مهدی ایزدی قهفرخی که روز یکشنبه به صورت مجازی در نخستین رویداد استارتاپ منطقهای شاهد در خراسان رضوی شرکت کرده بود افزود: شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها بدون شناخت لازم وارد جریان بازار نشوند تا حیات خود را به خطر نیندازند بر همین اساس باید بتوانند طرح راهبردی مناسبی را پیادهسازی کنند.
وی با اشاره به لزوم ثبت به موقع طرح و ایده برای جلوگیری از سوء استفاده دیگران از طرح ها و ایده ها ادامه داد: بر همین اساس استفاده از نظرات افراد متخصص به خصوص وکلای آشنا به قوانین حوزه ثبت مالکیت فکری و همچنین ثبت طرح و ایده در نخستین قدم باعث میشود تا این گونه کسب و کارها به خصوص در مورد ثبت مالکیت فکری کمتر دچار چالش شوند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید گفت: شرکتهای دانش بنیان به دارایی معنوی خود وابسته هستند و بر همین اساس جزئی از اکو سیستم و زیست بوم فناوری به شمار می آیند.
ایزدی افزود: آثار هنری، ادبی و همچنین اختراعات صنعتی می توانند از قوانین ثبت مالکیت فکری استفاده کنند.
استفاده از ظرفیت نخبگان
مدیرکل دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر هم در این رویداد گفت: اکنون فرصت مناسبی برای مدیران ارشد و تصمیم ساز کشور است که با اعتماد به نخبگان شاهد و ایثارگر، از ایدهها و طرحهای آنها استفاده کنند زیرا آنها بهترین سرمایه برای نظام به شمار می روند.
دکتر عادل مهری افزود:هم اکنون بیش از ۹ هزار نخبه شاهد و ایثارگر در حوزههای مختلف مطابق با شاخصه های اعلام شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: یکی از اهداف این رویدادها این است که در ایجاد اشتغال پایدار خانواده ایثارگری تاثیرگذار باشد تا آنها به عنوان نیروهای ارزشی مولد بتوانند سایر افراد جامعه را زیر پوشش خود قرار دهند و برای آنها نیز کاری انجام دهند.
مدیرکل دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر گفت: در این دوره بیش از ۴۰۰ طرح و ایده جدید در پنج منطقه کشوری از سوی جامعه نخبگانی شاهد به این رویداد ارائه شد و در دست داوری قرار گرفت.
مهری افزود: امروز شاهد رقابت نهایی میان ۷۵ طرح ارائه شده از سوی استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد هستیم.
او با اشاره به این که در مرحله کشوری ۲۰ طرح برتر کشوری از پنج منطقه در اسفند ماه سال جاری مورد رقابت نهایی قرار میگیرند ادامه داد: طرح های ارئه شده در موضوعات مختلف که به حل مشکلات جامعه ایثارگری مربوط است انتخاب شده است.
مدیرکل دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر گفت: رقابت تنگاتنگی در سطح کشور در ارائه طرحها شکل گرفت که نوید آینده درخشانی را در سطح کشور دارد.
مهری افزود: سال گذشته همه نوع ایده ای از سوی جامعه ایثارگری و در یک مرحله کشوری پذیرفته شد و در این دوره آثار پذیرفته شده بر اساس موضوعات فراخوان در پنج منطقه صورت گرفت و امیدواریم در سال آینده بتوانیم این رویداد را در سطح همه استانهای کشور به اجرا برسانیم.
وی اظهار کرد: به زودی رقابت جایزه بزرگ شهید پیشرفت یادواره شهید فخریزاده در ۱۴ حوزه نخبگانی میان جامعه ایثارگر کشور برگزار خواهد شد.
توجه به نخبه پروری در ارتش
فرمانده ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه شمال شرق کشور هم گفت: بسیاری از پیشرفتها و موفقیتهای کنونی کشور به برکت استفاده از ظرفیت مناسب جامعه ایثارگران است.
امیر سرتیپ دوم ستاد رضا آذریان در این همایش افزود: نخبگان کشور با شناخت خود نسبت به مباحث مختلف در تمام عرصه ها ایده های مناسبی را طرح ریزی کرده اند و ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز، موضوع نخبه پروری را مورد توجه جدی خود قرار داده است.
وی ادامه داد: نخبگان و سرآمدان در تمام ابعاد به یاری حوزه دفاعی و امنیتی کشور آمدهاند و در این راه دانشمندان بزرگی، پرورش یافته اند که ما به وجود آنها افتخار میکنیم.
این فرمانده ارشد نظامی گفت: اگر دشمن امروز توان مقابله با جمهوری اسلامی ایران در جنگ سخت را ندارد به خاطر جوانان نخبه ای است که با طرحهای خود، توان دفاعی کشور را افزایش داده اند.
آذریان با اشاره به این که در زمان جنگ تحمیلی حتی سیم خاردار و باروت در اختیار ایران قرار نمیگرفت افزود: اکنون به سطحی از توانمندی در تولید رسیده ایم که در تمام ابعاد حرف اول را در منطقه و جهان می زنیم و با قدرت نظامی خود اجازه تعرض به حتی یک وجب از خاک مرزهای کشورمان را نخواهیم داد.
وی اضافه کرد: امروز علاوه بر تامین تجهیزات خود می توانیم صارد کننده تجهیزات و ادوات نظامی به سایر کشورها نیز باشیم.