سعید خوش قامت روز یکشنبه در شورای اداری شهرستان مشهد افزود: طی بازه زمانی ذکر شده ۶۸۷ بازدید از واحدهای صنفی مرتبط با محصولات کشاورزی و دامداری از جمله مراکز عرضه کالاهایی همچون شکر، روغن خوراکی، مواد پروتئینی، نان، کود و سم، میوه و خوراک دام صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ارزش این تعداد پرونده تخلف صنفی محصولات کشاورزی در شهرستان مشهد بیش از ۵۶ میلیارد تومان برآورد شده است.
ریییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: بر اساس قانون "تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی"، موارد مرتبط با سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و تنظیم بازار محصولات کشاورزی از اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وظایف وزارت جهاد کشاورزی الحاق شده است.
خوش قامت افزود: ۱۷ نیروی اداره صمت در بخش محصولات کشاورزی نیز به این اداره منتقل شده اند که ۱۲ نفر اداره بازرسی و نظارت را تشکیل داده اند و طی ۲ ماه اخیر بازرسیهای ذکر شده توسط تیم های این مجموعه صورت گرفته است.
وی به ایجاد سامانه پیامکی به شماره ۳۰۰۰۷۶۵۵۵۵ برای دریافت گزارشها و شکایتهای شهروندان اشاره کرد و ادامه داد: مقرر شده است از توان بسیج در بازرسی ها استفاده شود لذا آموزش ۱۰۰ بسیجی داوطلب برای همکاری با کارشناسان اداره بازرسی و نظارت جهاد کشاورزی استان آغازشده است و در گام نخست ۱۰ نفر به تیمهای بازرسی مشهد ملحق شده اند.
۹۶ اتحادیه و ۱۰۵ هزار و ۶۰۷ واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی نیز در کلانشهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد استقرار دارند.
شهرستان مشهد افزون بر ۳.۵ میلیون نفر جمعیت دارد که اکثریت آنان در کلانشهر مشهد سکونت دارند و در شرایط عادی و تا پیش از بحران کرونا سالانه پذیرای ۳۰ میلیون زائر و مسافر از اقصی نقاط ایران و جهان بود.
حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت مشهد ساکن مناطق حاشیهای آن هستند.
حدود ۵۰۰ هزار روستانشین نیز در ۴۰۰ روستا و آبادی واقع در حوزه جغرافیایی شهرستان مشهد زندگی میکنند.