حسین صالحی یکشنبه در نشست خبری افزود: هر دستگاه ماینر ۷ آمپر سه فاز،و به اندازه میزان برق مورد نیاز ۵ خانوار خوش مصرف را در یک شبانه روز، مصرف میکند.
وی ادامه داد: بیشترین تعداد ماینرهای کشف و جمع آوری شده، مربوط به مشترکان بخش صنعتی بوده است، برخی از صنایع که بعضا شاخص هم محسوب میشوند، به جای پرداختن به تولید کالاهای مورد نیاز جامعه، از برق تامین شده برای استخراج رمز ارز استفاده میکردند که در مواردی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ دستگاه ماینر از سولههای مرتبط با چنین شرکتهایی جمع آوری شد.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق شیراز گفت: در محدوده ۱۰ شهرستان تحت مدیریت توزیع برق شیراز، تنها ۲ شرکت دارای مجوز رسمی نصب دستگاههای ماینر و استخراج رمز ارز وجود دارد که این شرکتها نیز در شرایط پُرباری و با تفاهمی که انجام شده است، ماینرها را خاموش میکنند.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به وجود ۱۵ هزار دستگاه کنتور هوشمند در محدوده شرکت توزیع نیروی برق شیراز گفت: با توجه به رویکرد هوشمندسازی کنتورها ، این شرکت موظف به نصب ۱۸۱ هزار کنتور هوشمند برای مشترکان برق شده است.
او با بیان اینکه تنها در بخش عمومی و اداری، ۳۵۰۰ کنتور باید هوشمند شود، اولویت نصب کنتورهای هوشمند را مشترکان پُرمصرف در بخشهای تجاری و خانگی دانست و گفت: این کنتورها برای قطع برق مشترکان نیست بلکه برای مدیریت مصرف آنان در زمان پُرباری شبکه و در صورت مدیریت نشدن مصرف از سوی مشترک است.
صالحی با اشاره به اجرایی شدن دستورالعمل جدید تعرفههای برق و ضمن یادآوری اینکه اکنون این تعرفه در بخش خانگی، اعمال خواهد شد، گفت: بر اساس این دستورالعمل از ابتدای بهمن، محاسبه هزینه برق مصرفی مشترکان بخش خانگی بر اساس میزان مصرف و به شکل پلکانی انجام خواهد شد.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق شیراز گفت: هم اکنون بیش از ۹۱۹ هزار مشترک خانگی تحت پوشش این شرکت هستند که بیش از ۷۵ درصد آنان جزو گروه خوش مصرفها طبقه بندی میشوند؛ لذا تعرفه جدید در میزان هزینه برق مصرفی این گروه از مشترکان تغییری نخواهد داشت.
صالحی با بیان اینکه تغییر هزینه برق در تعرفه جدید، تنها برای مشترکان پُر مصرف و بد مصرف، محسوس خواهد بود، گفت: بر اساس دستورالعملهای وزارت نیرو، الگوی مصرف برای برای ۶ ماهه گرم سال تا ۳۰۰ کیلووات بر ساعت و برای ۶ ماه سرد سال تا ۲۰۰ کیلووات بر ساعت است؛ لذا مشترکانی که نسبت به این الگو، برق بیشتری مصرف کنند، متناسب با میزان مصرف طبقهبندی میشوند.
او با اشاره به اینکه بیش از ۱۹ درصد از کل مشترکان برق خانگی در فارس، حدود ۱.۵ برابر الگوی مشخص شده، برق مصرف میکنند، گفت: میزان برق مصرفی این گروه تا حدود ۴۰۰ مگاوات ساعت در ماه است، اما حدود ۴ درصد از کل مشترکان برق خانگی، یعنی بالغ بر ۳۷ هزار مشترک، بیش از ۲.۵ برابر الگو، مصرف ماهیانه برق دارند که افزایش هزینه تعرفه، برای این گروه محسوس خواهد بود.
صالحی با بیان اینکه، یارانه انرژی برق قطع نخواهد شد، گفت: حتی برای گروه پُرمصرف و بد مصرف هم هزینه انرژی مصرفی تا سطح الگوی تعیین شده، با تعرفه عادی است، اما هزینه مابقی برق مصرفی بالای الگوی تعیین شده، به شکل پلکانی محاسبه و اعمال خواهد شد.
معاون توزیع نیروی برق شیراز با یادآوری اینکه مصرف انرژی در ایران، بیش از ۳ برابر الگوی جهانی است، گفت: ما به دنبال نهادینه کردن فرهنگ مصرف انرژی در بخشهای مختلف هستیم؛ لذا به مشترکان خانگی توصیه میکنیم که استفاده از وسایل با مصرف بالای انرژی را به ساعات کم باری منتقل کرده و از تخفیفهای تا ۵۰ درصدی هزینه، بهرهمند شوند.
صالحی گفت: قبل از این یارانه انرژی به همه افراد به شکل یکسان و با هر میزان مصرف انرژی برق تعلق میگرفت، به این معنی که هر مشترکی برق بیشتری مصرف میکرد یارانه بیشتری هم داشت، اما در شکل جدید، یارانه تنها به میزان مصرف مطابق با الگوی تعیین شده، تعلق خواهد گرفت.