غلامحسین ساقی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون تعداد روستاهای دارای تنش آبی ۲۳۹ روستا است.
وی با بیان اینکه برای رفع کمبود آب در روستاها پروژه های متعددی تعریف شده است افزود: با توجه به سند آبرسانی پایدار روستایی برای تامین آب پایدار در کوتاه مدت نیازمند ۶۰۰ میلیارد تومان و در بلند مدت بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی گفت: خشکسالی های شدید، تنش آبی را در روستاهای استان تشدید کرده و بسیاری از چاه های دستی و چشمه ها خشک شده اند و به همین دلیل برای تامین آب در روستاها به سوی مجتمع های آبرسانی و حفاری چاه های آهکی گام برداشته ایم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: در سالهای اخیر و با توجه به خشکسالی ها، روستاهایی که از منابع آبی بهره مند بودند با افت شدید آب دهی مواجه و یا منابع آب آن ها به کلی خشک شده اند که تامین آب این گونه روستاها مشکل است و به همین دلیل هم اکنون با تانکر آبرسانی می شوند.
وی افزود: ۷۲۹ روستای بالای ۲۰ خانوار خراسان شمالی وجود دارد که ۶۹۳ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب قرار دارد.
ساقی یکی از مشکلات تامین آب در روستاها را مصرف آب آشامیدنی برای شرب دام بیان کرد و افزود: در بخش روستایی سالانه ۱۶ میلیون مترمکعب از آب استحصال شده برای شرب در بخش دام استفاده می شود که در صورت تداوم خشک سالی ها و ادامه این روند تامین آب در سال های آینده سخت تر نیز خواهد شد.
وی میزان مصرف آب شرب استان را ۸۰ میلیون متر مکعب در سال بیان کرد و اظهار داشت: استاندار سرانه مصرف آب در شهرها ۱۷۰ لیتر و در روستاها ۱۴۰ لیتر به ازای هر نفر در روز برآورد شده اما این سرانه در شهرهای استان ۲۲۵ و در روستاها حتی بیشتر از شهرها و ۲۳۰ لیتر است.
ساقی خاطرنشان کرد: اضافه برداشت از شبکه آبرسانی به خصوص روستاها را می تواند با قطعی آب مواجه کند و مشترکان روستایی باید دقت بیشتری در مصرف آب داشته باشند تا با قطعی مواجه نشوند.
شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها، ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها و ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.
این استان شمالشرق ایران دارای ۸۶۳ هزار نفر جمعیت است که ۴۴درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند.