تهران-ایرنا-نمایشگاه عکس «جشن انقلاب» با نمایش آثاری از عکاسان برجسته و مطرح همچون محسن راستانی عکاس پیشکسوت خبرگزاری ایرنا به مناسبت گرامیداشت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر در فرهنگسرای ارسباران برپا شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این نمایشگاه با ۱۴ قطعه عکس از محمد صیاد برنده جایزه بهترین عکاس خاورمیانه با مجموع عکس‌های واقعه طبس، محسن راستانی عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی، مدرس دانشکده هنرهای زیبا و موسس انجمن عکاسان ایران، امیرعلی جوادیان عکاس جبهه‌های جنگ عراق علیه ایران، نشان درجه یک هنری، تالیف ۱۰جلد کتاب مصور ایران و ساسان مویدی هنرمند عکاس مجموعه آغوش با عکس‌هایی از حلبچه، حمله موشکی عراق به تهران و ورود آزادگان به وطن اسلامی برپا شده است.

همچنین در نمایشگاه عکس «جشن انقلاب» آثاری از مهدی قاسمی، مجید سعیدی برنده جایزه فستیوال «فوتو ریپورتر» کشور فرانسه با پروژه سرزمین مناقشه، اسماعیل داوری عنوان برترین عکاس زلزله رودبار در سال ۱۳۷۴، امیر خلوصی، محمد نوروزی، نادر داوودی از موسسین خانه عکاسان، همکاری با خبرگزاری ایرنا و بانک جهانی عکس، سازنده مستندهای کندلوس، سفرنامه قرن ۱۳، سیزده و نیم و فرهاد سلیمانی برنده جایزه جهانی «نیایش» سال ۱۳۸۲، برنده جایزه بهترین کتاب دفاع مقدس و نویسنده کتاب‌های جلد هشتم به نام خرمشهر، خروش لاجوردی، حماسه الوند و مجموعه کتاب‌های جنگ تحمیلی به نمایش گذاشته شده است.

علاقه‌مندان برای دیدن آثار این نمایشگاه می‌توانند تا ۲۴ بهمن به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.

نمایشگاه عکس «روزهای انقلاب» در عکسخانه شهر

نمایشگاه عکس «روزهای انقلاب» با مشارکت انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به مناسبت دهه فجر و چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در موزه عکسخانه شهر برپا می‌شود.

این نمایشگاه شامل ۲۰ قطعه عکس از حوادث ماه‌های منتهی به بهمن سال ۱۳۵۷ و حضور پررنگ مردم در روزهای انقلاب است. این تصاویر توسط کاوه گلستان، عبدالحسین پرتوی، مهدی رضوان، محمد صیاد، حسین اسماعیلی، عبدالعظیم میرهاشمی، صادق ثمودی، قربان خلیلی، مهدی میرزایی و یدالله وزیری ثبت شده‌اند.

علاقه‌مندان برای دیدن آثار نمایشگاه عکس «روزهای انقلاب» می‌توانند تا شنبه(۳۰ بهمن) در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۴:۳۰ و پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۳ به موزه عکسخانه شهر واقع در میدان هفتم تیر، میدان بهارشیراز، بوستان بهارشیراز مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۸۴۸۹۹۳ تماس بگیرند یا به نشانی اینترنتی موزه www.iranphotomuseum.com مراجعه کنند.

نمایشگاه پوستر «سینما و قصه‌های انقلاب» در گالری پردیس ملت

نمایشگاه پوستر و دیوارکوب «سینما و قصه‌های انقلاب» همزمان با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی ایران و برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر توسط موسسه تصویر شهر- سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با همکاری فیلمخانه ملی ایران از دوازدهم بهمن در گالری پردیس سینمایی ملت برپا می‌شود.

در این نمایشگاه ۱۹ پوستر فیلم‌های سینمای ایران با مضمون انقلاب اسلامی که مربوط به دهه‌های ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۸۰ است، به نمایش درمی‌آید.

طهماسب صلح‌جو منتقد پیشکسوت سینما درباره آثاری که قرار است در نمایشگاه «سینما و قصه های انقلاب» در معرض دید علاقه‌مندان قرار بگیرد، گفت: فصلی از تاریخ سینمای ایران را فیلم‌هایی رقم زده‌اند که راوی قصه‌های انقلاب هستند و هر یک به گوشه‌ای از ماجراهای انقلاب پرداخته‌اند. هر چند ارزش سینمایی و هنری چنین فیلم‌هایی یکسان نیست اما هر چه هست، گرایشی در سینمای ایران است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

در این نمایشگاه، پوستر فیلم‌های سینمایی «اعدامی» به کارگردانی محمدباقر خسروی، «ای ایران» به کارگردانی ناصر تقوایی، «تاتوره» به کارگردانی کیومرث پوراحمد، «ترن» و «خونبارش» به کارگردانی امیر قویدل، «جدال» به کاگردانی محمدعلی سجادی، «خانه آقای حق دوست» به کارگردانی محمود سمیعی، «خط قرمز» به کارگردانی مسعود کیمیایی و «دست نوشته‌ها» به کارگردانی مهرزاد مینویی به نمایش گذاشته می‌شود.

همچنین در نمایشگاه «سینما و قصه‌های انقلاب» پوسترهای فیلم‌های «روز برمی‌آید» به کارگردانی بیژن میرباقری، «ریشه در خون» به کارگردانی سیروس الوند، «زمزمه» به کارگردانی خسرو ملکان، «زنده باد» و «هیولای درون» به کارگردانی خسرو سینایی، «شکار» به کارگردانی مجید جوانمرد، «شیرین و فرهاد» به کارگردانی رحیم رحیمی‌پور، «کیمیا و خاک» به کارگردانی عباس رافعی، «ملاقات» به کارگردانی خسرو معصومی و «یوزپلنگ» به کارگردانی ساموئل خاچیکیان به نمایش گذاشته می شود.

علاقه‌مندان می‌توانند برای دیدن آثار این نمایشگاه سه‌شنبه(۱۲ بهمن) از ساعت ۱۷ تا ۲۰ و از ۱۳ تا ۲۲ بهمن هر روز از ساعت ۱۱ تا ۱۹ به گالری پردیس ملت واقع در خیابان ولیعصر(عج)، ابتدای بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی (نیایش)، پردیس سینمایی ملت، طبقه منفی ۲ مراجعه کنند.

نمایشگاه عکس «فجر بیداری» در نگارخانه آفرینش نور

نمایشگاه عکس «فجر بیداری» به مناسبت گرامیداشت چهل و سومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و با شعار محوری آینده روشن، از ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ در نگارخانه آفرینش نور مجتمع فرهنگری هنری نور منطقه پنج واقع در بلوار آیت‌الله کاشانی، بعد از تقاطع شهید ستاری، جنب شهر کتاب برپا می‌شود.

در این نمایشگاه آثار نیما بزرگمهری‌فرد با موضوع پیروزی انقلاب اسلامی و ایام الله دهه مبارک فجر به نمایش گذاشته می‌شود.

رونمایی از کتاب «سیمرغ سی‌مرغ» در فرهنگسرای خانواده

آیین رونمایی از کتاب «سیمرغ سی‌مرغ» اثری داستان‌گونه پیرامون زندگی امام خمینی(ره)، همزمان با ایام الله دهه فجر چهارشنبه(۱۳ بهمن) ساعت ۱۴:۳۰ با مشارکت شرکت چاپ و نشر بین‌الملل در فرهنگسرای خانواده به نشانی خیابان سیدجمال الدین اسدآبادی(یوسف آباد)، خیابان بیست و یکم، بوستان شفق برگزار می‌شود.

در این برنامه محمد قائم‌خانی نویسنده، محمد رودگر عضو هیات علمی پژوهشکده امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی و شیوا مقدم رئیس فرهنگسرای خانواده حضور دارند.

کتاب «سیمرغ سی‌مرغ» از تولد روح‌الله خمینی(ره) در خانه بزرگ آقامصطفی در خمین آغاز می‌شود تا وداع شگفت‌انگیز مردم ایران با امام‌خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی در بهشت زهرای تهران؛ قضاوتش با تک‌تک ایرانیان است که این کتاب را منتسب به او بدانند یا خیر، همچنین این کتاب سعی نکرده خوانشی جدید از «زندگی امام‌ خمینی» باشد بلکه تلاشی بوده برای یافتن حقیقت خود زندگی، آن طور که حاج‌آقا روح‌الله به عموم مردم از عوام تا خواص می‌گفت البته از لابه‌لای گزارش‌های مرتبط با وقایع زندگی ایشان.

قائم‌خانی نویسنده در نوشته کوتاهی پیرامون کتاب جدیدش این چنین گفته ‌است: «ما گمان می‌کنیم تنها راهِ متقنِ رسیدن به حقایق زندگی یک فرد، اسناد محکمی است که درباره او بجا مانده‌ است، در حالی که برخلاف پندار ما، سند تاریخی اصلاً معطوف به زندگی انسان‌ها تولید نمی‌شود بلکه چیزی است بجا مانده که دیگران در رابطه با یک شخص تولید کرده‌اند. در واقع یک سند تاریخی، چیزی درباره حقیقت زندگی هیچ فردی ثبت نمی‌کند بلکه تنها واقعیتی از ارتباط بین یک تا چند نفر مرتبط با شخصی خاص را به ثبت می‌رساند. اما گاهی آنها که گوشی به حقیقت تاریخ دارند، به رمز یا گاهی تفصیل، شرحی داده‌اند. ما اگر به گفته‌هایشان دقت کنیم و اسناد تاریخی را در پرتو این سخنان تفسیر کنیم، شاید کمی بتوانیم به حقیقت «زندگی» نزدیک شویم. یکی از این افراد در عصر حاضر، آقا روح‌الله بود که بعدها شد امام‌خمینی.

نوشتن از او با هر نام و نشانی، یک اتفاق بزرگ است که در قالبِ معمولِ زندگی‌نامه‌نویسی نمی‌گنجد. رفتن در آن مسیر، اصرار بر اشتباهی است در خواندن تاریخ معاصر ایران.»

آغاز سلسله جلسات «نهضت تبیین» در فرهنگسرای اندیشه

فرهنگسرای اندیشه همزمان با فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و سومین سال صدور بیانیه گام دوم انقلاب، سلسله جلسات تبیینی برای بیانات رهبر انقلاب در گام دوم را با حضور چهره‌های شاخص حوزه و دانشگاه آغاز کرد.

این فرهنگسرا همزمان با فرارسیدن چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با بسته برنامه‌های «آینده روشن» به استقبال دهه فجر انقلاب اسلامی رفته است. این برنامه‌ها با هدف تقویت باور عمومی برای امید به آینده انقلاب اسلامی، افزایش آگاهی تاریخی مردم درباره انقلاب اسلامی و ترویج و گسترش نمادهای هویت ملی (پرچم و سرود) در فضای حقیقی و مجازی طراحی شده است.

بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که در جشن چهل سالگی پیروزی نظام جمهوری اسلامی از سوی رهبر فرزانه انقلاب خطاب به ملت ایران منتشر شد، چراغ راهی روشن برای ادامه باشکوه انقلاب اسلامی در فصل دوم آن است. اهمیت تبیین و بیان ابعاد مختلف این بیانیه بسیار مهم بر همگان واضح و یکی از وظایف مهم نهادهای فرهنگی به شمار می‌رود.

فرهنگسرای اندیشه سلسله جلسات تبیین بیانیه گام دوم انقلاب ویژه جوانان را برگزار می‌کند. در این ویژه‌برنامه که با عنوان «آشنایی کلی با بیانیه گام دوم انقلاب» برگزار می‌شود، برترین اساتید حوزه و دانشگاه در قالب جلسات تخصصی بندهای بیانیه گام دوم انقلاب را واکاوی و آنها را بررسی می‌کنند. نخستین جلسه از این نشست‌های علمی به منظور رمزگشایی از بیانیه گام دوم انقلاب و آغاز نهضت تبیین آن در دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

کتابخانه اندیشه با معرفی شاخص‌ترین کتاب‌های به چاپ رسیده با موضوع پیروزی انقلاب اسلامی و پایان نظام شاهنشاهی به تبیین ابعاد مختلف این اتفاق بزرگ پرداخته است. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به ویدئوکلیپ‌های «کتاب و اندیشه» اشاره کرد. این محصولات برگرفته از کتاب «گرگ» بوده و چندین اتفاق مهم از زمان ستمشاهی را بررسی کرده است، در قالب پوستر در فضای مجازی جدیدترین کتاب‌های منتشر شده با موضوع انقلاب اسلامی به علاقه‌مندان اندیشه و قلم معرفی می‌شود.

همچنین فصل جدید محفل شعر « قرار» همزمان با دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت خود را در فرهنگسرای اندیشه آغاز می‌کند، در این محفل ادبی شاعران صاحب ‌سبک کشورمان به شعرخوانی می‌پردازند. در نخستین برنامه از محفل شعر «قرار»، رشید کاکاوند میهمان ویژه برنامه بوده و با اجرای عبدالله روا اشعار انقلاب مورد بازخوانی قرار می‌گیرد. این برنامه سه‌شنبه(۱۲ بهمن) ساعت ۱۶ در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود.

محصولات مجازی با عنوان «آینده روشن» ویژه کودکان، نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها به مناسبت فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی تولید و منتشر می‌شود. در این تولیدات تصویری، مهم‌ترین مضامین انقلاب اسلامی، دستاوردها، پیشرفت‌ها و چشم‌انداز آینده روشن برای عموم مردم به نمایش درمی‌آید. همچنین «ایران ما، انقلاب ما» نمایشگاه‌هایی است که در روز ۲۲ بهمن در مسیر راهپیمایی برپا می‌شود.

پویش میدانی «نشان ایران» ایستگاه‌هایی برای نصب پرچم جمهوری اسلامی ایران بر روی خودروهای سواری و عمومی داوطلب در سطح شهر تهران راه‌اندازی خواهد شد. «پاتوق آیینه‌ها» گردهمایی نوجوانان و جوانان دهه هشتادی‌ و معرفی انقلاب اسلامی به آنان ۲۱ بهمن شب پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می‌شود. همچنین کارگاه شخصیت‌شناسی الگوهای انقلاب با عنوان «ستارگان انقلاب» به همت کتابخانه اندیشه برگزار می‌شود.

ویژه برنامه «سروقامتان مقاومت» آیین تجلیل از خانواده معظم شهدای مدافع حرم و رونمایی از پنج عنوان کتاب درباره سردار شهید، حاج قاسم سلیمانی ۱۹ بهمن به میزبانی فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود. حضور برای عموم علاقه‌مندان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بلامانع است.

براساس این گزارش، مسابقه کتابخوانی «کتاب ماه» دیگر برنامه سازمان فرهنگی هنری و فرهنگسرای اندیشه به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است که در سطحی عمومی و به صورت مجازی برگزار می‌شود.

مجموعه محصولات تولیدی «کتابدان»، کتاب‌های حوزه مقاومت و انقلاب اسلامی را در قالب پادکست، موشن‌گرافی و فوتوکلیپ به شهروندان معرفی می‌کند. این تولیدات مجازی با هدف نشر، گسترش و تعمیق شناخت شهروندان از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن توسط کتابخانه فرهنگسرای اندیشه منتشر خواهد شد.

خانه قرآن فرهنگسرای اندیشه به مناسبت فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی ایستگاه ساخت پرچم کشورمان توسط خردسالان را در ایام الله دهه فجر برگزار می‌کند. کارگاه «نقاشی متر» توسط خردسالان خانه قرآن منطقه هفت با موضوع ورود امام خمینی(ره) به ایران برگزار می‌شود.

برگزاری نمایشگاه و فروشگاه کتاب با عنوان «در امتداد بیداری»، ویژه برنامه «حیات طیبه» و قرائت حدیث کساء از دیگر برنامه‌های فرهنگسرای اندیشه به مناسبت ایام الله دهه فجر است. همچنین روزنگار انقلاب نیز به صورت روزانه از سوی مدیریت فرهنگی هنری منطقه هفت در فضای مجازی منتشر می‌شود.