ساری – ایرنا – استاندار مازندران گفت: مازندران با وجود ظرفیت‌های گردشگری بسیار زیادی که دارد هنوز از صنعت گردشگری به درستی بهره‌مند نشد و در حال حاضر فقط حدود ۲۰ درصد ظرفیت‌های گردشگری مازندران معرفی شده و در حال بهره‌برداری است.

به گزارش ایرنا، سید محمود حسینی‌پور بعدازظهر امروز دوشنبه در نشست خبری ساری۲۰۲۲ که به میزبانی پاویون مازندران در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران برگزار شد، برگزاری رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ را فرصتی ویژه برای شناساندن ظرفیت‌های گردشگری این استان بیان کرد و افزود : انتخاب مازندران و ساری به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو فرصتی طلایی برای مازندران است تا جاذبه‌های گردشگری این استان به کشورهای منطقه معرفی شود.

وی گفت : حضور وزرای گردشگری کشورهای منطقه اوراسیا در مازندران بهترین فرصت برای مازندران است تا یکی از محورهای مهم اقتصاد این استان بیش از پیش معرفی شود. امیدواریم همه مردم و مسئولان مازندران و نهادهای مردمی فعال در حوزه گردشگری این آمادگی را پیدا کنند تا بتوانیم تاریخ و فرهنگ مازندران و جاذبه‌های کم‌نظیر این استان را به درستی معرفی کنیم تا با جذب گردشگر به رونق اقتصاد استان کمک شود.

نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر گردشگری ما بیشتر به حوزه دریا معطوف شد. در حالی که ظرفیت‌های گردشگری‌ مازندران بسیار بالاست. در واقع شاید حدود ۲۰ درصد از ظرفیت‌های گردشگری واقعی مازندران استفاده شده و نزدیک به ۸۰ درصد ظرفیت‌های گردشگری ما بدون استفاده مانده است.

فرصت‌های بین‌المللی مازندران در گردشگری

حسینی‌پور مازندران را در برخی شاخص‌ها دارای اعتبار و جاذبه‌های بین‌المللی توصیف کرد و گفت: مازندران در دنیای کشتی منطقه‌ای زبانزد است و جویبار را با عنوان پایتخت کشتی جهان می‌شناسند. در حوزه محیط زیست و طبیعت جنگل‌های هیرکانی و تالاب بین‌المللی میانکاله را داریم که از جاذبه‌های مهم گردشگری هستند. حتی در گردشگری مذهبی با توجه به این که نخستین حکومت علویان جهان در این استان تاسیس شد و همچنین علمای بزرگی داشتیم می‌توانیم سرآمد باشیم.

وی با اشاره به رونق بومگردی در مازندران و استقبال گردشگران از این فعالیت حوزه گردشگری اظهار کرد: در بومگردی که امروز یکی از بخش‌های جدید و پرطرفدار گردشگری دنیاست مازندران حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. سه‌هزار و ۶۰۰ روستا در این استان داریم که بسیاری از آن‌ها می‌توانند مقصد بین‌المللی گردشگری باشند. مهم‌تر از همه این که مازندران این قابلیت را دارد که یک گردشگر با سفر به آن چندین اقلیم آب و هوایی و هر چهار فصل را در مواقعی از سال تجربه کند. تلاش ما این است که در رویداد ساری۲۰۲۲ همه این جاذبه‌ها و ظرفیت‌ها معفی شوند.

استاندار مازندران به وجود برخی کاستی‌ها در حوزه گردشگری مازندران اشاره کرد و گفت: در شهرهای مازندران متاسفانه ضعف‌هایی از نظر وجود المان‌های شهری دیده می‌شود . در این زمینه خیلی عقب هستیم. به ویژه شهرهای شرق مازندران با این که مرکز استان در منطقه شرق قرار دارد، در این زمینه ضعیف‌تر از شهرهای غربی هستند. بر همین اساس نیاز داریم که به نمادهای شهری توجه بیشتری شود. در شهرهای غربی به دلیل رونق گردشگری طی سال‌های اخیر از این نظر وضعیت کمی بهتر است، اما باز هم باید وضعیت بهتر شود.

نیاز به افزایش زیرساخت‌ها

حسینی‌پور خاطرنشان کرد: برای بهبود وضعیت شهرها در استان با توجه به انتخاب مازندران به عنوان پایتخت کشورهای عضو اکو جلساتی با شهرداری‌ها برگزار و دستورالعمل‌هایی هم ارائه شد که امیدواریم ظرف چند ماه باقیمانده تا زمان برگزاری رویداد، شهرداری‌ها شهرها را آماده کنند.

وی با اشاره به ضعف برخی زیرساخت‌ها در مازندران گفت: طبیعتا رونق گردشگری به وجود برخی زیرساخت‌ها در هر جامعه نیاز دارد. در مازندران از نظر راه‌های ارتباطی و کیفیت جاده‌ها نیازهایی داریم که باید برطرف شود. وجود قطار شهری نیز یکی از الزامات رونق گردشگری به ویژه در منطقه‌ای مانند مازندران است. در سفر رئیس‌جمهوری به مازندران اجرای خط ریلی شهری را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم که بتوانیم در این سفر موافقت دولت را کسب کنیم.

نماینده عالی دولت در مازندران اظهار کرد: راه‌اندازی اتوبوس‌های دریایی و اتوبوس هوایی برای بهره‌وری بیشتر از حضور گردشگران نیز از دیگر نیازهای مازندران است که در تلاش هستیم با تسهیل فرآیند جذب سرمایه‌گذار در این زمینه نیز اقداماتی انجام شود. تا کنون نیز چند سرمایه‌گذار اعلام آمادگی کردند که رایزنی‌ها در حال انجام است.

حسینی‌پور به فرصت‌های مهم مازندران در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی نیز اشاره کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین جلوه‌های گردشگری ما صنایع دستی است که باعث رشد اشتغال می‌شود. در حوزه صنایع دستی نیز آماده حمایت از سرمایه‌گذاران هستیم.

این مسئول با اشاره به ظرفیت مازندران در حوزه کشاورزی و باغداری خطارنشان کرد: با توجه به موقعیت مهم مازندران در حوزه کشاورزی و باغداری به ویژه در روستاها، برنامه‌ریزی‌ها و رایزنی‌هایی برای توجه ویژه به اقتصاد مبتنی بر گل و گیاه در چند شهر را مد نظر قرار دادیم و جلساتی نیز طی هفته‌های اخیر داشتیم.

وی افزود: نگاه به این حوزه صرفا با هدف بحث کشاورزی نیست. بلکه در حوزه گردشگری نیز می‌توان از این ظرفیت بهره گرفت. مانند ترکیه که از صنعت پرورش گل و گیاه برای رونق گردشگری بهره فراوانی برد. در این زمینه سرمایه‌گذارانی درخواست زمین در ابعاد وسیع داشتند که پیگیری برای حضور و فعالیت آن‌ها در حال انجام است.

استاندار مازندران افزود: امیدواریم بتوانیم با کمک همه مردم و مدیران و نمایندگان استان در مسیر توسعه صنعت گردشگری مازندران و تحقق ایفای نقش اساسی این استان در صنعت گردشگری کشور و جذب گردشگران خارجی از رویداد ساری۲۰۲۲ به درستی بهره بگیریم.

پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته صبح شنبه -۹ بهمن- در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا شد و تا ۱۲ بهمن برپاست. پاویون مازندران با ۱۱۷ متر مربع مساحت در سالن ۳۸B قرار دارد. مازندران امسال با محوریت رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ در این نمایشگاه حضور یافته است.