به گزارش روز سه شنبه ایرنا از رویترز، والاس در نشستی خبری در بوداپست با همتای مجارستانی خود ضمن حمایت از سفر ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان به روسیه (که قرار است امروز انجام شود) برای دیدار و رایزنی با ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری آن کشور گفت: باید شدت تنش را کاهش داده و در همان حال برای حفظ حق حاکمیت ارضی اوکراین تلاش کنیم.
والاس همچنین اظهار داشت: پوتین باید بداند نگرانی اصلی وی مبنی بر نزدیکی نیروهای بیشتر ناتو به مرزهای روسیه می تواند از تبعات حمله به اوکراین باشد به همین دلیل انگلیس پیشنهاد آمادگی بیشتر نیروهای زمینی ناتو و اعزام آنها را به مرزهای اوکراین به عنوان اقدامی بازدارنده داد.
تیبور بنکو وزیر دفاع مجارستان نیز در همین نشست خبری گفت که نیازی به استقرار نیروهای خارجی ناتو در این کشور نیست. دولت مجارستان مخالفتی با استقرار سربازان ناتو در کشورهای شرق و مرکز اروپا ندارد؛ اما خود توانایی انجام این کار (دفاع در صورت جنگ) را در سرزمینش دارد.
وی اظهار داشت: اگر هر کشوری قادر به دفاع از خود نباشد در آن صورت می تواند از نیروهای ناتو استفاده کند.
وزارت امور خارجه روسیه اخیرا فهرستی از خواستههای خود را از آمریکا و ناتو ارائه کرد. روسیه از آمریکا و ناتو خواست اوکراین را به عضویت ناتو درنیاورند و میزان نیروهای نظامی در شرق اروپا را کاهش دهند. همچنین هیچ پایگاه نظامی در کشورهایی که اعضای سابق اتحاد جماهیر شوروی بوده و بخشی از ناتو نیستند، احداث نکند. اصرار بر عضویت این کشورها در ناتو و مخالفت روسیه بر این امر به رویارویی مسکو- واشنگتن با همراهی برخی کشورهای اروپایی دامن زده است.
مسکو بارها اعلام کرده قصد حمله به اوکراین را ندارد. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اخیرا هشدار داد: تا آنجا که به فدراسیون روسیه بستگی دارد، جنگی روی نخواهد داد. ما خواهان جنگ نیستیم. اما اجازه نخواهیم داد منافع مان گستاخانه پایمال و نادیده گرفته شود.