به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وبدا، کمال حیدری در یادداشتی نوشت: سویه افریقایی کروناویروس با وجود تشدید مراقبتهای مرزی، اواخر آذرماه وارد کشور شد و متاسفانه این دیدگاه که اومیکرون قدرت کشندگی ندارد، سهلانگاری عدهای را در رعایت شیوهنامههای بهداشتی بهدنبال داشته است، درحالیکه این ویروس قدرت سرایت پذیری بالایی دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه نظام سلامت کشور با همکاری خوب مردم در پیگیری روند واکسیناسیون توانست شاهد شرایط نسبتا آرامی در جامعه و بهخصوص کادر بهداشتی و درمانی، پس از گذراندن شرایط بحرانی بسیار سختی باشد، اما نگرانی از روبهرو شدن با بحرانی جدید در روزهای پیش رو امروز گریبانگیر دستاندرکاران نظام سلامت کشور شده است.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در اینکه واکسیناسیون نقش مهمی در کاهش میزان مرگومیر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ و بستریشدن مبتلایان داشته، تردیدی نیست، اما همواره بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی، حتی با وجود تزریق واکسن تاکید شده است، چراکه روند بیماریزایی سویههای جدید کرونا، ازجمله اومیکرون که مدت زمان زیادی از شناسایی آن در جهان نمیگذرد، بهطور دقیق قابل پیشبینی نیست.
حیدری خاطرنشان کرد: باید تدابیری را بهکار گیریم تا با کمترین آسیب از این شرایط عبور کنیم. افزایش بستریهای جدید ناشی از اومیکرون و تعداد بیماران سرپایی، زنگ خطر را برای پیشگیری از بحرانیشدن شرایط به صدا درآورده و ضروری است هر فرد با مسئولیتی که نسبت به دیگر افراد جامعه احساس میکند، سهم خود را در این زمینه ایفا کند.
وی اظهار داشت: برای موفقیت در امر مدیریت کرونا و ادامه روند نسبتا آرامی که امروز با همکاری خوب جامعه، دولت و دیگر دستگاهها و نهادهای همکار در انجام اقدام پیشگیرانه واکسیناسیون شاهد آن هستیم، توصیه ما به مردم عزیز این است که با توجه به کاهش ایمنی بدن بعد از گذشت چهار ماه از دریافت دوز دوم واکسن، در اسرع وقت نوبت سوم را تزریق کنند تا در برابر این ویروس ایمنی داشته باشند؛ قشر خاموش جامعه در امر واکسیناسیون کرونا با توجه به اینکه دیده میشود اغلب مبتلایان و بستریشدگان ناشی از اومیکرون، افرادی هستند که تا کنون هیچگونه واکسنی تزریق نکردهاند، این اقدام را برای حفظ سلامتی خود و افراد جامعه در اولویت قرار دهند.
حیدری تصریح کرد: در کنار توجه اساسی به موضوع واکسیناسیون نیز همچنان بر خودمراقبتی و توجه جدی به شیوهنامههای بهداشتی، مانند استفاده از ماسک، حفظ فاصله ایمن و ایجاد تهویه مناسب در محیط، تاکید میشود.
به گزارش ایرنا، دیروز ۳۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۴۵۴ نفر رسید.
در حال حاضر ۱۵ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۱ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۷۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۹۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.