تهران- ایرنا - یک مطالعه با داده های واقعی در چین که امروز منتشر شد، حاکی است ۲ واکسن چینی ساخته شده توسط شرکت های سینوواک و سینوفارم در برابر سویه جهش یافته دلتا موثر بوده اند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری «رویترز»، در پیش مقاله ای که توسط محققان چینی منتشر شده آمده است ۲ واکسن چینی کرونا ۵۲ درصد در برابر سویه دلتا و ۶۰ درصد در بروز علائم بیماری موثر است. 

داده های این مطالعه بر پایه تحلیل بیش از ۱۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا و بیش از ۱۰ هزار مورد ارتباط مستقیم با افرادی که مبتلا به ویروس شده بودند در زمان شیوع ویروس جهش یافته دلتا که در ماه مه و ژوئن سال گذشته در استان جنوبی « گوآنگ دونگ» اتفاق افتاد، بدست آمده است. 

گفته می شود این واکسن ها همچنین تاثیر ۷۸ درصدی بر روی بیماری ذات الریه و تاثیر ۱۰۰ درصدی بر روی موارد بحرانی، شدید و خطرناک بیماری کرونا دارند. نویسندگان این مقاله گفتند در میان افرادی که به طور کامل واکسینه شدند تنها ۶ نفر بالای ۶۰ سال یا مسن تر دیده شدند. 

بدین ترتیب «جروم کیم» مدیر کل موسسه غیرانتفاعی واکسن بین الملل که در این مطالعه شرکت کرده است، در مصاحبه با خبرنگاران گفت: « بدین صورت این مطالعه  از ایده ای که واکسن غیرفعال در جلوگیری از ابتلا به سویه جهش یافته دلتا موثر است پشتیبانی می کند.»  

چین در مقایسه با سایر کشورهای جهان از آغاز همه گیری ویروس کرونا و با اعمال استراتژی جلوگیری از هرگونه سرایت با انجام محدودیت های سختگیرانه تعداد افراد مبتلای بسیار کمتری ثبت کرده و بدین لحاظ در مقابله و مهار کرونا موفق عمل کرده است. با این حال این کشور هنوز آمار جداگانه ای از افراد مبتلا با سویه های متفاوت ویروس کرونا منتشر نکرده است. 

شایان ذکر است به جز چین، هر ۲ واکسن ساخت این کشور به صورت گسترده در بسیاری از کشورهای جهان از جمله اندونزی، برزیل و امارات متحده عربی مورد استفاده قرار گرفته است.