به گزارش روز پنجشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری رویترز، بیماری مزمن انسداد ریه (COPD)، گروهی از بیماری های ریوی است که باعث انسداد جریان هوا و مشکلات تنفسی می شود. آمفیزم و برونشیت مزمن دو نوع اصلی COPD هستند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، بیماری مزمن انسداد ریه ششمین عامل مرگ و میر در میان آمریکایی ها است.
این مطالعه که روی جمعیت زیادی انجام شد، نشان داد که مواجهه شغلی با آفتکشها با خطر ابتلا به COPD مرتبط است. این محققان در گزارش خود که اخیراً به صورت آنلاین در مجله Thorax منتشر شد، نتیجه گرفتند که تلاشها برای کاهش مواجهه با آفت کش ها در محل کار میتواند از بار مرتبط با ابتلا به COPD جلوگیری کند.
محققان در یک نشریه خبری خاطرنشان کردند که این خطر اضافی جدا از سیگار کشیدن و آسم است که دو عامل اصلی خطر در ابتلا به COPD محسوب می شوند. آنها توضیح دادند که قرار گرفتن در معرض آفت کش ها در محل کار از علل مهم و قابل پیشگیری ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریه (COPD) است و حدود ۱۴ درصد از موارد ابتلا به COPD مرتبط با کار است.
اما به گفته این گروه از محققان که ریاست آنها را «سارا دی ماتیس» از موسسه ملی قلب و ریه در «کالج امپریال لندن» بر عهده داشت، مشخص کردن اینکه کدام مشاغل و چه سطحی از قرار گرفتن در معرض آفت کش ها در محل کار ممکن است بیشترین خطر را داشته باشند، چالش برانگیز است.
تیم وی برای کسب اطلاعات بیشتر، بیش از ۹۴ هزار و ۵۰۰ فرد ۴۰ تا ۶۹ ساله را در انگلیس مورد بررسی قرار دادند. اکثر این افراد (۵۹٪) هرگز سیگار نکشیده بودند و تنها ۵.۵٪ سیگاری بودند. حدود ۱۱ درصد مبتلا به آسم تشخیص داده شده بودند.
در مجموع هشت درصد از این افراد به بیماری مزمن انسداد ریه مبتلا بودند که ۱۷ درصد آنها افراد سیگاری، ۹ درصد افراد سابقاً سیگاری و هفت درصد از آنها را افرادی تشکیل می دادند که هرگز سیگاری نبودند.
این مطالعه نشان داد که بیش از چهار درصد مبتلایان به COPD و ۳.۵ درصد افراد فاقد COPD در محل کار در معرض آفت کش ها قرار گرفته بودند اما ۴۸ درصد مبتلایان به COPD و ۴۷ درصد افراد فاقد COPD در معرض عوامل متعددی از جمله غبارهای بیولوژیکی، غبارهای معدنی، گازها و بخارات، علف کش ها، حشره کش ها، قارچ کش ها، حلال های معطر، حلال های کلردار، سایر حلال ها و فلزات قرار گرفته بودند.
نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که اکثر شرکت کنندگان در مطالعه سطوح پایینی از مواجهه با این عوامل را در محل کار داشتند.
محققان پس از محاسبه عوامل بالقوه مهم، به این نتیجه رسیدند که قرار گرفتن در معرض آفتکشها در محل کار در هر نقطهای با افزایش ۱۳ درصدی خطر ابتلا به COPD مرتبط است. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه ترکیبی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفت کش ها و سطوح بالای مواجهه با افزایش ۳۲ درصدی خطر ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریه مرتبط بود.
محققان گزارش دادند که در این مطالعه هیچ افزایش قابل توجهی برای خطر ابتلا به COPD در خصوص مواجهه با سایر عوامل موجود در محیط کار از جمله گرد و غبار و فلزات مشاهده نشد.