به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس و بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، تا نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۸۷ هزار تن تجهیزات محافظت فردی از طریق پرتال سازمان ملل سفارش داده شده که بخش اعظم آن به زباله تبدیل شده است.
زبالههای بیمارستانی ناشی از کرونا تهدیدی جدی برای سلامتی و محیط زیست هستند. بر اساس این گزارش، سرنگهای استفاده شده، کیتهای آزمایشگاهی و بطریهای واکسن کرونا منجر به تولید دهها هزار تن زباله پزشکی شدهاند که سلامت انسان و محیط زیست را تهدید میکنند.
در این گزارش آمده است به دلیل اینکه ویروس کرونا میتواند تا مدتی روی سطوح زنده بماند، بخشی از این زبالهها عفونی هستند و کارکنان بهداشتی را در معرض میکروبهای بیماریزا و جراحت ناشی از سوزن قرار میدهند.
جوامع نزدیک به محل دفن زبالههایی که مدیریت ضعیف دارند نیز در معرض هوای آلوده ناشی از سوزاندن این زبالهها، آب آلوده و میکروبهای بیماریزا قرار میگیرند.
این گزارش خواستار برخی اصلاحات از جمله کاهش استفاده از بستهبندی است؛ زیرا منجر به افزایش پلاستیک شده و از طرفی افراد را به استفاده از مواد قابل بازیافت ترغیب میکند.
در این گزارش آمده است که حتی قبل از پاندمی نیز بسیاری از مراکز درمانی در سطح جهان قادر به مدیریت زبالهها نبودند و اکنون این آمار فاجعه بار شده است.