مشهد- ایرنا- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به آغاز موج ششم کرونا و افزایش تعداد مبتلایان، از مردم تقاضا داریم در صورت داشتن علائم مشکوک به مراکز منتخب و درمانگاه‌ها مراجعه کرده و از حضور مستقیم در اورژانس بیمارستان‌های مشهد و دیگر شهرستان‌های خراسان رضوی پرهیز کنند.

دکتر محمدعلی کیانی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: حضور مستقیم در بیمارستان‌ها ضمن افزایش خطر ابتلا به عفونت، موجب ایجاد ازدحام در این مراکز درمانی می‌شود.
وی با بیان اینکه افراد دارای علائم مشکوک به کرونا در مرحله نخست با سامانه ۱۹۱ تماس حاصل کنند، بیان کرد: کارشناسان این مرکز با راهنمایی و ارائه اطلاعات لازم در خصوص بیماری کرونا، شهروندان را به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت منتخب کرونا و یا درمانگاه ها هدایت می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون علاوه بر ۴۱ مرکز منتخب خدمات جامع سلامت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۵۰ درمانگاه غیردانشگاهی برای خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی فعال و در آمادگی کامل هستند.
دکتر کیانی تاکید کرد: این در حالی است که در صورت بروز علائم شدید بیماری و یا تشخیص پزشکان سطح یک و ۲ نسبت به لزوم ارجاع بیماران به بیمارستان‌ها، این اقدام باید در اسرع وقت انجام شود تا بتوان خدمات متناسب با شرایط بیمار را به شکل مناسب ارائه داد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افزود: فعالیت تمامی مراکز منتخب کرونا در این دانشگاه به منظور گسترش خدمات به بیماران سرپایی تا ساعت ۱۹:۳۰ ادامه خواهد داشت، ضمن اینکه چند مرکز نیز به  صورت شبانه‌روزی فعالیت دارند.
به گفته وی، همچنین ۴۷ درمانگاه خصوصی در مناطق مختلف شهر مشهد، تست سریع (رپید) را بر اساس نرخ مصوب ارائه می‌دهند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده افرادی که هر سه دز واکسن خود را دریافت کرده‌اند از ایمنی کافی در برابر کرونا به ویژه سویه اومیکرون برخوردارند و به بیماری شدید مبتلا نشده و نیاز به بستری پیدا نمی‌کنند.
دکتر کیانی بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، خودداری از حضور در دورهمی‌ها، استفاده از ماسک و تکمیل واکسیناسیون برای مقابله با موج ششم کرونا تاکید کرد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

هم اکنون از ۳۳ شهرستان خراسان رضوی شهرستان تربت حیدریه از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز، ۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱  شهرستان در وضعیت زرد و پنج شهرستان دیگر همچنان در وضعیت آبی قرار دارند.

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۶ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۱۷۴ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۳۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۲ هزار و ۴۵۴ نفر رسیده است.

همچنین ۶ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۴۴۲ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

تاکنون ۶۰ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۴۳۵ دُز اول، ۵۴ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۲۷ دُز دوم و ۱۷ میلیون و ۳۱۵ هزار و ۸۳۱ دُز سوم واکسن کرونا در ایران تزریق شده و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۲ میلیون و ۲۰۲ هزار و ۲۹۳ دُز رسیده است.

"پاندمی کرونا" در جهان ۳۷۵ میلیون و ۶۳۳ هزار و ۷۰۳ نفر را بیمار کرده و جان پنج میلیون و ۶۸۳ هزار و ۱۳۶ نفر را گرفته است. ۲۹۶ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۵۷۷ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان هم تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با ۷۵ میلیون و ۵۷۸ هزار و ۷۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۹۰۷ هزار و ۱۹۰ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و فرانسه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.

ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی از لیست جدول ۱۰ کشوری که بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا را در جهان دارند، حذف شده است.