به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکترمسعود حبیبی روز سه شنبه در آیین افتتاحیه ششمین کنگره بین المللی و هشتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت علوم پزشکی جهاد دانشگاهی افزود: همه گیری بیماری کرونا و مرگ ومیرها در سه سال گذشته همه توجهات را به خود جلب کرده است اما بیماری های غیرواگیردار علت دو سوم مرگ و میرها هستند.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت سالانه به علت بیماری های غیرواگیردار ۴۱ میلیون نفر دچار مرگ و می شوند، یادآور شد: اثرات بیماری های غیرواگیردار در حوزه سلامت درازمدت و عموما نیازمند درمان و مراقبت طولانی مدت است.
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: فراوانی زخم های مزمن به عنوان یک مشکل بزرگ سیستم بهداشتی و سلامت در جامعه که از عوارض مشترک بسیاری از بیماری های غیرواگیردار همچون دیابت، بیماری های عروقی، کم تحرکی و چاقی می باشد حدود هشت دهم درصد از جمعیت را شامل می شود.
حبیبی اضافه کرد: مرگ و میر پنج ساله ناشی از زخم های نوروپاتیک از مجموع مرگ های ناشی از سرطان پستان سرطان پروستات و هوچکین بالاتر بوده است و بعبارتی زخم های مزمن یک مرگ خاموش محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه در ایران هزینه درمان بیمارن جدید زخم های پای دیابتی بیش از هزار میلیارد تومان درسال است، افزود: با عنایت به اهمیت این موضوع، محققان و پژوهشگران در پژوهشکده فناوری های نوین زخم و دیابت جهاددانشگاهی با انجام تحقیقات بالینی و پایه برای ارتقای علمی به منظور درمان زخم های مزمن فعالیت های بسیاری انجام داده اند.
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: نتایج و دستاوردهای علمی این پژوهش ها نه تنها در قالب دهها مقاله منتشر شده است، بلکه به طور مستقیم دردرمان بیماران در مراکز درمانی زخم پای دیابتی و مراکز درمانی وابسته به کار گرفته شده و شاهد نتایج ارزشمندی در درمان و پیشرفت بهبود آنها بوده ایم.
حبیبی گفت :تلاش ما بر این بوده است که با برگزاری سمینارها و دوره ها کارگاه های آموزشی برای انتقال دانش همکاران اقدام کنیم و امروزه بالغ بر ۸۰۰ نفر از همکاران پزشک وپرستار در این دوره های آموزشی شرکت کرده اند و شبکه ای منسجم در کشور برای درمان زخم های مزمن در سراسر کشور ایجاد کرده ایم.
وی در ادامه به تاکیدات و حمایت های رهبر معظم انقلاب برای تولیدات داخلی اشاره و تصریح کرد: محققان حوزه پزشکی جهاد دانشگاهی با یک همکاری بین رشته ای و کسب موافقت اصولی موفق به تولید سه زخم پوش نوین و پرمصرف شده اند.
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ضمن اظهار امیدواری برای تولید صنعتی و استفاده همگانی از این زخم پوش ها در آینده نزدیک از همه محققان و دانش پژوهان برای استمراز این جهاد علمی و ارتقای دانش برای خدمت به بیماران دعوت بعمل آورد.
حبیبی درعین حال سبک زندگی را در بروز بیماری های غیرواگیر دار از جمله زخم های دیابتی بسیار با اهمیت دانست و افزود: در صورت داشتن سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب و ورزش دائمی از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری خواهد شد.
وی اضافه کرد: بر این اساس محققان جهاد دانشگاهی در گروه پژوهشی سبک زندگی سالم فعالیت هایی را شروع کرده اند و نقش رسانه ها در ترویج سبک زندگی سالم و پیشگیری از این بیماری ها بسیار با اهمیت است.
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران همچنین با بیان اینکه بیشتر بیماران زخم های دیابتی را افراد سالمند طبقه متوسط و همچنین اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه تشکیل می دهند، این مساله را نیازمند رسیدگی و حمایت های بیشتری از سوی سازمان های مرتبط دانست.
حبیبی تاکید کرد: سازمان های بیمه گر باید برای پوشش کامل و درمان بیماران زخم های دیابتی اقدامات موثرتری انجام دهند و حتی جذب کمک های انسان دوستانه و خیرین در این زمینه و در شرایط کنونی بسیار با اهمیت و مهم است.
ششمین کنگره بین المللی و هشتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت از ۱۲ تا ۱۵ بهمن ماه در جهاد دانشگاهی برگزار می شود.