به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سامانه مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی (آموزشیار) در اواخر مرداد ماه سال ۹۹ با هدف سیستمی کردن امور در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شد.
در واقع این سامانه، امور پژوهشی و ساماندهی پایاننامه ها و رساله ها و همچنین فعالیت های مربوط به حوزه آموزش را دربرمیگیرد و به گفته مسوولان دانشگاه آزاد در این سیستم امکاناتی برای «اجرا و راهبری طرح های تعاون اعضای هیأت علمی، آزمون، دروس عملی و مهمانی»، «انطباقپذیری دانشگاه»، «تبدیل دانشگاه به شبکه هوشمند علمی» و «امکان ارائه دروس به صورت استانی یا در سطح کل کشور» در نظر گرفته شده است.
اما این سامانه گاهی در زمان پرداخت شهریه و انتخاب واحد، دانشجویان را با مشکلاتی مانند کند بودن سرعت انجام اقدامات در سامانه یا عدم دسترسی لازم به بخش های مورد نظر مواجه می کند که به گفته مسوولان این دانشگاه دلیل آن، ترافیک بالای مراجعه به این سامانه و کندی اینترنت در سطح کلان است.
رضا همدانچی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره مشکلات پیش آمده در این سامانه برای انتخاب واحد دانشجویان این دانشگاه توضیح داد: انتخاب واحد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از روز شنبه نهم بهمن ماه آغاز شده است و تا ۲۱ بهمن ماه ادامه دارد.
وی افزود: مهلت حذف و اضافه هم برای دانشجویان از ۳۰ بهمن ماه تا پنجم اسفند ماه سال جاری در نظر گرفته شده است.
همدانچی اظهار داشت: از روز شنبه (نهم بهمن ماه) که انتخاب واحد شروع شده است، تا ظهر امروز بیش از ۲۴۵ هزار دانشجو با ورود به سامانه آموزشیار انتخاب واحد خود را انجام دادهاند که از این تعداد بیش از ۱۰۴ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد تهران بودند.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد با در اختیار گذاشتن جدول انتخاب واحد دانشجویان تا ظهر امروز به خبرنگار ایرنا، در مورد آن توضیح داد: آمار ارائه شده در جدول انتخاب واحد دانشجویان مشخص است. برخی از استانها که آمار پایینی برای انتخاب واحد دارند، هنوز انتخاب واحد آنها شروع نشده است.
همدانچی یادآور شد: این سامانه به علت تعداد بالای مراجعه و همچنین کندی اینترنت در کشور با کندیهایی مواجه است که موجب اختلال در روند ثبت نام و انتخاب واحد دانشجویان شده است.
وی ضمن پوزش از دانشجویان این دانشگاه برای کندی در روند انتخاب واحد در سامانه آموزشیار گفت: همکاران ما در سامانه آموزشیار به صورت شبانه روزی در حال تلاش هستند که این کندی سیستم را رفع کنند.
همدانچی توضیح داد: یک میلیون و هزار و ۲۰۰ دانشجو به همراه ۲۵ هزار عضو هیات علمی در این روزها به سامانه آموزشیار وارد شده اند و همین مساله سبب ایجاد ترافیک در سامانه شده است.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برخی از دانشجویان دغدغه پرشدن ظرفیت کلاسهای درس را دارند، ادامه داد: دانشجویان نگرانی از این نظر نداشته باشند، به همه واحدهای این دانشگاه ابلاغ شده است که ظرفیت کلاسها را افزایش دهند تا مشکلات دانشجویان در این خصوص رفع شود.
همدانچی درباره مشکلات دانشجویان برای پرداخت شهریه ترم آینده عنوان کرد: این موضوع نسبت به ترم گذشته بسیار کمتر شده و در حال رایزنی هستیم تا درگاههای پرداخت اینترنتی برای دانشجویان افزایش یابد و دغدغه دانشجویان در این خصوص نیز رفع شود.
وی همچنین درباره انتخاب واحد دانشجویان استان تهران اظهار داشت: روز دوشنبه و سه شنبه (۱۱ و ۱۲ بهمن) به انتخاب واحد دانشجویان استان تهران اختصاص داشت، دانشجویانی که به دلیل گستردگی وسعت استان تهران و اختلال در سیستم موفق به انتخاب واحد نشدند، می توانند روز جمعه ۱۵ بهمن ماه در سامانه وارد شوند و انتخاب واحد خود را انجام دهند.
همدانچی تاکید کرد: علاوه بر این، تا انتخاب واحد همه دانشجویان سامانه آموزشیار فعال خواهد بود.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: دانشجویان همچنین در زمان حذف و اضافه می توانند برای انتخاب رشته خود اقدام کنند و برای اطمینان بیشتر زمان حذف و اضافه هم تمدید میشود تا همه دانشجویان مانند ترمهای گذشته به بهترین شکل انتخاب واحد خود را انجام دهند.
همدانچی همچنین درباره امکان انجام انتخاب واحد دانشجویان به صورت حضوری اظهار داشت: با توجه به وضعیت کرونا تمهیداتی فراهم شده که تمامی اقدامات مربوط به انتخاب واحد در سامانه آموزشیار انجام شود.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه محل زندگی برخی از دانشجویان با واحد دانشگاهی آنها فاصله بسیاری دارد و همچنین به دلیل شرایط کرونایی در کشور، به گونهای اندیشیده شده است که تمامی امور در سامانه انجام شود.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد یادآور شد: مشکلات سامانه آموزشیار با تلاش شبانهروزی همکاران رفع میشود و مشکلی در این زمینه برای دانشجویان پیش نخواهد آمد.