همدان- ایرنا- ناکامی‌های پاس در لیگ دسته دوم فوتبال کشور با قعرنشین در پایان هفته دوازدهم گروه ب باعث شد تا مدیرعامل جدید باشگاه دست بکار شده و تغییرات در تیم را آغاز کند.

به گزارش ایرنا، پاس همدان عصر دوشنبه گذشته با قبول شکست مقابل اترک بجنورد به قعر جدول گروه ب لیگ دسته دوم فوتبال کشور سقوط کرد.

این شکست در حالی رقم خورد که مدیریت باشگاه امیدوار بود با کسب سه امتیاز مقابل اترک، پاس از قعرنشینی رهایی یابد.

پاس با این باخت به ششمین شکست این فصل خود دست یافت تا همراه با سه برد و سه تساوی ۱۲ امتیازی شود و در رتبه سیزدهم جدول چهارده تیمی گروه ب قرار بگیرد.

روند نتایج حاصله از فعالیت های تیم پاس همدان منجر به تشکیل جلسه ای میان مدیریت باشگاه با اعضای تیم و بررسی شرایط و تصمیم گیری در خصوص راهکارهای تقویت تیم برای آینده موفق باشگاه شد.

تقویت کادر فنی و بازیکنان به قصد تقویت قوای تیمی در نیم فصل دوم نیز قرار است پس از بازی مقابل شهیدقندی یزد که آخرین هفته از نیم فصل اول مسابقات است، شروع شود.

آنچه مشخص است، «حمیدرضا عابری منصور» مدیرعامل پاس در شرایط فعلی قصد تغییر سرمربی تیم را ندارد اما از او خواسته تا کادر فنی خود را تقویت کند.

همچنین قرار است در تعطیلات نیم فصل نسبت به تغییر در ترکیب تیم و اضافه شدن مهره‌های کلیدی مدنظر اقدام شود.

مدیرعامل پاس امیدوار است با اعمال تغییرات بتوان در نیم فصل دوم نتایج مطلوب را به دست آورده و پاس را از این اوضاع وخیم خارج کند.

دلایل ناکامی پاس
متاسفانه تیم با گذشت سیزده هفته از مسابقات ۱۹ گل خورده را در جدول ثبت کرده است. در واقع رقمی بیش از یک گل در هر بازی.

مشخصا این وضعیت نشان می‌دهد که تیم هنوز نتوانسته تاکتیک اول "گل نخوردن" را پیاده کند که نشان از ضعف کادر فنی دارد.

در واقع پاس در هر بازی براحتی گل دریافت می‌کند و اینکه بهانه می‌کنند تیم مدافع و دروازه بان ندارد، به مفصل جای بحث دارد اما باید توجه داشت که هنر هر مربی استفاده بهتر از مهره‌های موجود تیم خود است.

یک مربی خوب می‌تواند از بی‌تجربه‌ها بازیکنی توانمند بسازد اما متاسفانه سرمربی پاس با درک موجودی خود از بازیکنان در اختیار، هنوز نتوانسته ابتدا تاکتیکی را اتخاذ کند که تیمش گل دریافت نکند.

یک مربی خوب می‌تواند از بی‌تجربه‌ها بازیکنی توانمند بسازد اما متاسفانه سرمربی پاس با درک موجودی خود از بازیکنان در اختیار، هنوز نتوانسته ابتدا تاکتیکی را اتخاذ کند که تیمش گل دریافت نکند.

در واقع یک مربی خوب ابتدا تمرکز بر این اساس دارد که تیمش گل نخورد سپس دنبال زدن گل باشد، موردی که در پاس این وضعیت دیده نمی‌شود و به راحتی شاهد دریافت گل‌هایی هستیم که بدون دردسر در اختیار حریف قرار می‌گیرد.

از سوی دیگر اگرچه ضعف دروازه بان و مدافعان پاس فاحش است و اشتباهات بخشودنی نیست اما همین نفرات را سرمربی انتخاب کرده و باید جوابگوی خوب یا بد بود انها باشد.

اگر قرار بر جذب بازیکن بوده، چرا نفرات بهتر جذب نشده است؟ این مورد باید شفاف‌سازی شود ضمن اینکه اگر گفته شده که بازیکنان قیمت پایین‌تر جذب شود، براساس مشاهدات، رقم قراردادها بالا بوده و در حد یک تیم قعرنشین نیست!

این نشان می‌دهد که در جذب بازیکن دقت عمل مناسب صورت نگرفته و در حالیکه دروازه بان و مدافعان نبض تیم به شمار می‌روند و در این ۲ پست کلیدی مهره موثر به خصوص دروازه بان جذب نشده است.

البته پاس با فقر بازیکن خلاق و فرصت طلب هم مواجه است، بازیکن بازیساز که بتواند لیدر مقتدر در میانه میدان باشد، ندارد اگرچه تا حدودی زارع و کاشفی در میانه میدان تلاش خود را دارند اما تکمیل کننده نیست.

پاس در جناحین هم با فقر بازیکن خلاق مواجه است و نتوانسته از بال‌های چپ و راست خود به خوبی بهره مند شود و مهاجمان تیم نیز هنوز هارمونی لازم را ندارند و موفق نشده‌اند که به نوعی مکمل هم باشند.

اغلب بازیکنان امتحان پس داده هستند به گونه‌ای که در ادوار گذشته پاس عضو تیم بوده‌اند و اگر قرار به کمک به شرایط نتیجه گیری بود، همان سال‌های قبل کمک می‌کردند.

ضعف کادر فنی
کادر فنی پاس وزنه قابل اتکا به شمار نمی‌رود و اگر از سیامک فراهانی سرمربی تیم که سوابق خوبی در داماش گیلان نیز داشته، عبور کنیم، دیگر اعضای کادر فنی آنطور که باید کمک لازم را صورت نداده‌اند.

مروری بر مسابقات نیم فصل اول نشان می‌دهد که سرمربی تیم در حساس‌ترین مسابقات اخطار از داور دریافت کرده است و در واقع این نشان می‌دهد که به جای مربیان تیم، سرمربی درگیر حواشی اعم از اعتراض به داور، کمک‌ها، کمک چهارم و سایر موارد می‌شود و مربیان در این امر ضعیف عمل می‌کنند.

در شرایط حرفه‌ای باید مربیان درگیر حواشی خودساخته شوند و اجازه بدهند سرمربی تیم با تمرکز و آرامش لازم تیم را هدایت کند و متاسفانه یکی از نقاط ضعف پاس در همین مورد است.

مربیان خوارک فکری لازم را به فراهانی نمی‌دهند و اغلب در کنار زمین به مهره‌های ایستا یا ساکت دیده می‌شوند، اشتباهات دروازه بان به این دلیل است که مربی گلرها تجربه لازم را برای اموزش و حل نقاط ضعف دروازه بان را ندارد.

مربی‌ای که در دوران بازیگری خود گلر شهرداری همدان بود و به طور قطع دروازه بان نیاز به مربی مطرح و باتجربه دارد که به خوبی چهارچوب دروازه را شناخته و اصول خروج به موقع از خط دروازه، مهار یکضرب توپ، صحبت مکرر با بازیکنان در حین بازی، فریاد زدن به قصد شوک به مدافعان و ... را به خوبی بداند.

در کادر فنی پاس خبری از مربی‌ای که در خط دفاعی تبحر داشته باشد، وجود ندارد در حالیکه کادر فنی مجرب باید متشکل از نفراتی باشد که در دوران بازیگری حرفه‌ای خود در تمامی خطوط تجربه بازی داشته باشند.

جذب هشت بازیکن کلیدی
پاسی‌ها این فرصت را دارند که در نیم فصل ۶ بازیکن جدید را به شرط خروج ۶ بازیکن از لیست، جذب کنند ضمن اینکه مجاز به اضافه کردن ۲ بازیکن آزاد هستند.

این تیم به شدت به دروازه بان نیاز دارد ضمن اینکه در دیگر پست‌ها به ویژه دفاع نیز باید بازیکن جدید جذب کند.

پاس از داشتن بال‌های نفوذی چپ و راست بی‌بهره است، هافبک خلاق در میانه میدان به عنوان لیدر و بازیسازی اثرگذار ندارد.

تیم پاس از وجود مهاجم گلزن و تمام کننده هم بی‌بهره است و باید در تمامی خطوط بازیکن جدید جذب کند.

در واقع این اختیار نزد کادر فنی فراهم است که در نیم فصل با جذب بازیکنان موثر و کلیدی بتواند تیمی قدرتمند را در نیم فصل دوم راهی لیگ کند.