به گزارش ایرنا، فرخ لقا حاتمی ورزشکار نخستین زن مدال آور عرصه ورزشی قهرمانی کوهنوردی کهگیلویه وبویراحمد است که قله های بلند زیادی در جای جای کشور ایران و دیگر قاره های جهان را فتح کرده است.
بام آفریقا قله کلیمانجارو(Mount Kilimanjaro) بلندترین کوه آفریقا با ارتفاع پنج هزار و۸۸۵ متر از دامنه و ۵۸۹۵ متر از سطح دریا در کشور تانزانیا مشهورترین قله ای است که مقهور اراده و سخت کوشی فرخ لقا حاتمی شده است.
قله های البروس در روسیه مشهور به بام اروپا،دماوند ملقب به بام خاورمیانه،قله کازبک یا اورست کوچک در گرجستان، آرارات در کشور ترکیه و قله آراگاتس در ارمنستان رام گام های استوار این بانوی سختکوش شده است.
صعود به ۳۱ قله در استان های سراسر کشور با نام پروژه ملی سیمرغ کوه های ایران دریافت مدال سیمرغ کوه های ایران از فدراسیون کوهنوردی کشور از موفقیت های فرخ لقا حاتمی است که او را به الگویی برای زنان ورزشکار کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کرده است.
این مدرس دانشگاه ۹ صعود موفق به قله دماوند بام خاورمیانه دارد که بیانگر پشتکار اوست.
اگرچه صعود به کوه دنا قله های بیش از چهار هزار متری با حدود ۵۰صخره سرسخت نزدیک ترین موفقیتش به زادگاهش بوده اما فرخ لقا سودای فتح هفت قله بلند هفت قاره جهان را دارد.
تابوشکنی گام نخست موفقیت
فرخ لقا حاتمی که به گفته خودش از سخن برخی افراد در مذمت ورزش بانوان نهراسیده و با تابو شکنی پا به عرصه کوهنوردی نهاده است می گوید: در سال ۱۳۷۹ که کوهنوردی را با صعود به کوه نیر در کهگیلویه و بویراحمد آغاز کردم پذیرش کوهنوردی برای مردم از نظر فرهنگی قابل پذیرش نبود به همین دلیل سختی های زیادی متحمل شدم تا اینکه در سال ۱۳۸۲ کوهنوردی را به صورت حرفه ای شروع کردم.
او بر این باور است که تلاش برای طی کردن مسیر موفقیت جنسیت نمی شناسد و هر فردی اعم از زن و مردم می تواند با عشق، آگاهی و اراده پله های موفقیت را طی کند.
تاسیس باشگاه کوهنوردی بانوان
حاتمی که سال ۱۳۹۷ موفق به تاسیس باشگاه کوهنوردی شده در زمان حاضر مدیریت باشگاه دنالی یاسوج را به عهده دارد می گوید که ساماندهی تعداد پرشماری کوهنورد و صعود به تمامی صخره های سترگ ایران زمین دربردارنده تجربه های شیرینی برایم بوده که واژه ها گنجایش توصیف این زیبایی ها را ندارد.
حاتمی با اشاره در تجربیات جذابش در سفرهایی که سرپرستی اردوهای ورزشی در مسابقات قهرمانی و المپیادهای ورزشی دانشگاه پیام نور و وزارت علوم را داشته می گوید:سلامتی و آرامش ارمغان طبیعت به انسان است.
او که با اخذ مدرک کارشناس ارشد در رشته های زبان و ادبیات فارسی و همچنین تربیت بدنی در کنار ورزش در فراگیری علم نیز موفق بوده معتقد است که مسیر موفقیت بدون تحمل سختی هموار نمی شود.
جذابیت های کوهنوردی
وی تاکید می کند کوه در ادبیات پارسی نماد شکوه، استواری و مظهری از عشق و سخت کوشی معنا شده که به خوبی در سروده های چکامه سرایان و داستان های اساطیری به آن اشاره شده است.
این بانوی موفق می گوید که کوهنوردی صحنه های پر رمز و راز از صخره های سخت و همنوایی با طبیعت است.
او با اشاره به اینکه کوهنوردی تنها یک رشته ورزشی نیست بلکه آموزش خداشناسی و خودشناسی است، تاکید می کند: این رشته ورزشی عشق به طبیعت و درس زندگی است.
مشکلات سد راه کوهنوردان
حاتمی با اشاره به اینکه کوهنورد برد و باخت یا مدالی ندارد گفت: این رشته ورزشی نیازمند حمایت جدی تر مسوولان در استان کهگیلویه و بویراحمد است.