آیت الله سیداحمد علمالهدی روز سهشنبه در پیام خود خطاب به فرزند آن مرحوم نوشت: رحلت جانگداز مرجع عالیقدر شیعیان حضرت آیتالله العظمی جناب آقای صافی گلپایگانی موجب تألم خاطر عموم مؤمنان و شیعیان شد.
وی ادامه داد: مرجع بزرگواری که علاوه بر ملکات نفسانیه و شخصیت الگویی در تقوا و فضائل و سجایای اخلاقی، به عنوان طنطنه فقاهت، سنگربانی غیور در حفظ ارزش های دینی و مبارزی خستگی ناپذیر در مقابله با منکرات شرعیه و تسامحات بی بندوبارانه، اسوه همه غیرتمندان دینی بود.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: بدیهی است عمری با این پهنه مالامال از جمیع برکات و افاضات معنوی، منشاء ارتقا به مراتب عالیه در سرنوشت اخروی برای این بزرگوار خواهد بود.
آیت الله علم الهدی گفت: علو درجات این محبوب الهی را در عتبه مقدسه ثامن الحجج (ع) از درگاه حضرت احدیت مسئلت می نمایم و به جنابعالی و حوزه علمیه سترگ قم و سایر بازماندگان، این مصیبت وارده را تسلیت عرض می کنم.
آیت الله صافی گلپایگانی از شاگردان برجسته آیات عظام بروجردی، حجت، خوانساری و گلپایگانی بود و مدتی نیز در نجف اشرف از محضر آیات عظام محمدکاظم شیرازی و محمدعلی کاظمی بهره برد.
آیت الله صافی گلپایگانی که شیخ المراجع نامیده میشد، سالیان متمادی در حوزه علمیه قم به تدریس و تحقیق و تألیف آثار گوناگون فقهی، کلامی و حدیث پرداخت.
عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی و عضویت در شورای نگهبان و دبیری آن با حکم امام خمینی (ره) از جمله فعالیت های سیاسی آیت الله صافی گلپایگانی بود. از این مرجع تقلید بیش از ۸۰ عنوان کتاب برجای مانده که برخی از آنها جایزه کتاب سال ولایت و کتاب سال مهدویت را به دست آوردهاند، منتخب الاثر، اوقات الصلوات، بیان الاصول و ثلاث رسائل فقهیه از جمله آثار آیت الله صافی گلپایگانی است.
ایشان از شاگردان برجسته آیتالله بروجردی و عضو شورای استفتای وی بود که کتاب منتخب الاثر درباره امام دوازدهم شیعیان را به توصیه استاد خود نوشت.
این مرجع تقلید که در ۳۰ بهمن ماه سال ۱۲۹۷ هجری شمسی در گلپایگان اصفهان دیده به جهان گشوده بود، شب گذشته در ۱۰۳ سالگی دار فانی را وداع گفت.
در پی درگذشت آیت الله صافی گلپایگانی، رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور و دیگر مسوولان پیام های تسلیت جداگانه ای صادر کردند.
پیکر مرحوم آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی فردا (چهارشنبه) از میدان جهاد شهر مقدس قم به سوی حرم مطهر حضرت معصومه (س) تشییع شده و سپس برای دفن به کربلا انتقال مییابد.