دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کار توزیع واکسن رازی کووپارس توسط وزارت بهداشت بین دانشگاه های علوم پزشکی اجرایی شده که این دانشگاه ها نیز در حال توزیع بین مراکز منتخب واکسیناسیون هستند.
وی اظهار داشت: تاکنون پنج میلیون دز واکسن رازی کووپارس توسط موسسه رازی تولید و تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده و تا پایان سال جاری نیز پنج میلیون دز دیگر تولید و تحویل این وزارتخانه خواهد شد.
وی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده واکسن رازی کووپارس را پس از واکسن های برکت، آسترازنکا، اسپوتنیک، سینوفارم و کووپارس مورد استفاده قرار دادیم که مشخص شد رازی کووپارس می تواند به خوبی تیتر آنتی بادی را تا ۱۸ درصد افزایش دهد.
فلاح مهرآبادی افزود: حتی در پلتفرم هایی مثل آسترازنکا و اسپوتنیک که تیتر اولیه بالایی دارند این واکسن موفق عمل کرده که مستندات به غذا و دارو ارسال شده و تا یکی دو هفته آینده تاییدیه به عنوان بوستر دز را در سراسر کشور خواهیم داشت.
واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تولید می شود.
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از اسفند سال ۱۳۹۸ کار ساخت واکسن را آغاز و از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است برای تولید آن استفاده کرد. این واکسن در زمان حاضر در سبد واکسیناسیون کشور برای افراد ۱۸ سال به بالا قرار دارد.
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی از سال ۱۳۰۳ در حصارک کرج فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون توانسته بخش عمده ای از واکسن های انسانی و دامی مورد نیاز کشور را تولید کند.