مجید بیجندی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خراسان شمالی تنها استان کشور است که ساختمان و مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی ندارد.
وی افزود: علیرغم پیگیری های مکرر در سالیان گذشته و تحویل زمین در چند مرحله به علت تامین نشدن اعتبار مورد نیاز در عمل تاکنون هیچ اقدام عملیاتی برای شروع پروژه ساختمان انجام نشده است.
مدیرکل کل هواشناسی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: این ساختمان با زیربنای حدود یکهزار متر مربع پیش بینی شده است.
وی گفت: معیشت بخش زیادی از مردم استان از کشاورزی و دامداری است و بر این اساس، آسیب پذیری درآمد این قشر از حوادث طبیعی زیاد است از این رو هواشناسی نقش زیادی در کاهش این خسارتها دارد.
نیاز به توسعه ایستگاه های هواشناسی در استان
بیجندی با تاکید بر اینکه برای دستیابی به وضعیت بهتر در پیش بینی هوا نیاز است تا شمار ایستگاه ها افزایش یابد اظهار داشت: در استان ۲۰ ایستگاه خودکار هواشناسی و سه ایستگاه هواشناسی جاده ای در حال بهره برداری است.
وی گفت: داده های آماری برای پیش بینی وضعیت هوا از ۲۰۰ نقطه در استان برداشت می شود، تجهیزات در ۲۰ نقطه برای داده های چند پارامتری و ۸۰ نقطه برای داده های تک پارامتری فعال است علاوه بر آن در ۱۰۰ نقطه پایش میزان بارندگی ها به صورت آنلاین انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه به وضعیت بهتری در پیش بینی هوا دست پیدا کنیم نیاز است تا شمار ایستگاه ها افزایش یابد، در این زمینه ایجاد و راه اندازی ۵۵ ایستگاه در مناطق مختلف استان از انواع مختلف ایستگاه ها در اولویت کاری این اداره کل است.
بیجندی افزود: برای ایجاد این تعداد ایستگاه ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرکل کل هواشناسی خراسان شمالی اظهار داشت: در استان تعداد ۲۰ ایستگاه خودکار هواشناسی و سه ایستگاه هواشناسی جاده ای در حال بهره برداری است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.