دکتر محمد حسن درخشان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون ۴۱ مرکز منتخب کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است که از این تعداد ۲۲ مرکز در شهر مشهد مستقر است.
وی اضافه کرد: افزایش نتایج مثبت تست سریع و پی.سی.آر موید این مطلب است که بیماری به سرعت در جامعه در حال چرخش است.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نتیجه پی. سی. آر مثبت در ابتدای بهمن ماه امسال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد پنج تا ۶ درصد بود که اکنون این رقم به ۵۰ درصد رسیده است همچنین نتیجه مثبت تست سریع هم از ۲ تا سه درصد در ابتدای بهمن ماه به ۱۵ تا ۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در موج ششم کرونا تعدادی از درمانگاه های بخش خصوصی به موازات مراکز منتخب کرونا به بیماران خدمت رسانی می کنند که این موضوع از ازدحام جمعیت در مراکز منتخب جلوگیری کرده است که درمانگاه ها طبق تعرفه های مصوب، تست های سریع و پی. سی. آر از بیماران دریافت می کنند.
درخشان با تاکید بر این که شرایط بیماری سهمگین است و مردم بایستی در خانه بمانند افزود: خوش بینی در جامعه ایجاد شده است که با توجه به پوشش بالای ۹۵ درصد ۲ دز واکسن کرونا در جامعه، سطح ایمنی نسبی ایجاد شده است این در حالی است که واکسیناسیون می تواند مانع مرگ و میر و بدحالی بیماران شود اما زمینه ابتلا به ویروس همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: ۲ تا سه هفته بعد از افزایش مراجعات سرپایی، شاهد افزایش مراجعات بیمارستانی هستیم و یک ماه بعد شاهد افزایش مرگ و میر زیاد خواهیم بود.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مردم باید متوجه خطر بحرانی باشند و از ورود به تجمعات و مراسم پرهیز کنند علاوه بر این ماسک نقش مهمی در جلوگیری از انتشار بیماری دارد.
هم اکنون مشهد و سه شهرستان دیگر خراسان رضوی در وضعیت قرمز، هشت شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد.
ارائه خدمات بهداشتی و درمان به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
بنا بر آخرین اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۵۰ تن بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و مجموع جانباختگان به ۱۳۲ هزار و ۵۰۴ تن رسید همچنین براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳۵ هزار و ۷۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و هزار و ۷۴۰ نفر از آنها بستری شدند.
همچنین تا کنون ۶۰ میلیون و ۸۳۸ هزار و ۱۰۶ دُز اول، ۵۴ میلیون و ۱۸۹ هزار و ۱۹۳ دُز دوم و ۱۷ میلیون و ۶۹۸ هزار و ۶ دُز سوم واکسن کرونا تزریق شده است و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۲ میلیون و ۷۲۵ هزار و ۳۰۵ دُز رسیده است.
طی شبانه روز گذشته نیز ۵۲۳ هزار و ۱۲ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۴۰۸ هزار و ۲۴۴ نفر رسید.
تا کنون ۴۴ میلیون و ۸۸۶ هزار و ۶۳۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.