بیرجند - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: هرچند تعداد زیاد مبتلایان به کرونا را در حال حاضر داریم اما تعداد بستری‌های استان به نسبت کم است و اغلب موارد جدید سرپایی هستند.

سید محمد موسوی میرزایی سه‌شنبه شب در هشتاد و سومین نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، اظهار داشت: افزایش شدید مبتلایان به کرونا در خراسان جنوبی نگران‌کننده است و کارکنان مجموعه ما را به‌شدت درگیر کرده است.

وی افزود: ششم بهمن امسال ۷۶ بیمار تنفسی در بیمارستان‌های استان داشتیم که ۲۶ نفر کرونا مثبت بودند و در شبانه‌روز گذشته این تعداد به ۱۳۱ نفر افزایش یافته که ۴۷ نفر آنان مبتلای قطعی به کرونا هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: از یک ماه گذشته پیگیر تامین دارو، سرم و تجهیزات پزشکی لازم برای موج ششم کرونا بوده‌ایم و مشکلی در حال حاضر نداریم اما کادر ما به‌شدت در حال درگیر شدن با موج ششم هستند که بر روند خدمات‌رسانی تاثیر خواهد گذاشت.

وی افزود: همچنین به دلیل گرفتن تعداد بالای تست کرونا گاهی این موضوع از توان ما خارج می‌شود چرا که هم کیت‌ها هزینه‌بر است و هم نیروی انسانی ماهر برای انجام این کار را نداریم هرچند تعداد مراکز نمونه‌گیری به پنج مرکز افزایش یافته است.

موسوی اظهار داشت: درخواست ما این است که گواهی استراحت پنج روزه برای کارکنانی که با افراد کرونا مثبت در ارتباط هستند و از طرف متخصصان عفونی و داخلی صادر می‌شود، توسط ادارات قبول شود تا کاهش تعداد گرفتن تست کرونا را داشته باشیم.

وی گفت: با توجه به اینکه در پیک ششم کرونا هستیم درخواست ما این است که مراسم دهه فجر با محدودیت‌هایی همراه شود و این موضوع به ادارات متولی هم ابلاغ شود همچنین باید برای فرهنگ‌سازی و ترغیب مردم به زدن دز سوم کرونا از ظرفیت پایگاه‌های بسیج، روحانیون، معتمدین محلی و رسانه‌ها بیشتر استفاده کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم در این نشست گفت: براساس نقشه جدید کرونا که امروز (سه‌شنبه) اعلام شد شهرستان‌ بیرجند هم در کنار فردوس وضعیت قرمز پیدا کرد، شهرستان‌های سرایان، درمیان، سربیشه، نهبندان، قاینات، طبس و بشرویه در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های خوسف و زیرکوه نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

کامبیز مهدی‌زاده افزود: در حال حاضر ۸.۸ درصد جمعیت استان در وضعیت زرد (خطر متوسط)، ۵۱ درصد در وضعیت نارنجی (پرخطر) و ۳۹.۹ درصد در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) هستند.

وی گفت: یکی از مهمترین شاخص‌هایی که درخصوص کرونا مورد توجه بوده، بازه زمانی ۲ برابر شدن موارد مثبت است، از ۱۰ تا ۱۲ بهمن ماه تعداد مبتلایان به کرونا در استان ۲ برابر شده که در موج قبلی این زمان بین پنج تا هفت روز بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: این شرایط نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به کرونا در این استان به‌شدت در حال افزایش است و افزایش انفجاری را داریم، به گونه‌ای که شهرستان زیرکوه در وضعیت زرد قرار دارد اما تعداد مبتلایان آن در شبانه‌روز گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

وی گفت: تعداد بستری‌ها در استان خیلی افزایشی نبوده و ظرفیت بیمارستان‌های خراسان جنوبی چندان اشغال نشده است.

مهدی‌زاده افزود: وضعیت بستری‌ها شاید گول‌زننده باشد و چند هفته دیگر تعداد بیشتری از بیمارستان‌های ما درگیر خواهند شد که پیش‌بینی‌های لازم اندیشیده شده است، همچنین پیش‌بینی می‌شود تا هفته سوم اسفند افزایش چشمگیر مرگ و میر را در استان داشته باشیم.

وی گفت: خراسان جنوبی همچنان در رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تمامی شاخص‌ها به نسبت به میانگین کشور پیشگام است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون عمومی در استان گفت: در حال حاضر روزانه به‌صورت میانگین چهار هزار و ۲۰۰ دز واکسن در استان تلقیح می‌شود که در پایگاه‌های ما ظرفیت تلقیح روزانه ۱۲ هزار دز هم وجود دارد و افزایش تعداد پایگاه‌ها فقط کارکنان ما را درگیر می‌کند و باعث افزایش پوشش واکسیناسیون نخواهد شد.

وی ادامه داد: انواع واکسن‌ کرونا جز یکی ۲ مورد در استان وجود دارد و مشکلی از این بابت نداریم، واکسن رازی هم به مجموع واکسن‌های ما اضافه شده که از فردا (چهارشنبه) توزیع خواهد شد.

مهدی‌زاده درخصوص آخرین وضعیت پوشش واکسیناسیون عمومی در خراسان جنوبی گفت: تاکنون در استان ۹۰.۲ درصد دز اول، ۸۱.۴ درصد دز دوم و ۲۴.۶ درصد دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند.

وی اظهار داشت: پوشش واکسیناسیون جوانان به‌خصوص دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال هم در استان افزایش یافته است و تاکنون ۹۸.۲ درصد دز اول و ۸۳.۵ درصد نوبت دوم را دریافت کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: اما روند ابتلا به کرونا در بین دانش‌آموزان و معلمان همچنان افزایشی و نگران‌کننده است به گونه‌ای که در شهرستان درمیان ۴۳ درصد موارد ابتلا مربوط به دانش‌آموزان و ۳۶ درصد مربوط به معلمان بوده است.

وی افزود: به دلیل شیوع کرونا در بین معلمان و دانش‌آموزان پیشنهاد ما تعطیلی و غیرحضوری کردن مدارس است.

فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی هم گفت: مجموعه بسیج استان می‌تواند در تزریق واکسن کرونا، اخذ تست کرونا، فرهنگ‌سازی برای زدن واکسن و پشتیبانی از افراد آسیب‌دیده از کرونا همانند گذشته همراهی کند.

سردار علی قاسمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بیشترین هجمه‌های دشمنان را علیه نظام داریم اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که مراسم دهه فجر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و در حد منطقی برگزار شود ولی به کلی تعطیل نشود.

وی تصریح کرد: نباید دورکاری کارکنان دستگاه‌های اجرایی را داشته باشیم چرا که این موضوع  در گذشته باعث مشکلات زیادی در خدمات‌دهی به مردم شده است.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر کمیته اطلاع‌رسانی ستاد استانی کرونا خراسان جنوبی هم گفت: جشن‌های دهه فجر به دلیل ارتحال آیت الله صافی گلپایگانی در مرکز استان تعطیل شده است و درخصوص ادامه برگزاری این جشن‌ها تابع ستاد استانی کرونا هستیم.

محمود رمضانی افزود: فیلم‌های جشنواره فجر در مرکز استان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اکران می‌شود.

وی گفت: درخواست ما این است که نظارت بیشتری بر حمل و نقل درون شهری و برون شهری انجام شود چرا که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی نیز گفت: اطلاع‌رسانی و تبلیغات در زمینه تزریق دز سوم واکسن کرونا در صدا و سیما و رسانه‌های استان کم است و باید بیش از گذشته در این زمینه کار شود.

علیرضا آینه‌دار افزود: تقاضای ما از دانشگاه علوم پزشکی این است که جدی‌تر از گذشته در راستای فرهنگ‌سازی تزریق واکسن کرونا پای کار بیاید و ما هم همراهی‌های لازم را خواهیم داشت.

آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان در نقاط قرمز و نارنجی طی ۲ هفته آینده، تایید گواهی استراحت پزشکی کرونا با تشخیص بالینی پزشک‌های داخلی و عفونی برای افرادی که با بیمار کرونایی در تماس هستند حداکثر تا پنج روز بدون انجام تست پی سی آر یا آر تی، تاکید به کارکنان دستگاه‌های اجرایی برای زدن دز سوم واکسن کرونا، محدودیت زمانی و تعداد شرکت‌کننده در برگزاری مراسم دهه فجر براساس رنگ‌بندی شهرستان‌ها و مشروط به تلقیح واکسن کرونا توسط شرکت‌کنندگان، عدم برگزاری مراسم اعتکاف و مراسم پرتجمع در دهه فجر و مکان‌های بسته از مصوبات ستاد استانی کرونا بود.

براساس آخرین رنگ‌بندی کرونایی کشور، شهرستان بیرجند هم از نارنجی به قرمز تغییر رنگ داد و اکنون در خراسان جنوبی شهرستان‌های بیرجند و فردوس در وضعیت قرمز (خیلی پُرخطر) قرار دارند.

شهرستان‌های سرایان، درمیان، سربیشه، نهبندان، قاینات، طبس و بشرویه در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستان‌های خوسف و زیرکوه در وضعیت زرد (خطر متوسط) هستند.

احتمال تغییر روزانه این نقشه با توجه به میزان بیماران با نشانه‌های حاد تنفسی در شهرستان‌ها وجود دارد.