خدیجه معصومی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ۲ بخش کتابخانه ای برای افراد با نیازهای ویژه در کتابخانه عمومی مرکزی ارومیه و طوبای شهرستان خوی تا پایان سال جاری راه اندازی خواهد شد.
وی با تشریح خدمات بخش های ویژه گروه های خاص بیان کرد: خدمات به ناشنوایان و نابینایان در کتابخانه های عمومی با هدف رفع نیازهای اطلاعاتی، گسترش فرهنگ مطالعه، ارتقای سطح علم و دانش جامعه، اطلاع رسانی، آموزش و غنی سازی اوقات فراغت این گروه انجام می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی اظهار داشت: این خدمات با توجه به اصل حق دسترسی به اطلاعات برای عموم افراد جامعه فارغ از ویژگی های سن، نژاد، جنسیت، مذهب، ملیت، زبان، موقعیت اجتماعی در کنار سایر گروه های خاص جامعه است تا بر اساس آن، زمینه دستیابی به موقعیت های یکسان آموزشی، شغلی و اجتماعی برای ناشنوایان و نابینایان در جامعه فرآهم آید.
معصومی اضافه کرد: این افراد به دلیل محدودیت های جسمی نیاز به امکانات خاصی دارند و این کم توانی فرد به معنای عدم نیاز به اطلاعات نیست.
وی گفت: بخش های ناشنوایان کتابخانه مرکزی ارومیه و نابینایان طوبای شهرستان خوی با هزینه ای بالغ بر پنج میلیارد ریال و با در نظر گرفتن نیازهای اطلاعاتی این گروه خاص با امکانات متفاوت و خاصی نظیر سیستمهای رایانهای، منابع ویژه، تجهیزات سخت افزاری، میز و صندلی مطالعه، قفسه و کتاب های مناسب سازی شده در این بخش ها، خدمات کتابخانه ای به ناشنوایان و نابینایان ارایه می شود.
وی ادامه داد: نشست های کتابخوان، قصه گویی، جمع خوانی، برگزاری کلاس های آموزشی از جمله برنامه های فرهنگی و ترویجی این بخش ها خواهد بود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان افزود: امید است که ارایه خدمات به گروه های خاص بویژه ناشنوایان و نابینایان را در کتابخانه های عمومی هر شهرستان ایجاد کنیم.
به گزارش ایرنا،۹۵ باب کتابخانه دراستان وجود دارد که ۷۲ مو د نهادی و ۲۳ مورد مشارکتی ومستقل است.
همچنین مجموع کتاب های موجود در کتابخانه های استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار کتاب است.