نیویورک- ایرنا- سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همزمان با افزایش تنش ها میان واشنگتن و مسکو اظهار داشت: اقدامات کنونی آمریکا مانند ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین و ترغیب دیپلمات‌ها به خروج از این کشور، با تمایلش برای گفت‌وگو مغایر است.

واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل که کشورش از روز سه شنبه اول فوریه ۲۰۲۲ به مدت یک ماه ، ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده دارد، افزود که اگر تحریم‌ها علیه روسیه اعمال شود، تنها به روسیه آسیب نمی‌ رساند بلکه پاسخ مسکو را در پی خواهد داشت.

وی تصریح کرد: ما یاد گرفته ایم با تحریم ها زندگی کنیم. اگر تحریم ها را اعمال کنند، فقط روسیه نیست که آسیب می بیند. امیدوارم کمی فکر کنند و تحریم ها را اعمال نکنند. تحریم ها پاسخی را به دنبال خواهد داشت.

سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همچنین اظهار داشت که نیروهای روسی به صورت مکرر در نزدیکی اوکراین حضور دارند.

بخش های غربی روسیه با توجه به همسایگی با اوکراین و نزدیکی به کشورهای عضو ناتو که کانون تنش بین روسیه و غرب است، برای روس ها اهمیت فراوان دارد و به آمادگی رزمی نیروهای نظامی مستقر در این مناطق توجه خاص می شود.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با بیان اینکه تنش ها در شورای امنیت، اغلب به‌طور غیرمنتظره ایجاد می‌شوند، ابراز امیدواری کرد که تنش‌ها بر سر اوکراین به مسائل دیگر سرایت نکند.

سفیر روسیه در سازمان ملل همچنین گفت که روسیه امیدوار است توافق مینسک اجرا شود.

همزمان، سفارت روسیه در آمریکا اعلام کرده است مسکو قصد ندارد در برابر تهدیدات ناشی از آمریکا مبنی بر تحریم روسیه عقب نشینی کند.

 به گزارش ایرنا، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی نشستی درباره اوکراین به درخواست آمریکا برگزار کرد که روسیه آن را نمونه ای از بالا بردن هیجایانات و جوسازی های درباره مسکو و کی یف دانست و چین نیز اعلام کرد مخالف دیپلماسی با میکروفون و پرهیاهو است.

سفیر روسیه در سازمان ملل در این نشست اظهار داشت که تشکیل این نشست به درخواست آمریکا نمونه ای از بالابردن هیجانات پیرامون روسیه و اوکراین است.

این مقام روسیه، برگزاری نشست علنی شورای امنیت را نمونه دیپلماسی پرهیاهو و مداخله در امور داخلی روسیه و تلاشی برای گمراه کردن جامعه بین المللی در مورد وقایع واقعی در منطقه توصیف کرد.

وی خاطرنشان کرد که آمریکا تاکنون هیچ مدرکی برای حمایت از ادعای حمله برنامه ریزی شده روسیه به اوکراین ارائه نکرده  و اظهارات در مورد احتمال وقوع جنگ تخیلی است.

آمریکا و ناتو سالیان درازی است که نیروهای خود را در کشورهای اطراف روسیه مستقر کرده‌اند و اخیرا هم با لفاظی های تحریک کننده، در حالیکه مقامات مسکو به صراحت اعلام کرده‌اند برنامه‌ای برای حمله به اوکراین ندارند، به شدت بر حضور خود و همچنین ارسال جنگ‌افزارهای ساخت خود به این منطقه افزوده‌اند.

روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است؛ اما مسکو این ادعای غرب را رد می‌کند.

کارشناسان معتقدند که کاخ سفید با کمک متحدان اروپایی، به دنبال ضربه زدن به روسیه هستند و مساله اوکراین را بهانه و دستاویز قرار داده اند.

در ماه‌های اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صف‌آرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.

برچسب‌ها