استان ها- ایرنا-روند ابتلاء به سویه اومیکرون این ویروس جهش یافته با سرعت بالا در سراسر کشور درحال گسترش است و به گفته مسئولان بهداشتی کشور تا چند هفته آینده روند صعودی خواهد داشت و نشانه ها حاکی از آن است که برخلاف سویه های قبلی کودکان را درگیر می کند بر این اساس بازگشت به محدودیت ها مورد تاکید است.

 از زمان شروع پاندمی کرونا زندگی انسان ها با ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی بخاطر کم کردن خطر و کاهش احتمال ابتلا گره خورده است و اهمیت ماسک زدن همگانی در تمام کشورها شناخته شده است. همان طور که بارها و بارها گفته شده، یکی از روش‌های اصلی انتقال بیماری کرونا، قطرات و ذرات ریز تنفسی است که  هنگام نفس کشیدن حتی در حال سکوت، صحبت کردن، سرفه یا عطسه خارج می شود.

اما اکنون وضعیت با وجود سویه امیکرون تا حدودی تغییر کرده است، نمودار موارد ابتلا به کرونا به وضوح شیب افزایشی موارد ابتلا را نشان می‌دهد که نشانه آشکار ورود به پیک جدید کرونا با سویه امیکرون است و این البته اول کار است. ویروس امیکرون این بار بر خلاف سویه‌های قبلی و تصورات اولیه مبنی بر کم خطر بودن امیکرون، مردم را به سمت ساده‌انگاری و سهل‌گیری در برابر این سویه جدید هدایت کرده و  به اشتباه خطر امیکرون ساده و اندک انگاشته شده است و حتی هشدارهای وزارت بهداشت نیز چندان جدی گرفته نمی‌شود.

این در حالی است که دکتربهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است شیوع ویروس اُمیکرون از اوایل آذرماه اتفاق افتاد و در عرض دو ماه در تمام دنیا منتشر شد. اُمیکرون انتشار سریعی دارد و می تواند به سرعت سرایت کند و بارها هشدار دادیم که این موج در کشور ما نیز ایجاد خواهد شد این در حالی است اکثر افرادی که بستری شده یا در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند، افرادی بوده اند که واکسیناسیون شان را کامل نکرده اند براین اساس نزدن واکسن می تواند وخامت بیماری را شدت دهد.

اکنون یکی از اهداف وزارت بهداشت افزایش مقاومت مردم در برابر این ویروس است براین اساس تاکید می شود تا با توجه به روند ابتلاء افراد به کرونا و سویه امیکرون مردم حتما برای تکمیل واکسیناسیون شان اقدام کرده تا مقاومت بدنی شان بالاتر رود. کارشناسان و متخصصان حوزه بهداشت تاکید دارند که تزریق دُز سوم تزریق دُز سوم به خوبی می تواند از ابتلا به سویه های جدید، وخامت بیماری و بستری شدن و مرگ و میر پیشگیری کند.

به گفته وزیر بهداشت این تصور ایجاد شده که اُمیکرون زیاد مهم نیست و شدت زیادی ندارد، به همین دلیل میزان رعایت پروتکل های بهداشتی کم شده و فقط ۵۰ درصد رعایت پروتکل ها را داریم بر این اساس استفاده از ماسک مهمترین عاملی است که می تواند جلوی سرایت بیماری را بگیرد براین اساس از آن جایی که این ویروس درحال تهاجم است زدن ماسک و رعایت فاصله همچنان مورد تاکید است.

سرایت انتقال سویه امیکرون به حدی است که اگر افرادی که مبتلا می شوند در جمعی قرار بگیرد، تمام افراد را مبتلا می کنند، به خصوص در تجمعات خانوادگی که معمولا ماسک ها برداشته می شود براین اساس وزارت بهداشت هشدار داده است تا در روزهای پیش رو، تجمعات خانوادگی به حداقل برسد و اگر امکان دارد مردم فعلا تجمع خانوادگی نداشته باشند زیرا یک نفر در خانواده می تواند همه را مبتلا کند به خصوص به افراد سالمند و  بیماران زمینه ای به سرعت انتقال می یابد.

در شرایط فعلی که استان های کشور با سویه امیکرون دست و پنجه نرم می کنند، خودمراقبتی در پیشگیری از کرونا بسیار اهمیت دارد همان طور که دکتر عین اللهی تاکید کرده که این موضوع خارج از اراده وزارت بهداشت است و تنها به تصمیم خود مردم مربوط است هرکسی می تواند خود را کادر سلامت تلقی کرده و از خود و خانواده اش مراقبت کند. نکته مهم دیگر این است که اکثر افرادی که بستری شده اند یا در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند، افرادی هستند که واکسیناسیون شان را کامل نکرده اند، لذا نزدن واکسن می تواند وخامت بیماری را شدت دهد.

عباس متولیان متخصص اپیدمیولوژی در مورد سویه امیکرون گفته است، با توجه به سرایت پذیری بالای سویه امیکرون و تجربه جهانی ابتلا به این ویروس رشد انفجاری دارد. سرایت‌پذیری این ویروس از سویه‌های قبلی آلفا، بتا و دلتای کرونا خیلی بیشتر است و با شیب خیلی تندی تعداد مبتلایان بالا می‌رود. اکنون به طور قطعی می‌توان گفت در هفته‌های آینده تعداد مبتلایان به کرونا و سویه امیکرون در کشور به بالای ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد و این امر کاملا مسجل است. البته این آمار افرادی است که تست می‌دهند و تست آنها مثبت می‌شود. تعداد واقعی مبتلایان بسیار بیشتر و شاید ۱۰ برابر بیشتر از این میزان است ضمن اینکه افراد بسیار زیادی برای تست مراجعه نمی‌کنند با این روند ممکن است به جایی برسیم که نتوانیم از همه مبتلایان تست بگیریم.

شناسایی بیش از ۳۸ هزار بیمار جدید 

براساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز -12 بهمن ماه- تا امروز ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۸ هزار و ۱۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۷۵ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۴۰۴ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۵۶۳ نفر رسید.خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۱۱۵ هزار و ۱۳۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

۳۸ هزار و ۱۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۷۵ نفر از آنها بستری شدند.یک هزار و ۸۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.تا کنون ۴۴ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۹۴۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.در حال حاضر ۴۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۴۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۳۰ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.همچنین ۶۲۱ هزار دُز واکسن کرونا در شبانه روز گذشته تزریق شده است. تا کنون ۶۰ میلیون و ۹۰۵ هزار و ۲۶۶ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۷۶۱ نفر دُز دوم و ۱۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۳۸۷ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۳ میلیون و ۳۴۶ هزار و ۴۱۴ دُز رسید. در شبانه روز گذشته ۶۲۱ هزار و ۱۰۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
 

غیرحضوری شدن مدارس برخی استان ها

زمانی که در شهریور و مهر و آبان با روند کاهشی کرونا در کشور مواجه شدیم فرصت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بود، اما با وجود توصیه کارشناسان به بازگشایی مدارس این تصمیم گرفته نشد و حالا که با اوج‌گیری دوباره کرونا با سویه امیکرون مواجه شده‌ایم مدارس برخی استان ها را غیرحضوری کرد. 

به عنوان مثال محمد دستورانی مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان اعلام کرد، طبق مصوبه ستاد استانی پیشگیری ومقابله با کرونا مدرسه‌های گرمسار با توجه به شیوع ویروس امیکرون و موج ششم بیماری کرونا و وضعیت قرمز این شهرستان در رنگ بندی کرونایی از امروز چهارشنبه ۱۳ بهمن تعطیل شد و تا پنجشنبه ۲۱ بهمن این تعطیلی ادامه دارد و آموزش به صورت مجازی دنبال می‌شود.

همچنین بهرام ستاری معاون سیاسی، امنیتی واجتماعی استانداری لرستان نیز اعلام کرد با توجه به شیوع سویه جدید کرونا فعالیت آموزشی در تمام مراکز پیش دبستانی و مدارس دوره ابتدایی و متوسطه در شهرستان‌ خرم آباد با وضعیت قرمز کرونایی از امروز-  ۱۳ بهمن ماه - تا اطلاع ثانوی به صورت مجازی و در بستر شبکه شاد برگزار می شود.

جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی نیز اعلام کرد با توجه به وضعیت شیوع کرونا و تصمیم ستاد استانی، فعالیت مدارس خراسان جنوبی در مناطق قرمز و نارنجی به مدت ۲ هفته غیرحضوری است.

با این حال نتایج اطلاعات موجود نشان می دهد که سرعت واکسیناسیون به خصوص دز سوم تا حدودی می تواند از سرعت انتقال سویه جدید اومیکرون جلوگیری کند، در کشورهایی که در تزریق دز سوم واکسن کرونا موفق تر عمل کردند، سرعت انتقال بیماری در آن کشورها کمتر بوده است براین اساس یکی از اقدامات مهمی که تاکید می شود تزریق دز سوم واکسن کرونا است هرچند واکسن حدود ۲ هفته بعد از تزریق، تاثیر خود را می گذارد، اما تزریق آن به همه توصیه می شود، بعد از تزریق واکسن نیز همچنان پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک دوری از حضور در تجمعات و دورهمی ها تاکید می شود.

ضرورت تعطیلی مدارس و تجمعات تا پایان امسال

مسعود مردانی  عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز اعلام کرده است با توجه به افزایش شهرهای قرمز و به صدا در آمدن زنگ خطر همه گیری اومیکرون، محدودیت های کرونایی از جمله تعطیلی مدارس، برگزاری نشست های علمی و فرهنگی و تجمعات باید تا پایان امسال برقرار شود. در حال حاضر شمار مراجعه کنندگان به مراکز درمانی بصورت سرپایی به دلیل ابتلا به اومیکرون افزایش چشمگیری یافته و بیمارستان هایی که از گذشته بیمار کرونایی پذیرش می کردند، مملو از افراد بستری بویژه در بخش های مراقبت های ویژه شده است.

ضرورت اعمال محدودیت های کرونایی و تجمعات تا پایان امسال با توجه به افزایش شهرهای قرمز و به صدا در آمدن زنگ خطر همه گیری اومیکرون، محدودیت های کرونایی  و تجمعات تا پایان امسال برقرار شود.وی گفت: پیک ششم کرونا در کشور با سویه اومیکرون آغاز شد و اکنون بسیاری از شهرها از حالت آبی خارج شده و به وضعیت قرمز و نارنجی در آمدند، تا پایان سال اگر مردم شیوه نامه های بهداشتی رعایت و روند واکسیناسیون خود را بویژه تزریق دز سوم را انجام ندهند، دوباره ممکن است به روزهای گذشته تلخ کرونایی برگردیم و محدودیت های بیشتری اعمال شود. اومیکرون از تازه ترین سویه های کرونا است که حدود چهار برابر جهش سرایت آن به دیگران بیش از دلتا بوده و شبیه سرماخوردگی بوده و پس از یک هفته شدت می یابد. با توجه قدرت سرایت بیشتر اومیکرون، اگر تعداد موارد ابتلا بالا برود، تعداد موارد بستری نیز افزایش می‌یابد و تخت‌های بیمارستانی اشغال می‌شوند و منجر به افزایش موارد مرگ و میر خواهد بود.

اکنون وضعیت در برخی استان های کشور به گونه ای است که آژیر قرمز به صدا در آمده و در برخی از استان ها شرایط کرونایی به رنگ نارنجی درآمده است. در این گزارش وضعیت استان ها مرور می شود: 

خراسان رضوی/ اعلام آماده باش کامل به بیمارستان ها

یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی گفت: بیمارستانها و درمانگاه ها با قرمز شدن وضعیت شیوع ویروس کرونا در مشهد باید صد در صد در آماده‌باش باشند، نتیجه این آمادگی پاسخگویی و درمان بهنگام بیماران است. این استان از لحاظ شیوع ویروس کرونا وارد شرایطی خاص شده لذا مدیریت اوضاع در بخشهای مختلف متناسب با این شرایط صورت می‌گیرد. مدارس خراسان رضوی در مناطق قرمز و نارنجی شیوع ویروس کرونا کاملا غیرحضوری است. همچنین در مناطق زرد کرونایی به محض مشاهده علائم بیماری در حتی یک معلم یا دانش‌آموز بلافاصله وضعیت مدرسه و کلاس مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در صورت شیوع با فوریت تعطیلی اعمال شود. 

نظری همچنین به نحوه برگزاری تجمعات اشاره کرد و گفت: فعالیت در مکان های تجمع تنها برای مدت زمان یک ساعت و ۳۰ دقیقه آن هم با گنجایش ۲۵ درصد فضا مجاز است ضمن اینکه افراد باید واکسن زده باشند و فاصله‌گذاری اجتماعی هم اعمال شود. ستاد اختصاصی اصناف در مشهد باید برگزار شود تا ضریب رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این بخش افزایش پیدا کند. رستوران‌ها نیز در وضعیت قرمز و نارنجی باید به شکل بیرون بر خدمات دهند و در مناطق زرد هم شرط فعالیت، افزایش ضریب مراقبت است.

مشهد/ افزایش ۶۰ درصدی مراجعات سرپایی کرونا

دکتر محمد حسن درخشان مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش ۶۰ درصدی مراجعان سرپایی با علایم مشکوک در مناطق زیر پوشش این دانشگاه خبر داد و گفت: هم اکنون ۴۱ مرکز منتخب کرونا در  مناطق زیر پوشش دانشگاه  علوم پزشکی مشهد فعال است که از این تعداد ۲۲ مرکز در شهر مشهد مستقر است.افزایش نتایج مثبت تست سریع و پی.سی.آر موید این مطلب است که بیماری به سرعت در جامعه در حال چرخش است. نتیجه پی. سی. آر مثبت در ابتدای بهمن ماه امسال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد پنج تا ۶ درصد بود که  اکنون این رقم به ۵۰ درصد رسیده است همچنین نتیجه مثبت تست سریع هم از ۲ تا سه درصد در ابتدای بهمن ماه به ۱۵ تا ۱۷ درصد  افزایش پیدا کرده است. 

خراسان شمالی/ محدودیت ها بازگشت 

سرهنگ سجاد نامور معاون اجتماعی و فرهنگی نیروی انتظامی خراسان شمالی گفت: محدودیت کرونایی تردد جاده ای در شهرستان های بجنورد، شیروان، مانه و سملقان و فاروج که وضعیت رنگبندی آنها نارنجی است، اعمال می شود.با شیوع بیماری کرونا و تغییر وضعیت برخی شهرستان ها به رنگ نارنجی کرونایی، محدودیت تردد در جاده ها بار دیگر اجرا می شود. در این طرح ورود و خروج خودروها با پلاک غیربومی به شهرستان های نارنجی تخلف محسوب شده و مطابق با قانون با آن برخورد می شود. رانندگان خوروهای غیربومی بابت ورود و خروج به شهرهای نارنجی ۵۲۵ هزار تومان جریمه می شوند.بر اساس تصمیمات ستاد مقابله با کرونا این محدودیت در تمامر شهرها با رنگ کرونایی نارنجی اعمال می‌شود.

زنجان/ رنگ کرونایی ۲ شهرستان 

دکتر مشهود تقیلو معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های زنجان و خدابنده از وضعیت زرد کرونایی به سرعت به نارنجی تغییر وضعیت دادند و چهار شهرستان دیگر این استان زرد و ۲ شهرستان باقیمانده آبی هستند. در زمان حاضر شمار بستری بیماران کرونایی در بیمارستانهای استان صعودی شده است بطوریکه ۹۸ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ تحت درمان قرار دارند، روز گذشته مورد فوتی در استان ثبت نشد که در مجموع شمار فوتی های ناشی از کرونا در استان به رقم یک‌هزارو ۸۳۴ نفر رسیده است.

وی اظهار داشت: هر چند شمار مبتلایان سرپایی و بستری در استان نسبت به پیک های قبلی کمتر است، اما با توجه به شیوع سویه جدید" اُمیکرون" شهروندان زنجانی باید همچنان پروتکل‌های بهداشتی را تا کنترل بیماری مورد توجه قرار دهند چراکه آمارها نشان می دهد تعداد مبتلایان سرپایی به این بیماری در حال افزایش است.

هرمزگان/ افزایش ۸۰ درصدی موارد بستری کرونا 

دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر ۲۵۲ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که این آمار در مقایسه با یک هفته گذشته بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از مجموع بستری ها، ۳۵ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند که از این شمار حال هفت نفر بسیار وخیم گزارش شده است و آمار بستری های این بخش نیز در مقایسه با هفته گذشته حدود ۹۰ درصد رشد داشته است. در دیگر شاخص ها از جمله موارد سرپایی و فوتی نیز شاهد افزایش بسیار زیادی هستیم و در حال حاضر سویه غالب کرونا در هرمزگان، اومیکرون است که همه گروه های سنی به ویژه جوانان و کودکان مورد هدف این سویه خطرناک هستند و آمار فوتی های کرونا در استان نیز رو به افزایش است.

اهواز/ شناسایی موارد جدید

دکتر مهران احمدی بلوطکی دبیر شورای سلامت اهواز با اشاره به افزایش میزان مراجعان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۲۰۰ نفر مشکوک به کرونا به مراکز نمونه گیری غرب اهواز مراجعه کردند که حدود ۵۰ درصد تست ها مثبت شد.  در حال حاضر میزان مراجعه بیماران در غرب اهواز نسبت به روز قبل ۲ برابر و نسبت به هفته قبل پنج برابر شده است. شرایط به گونه ای است که میزان روزانه مراجعان در غرب اهواز  در حال افزایش است چرا که  میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی حدود ۵۰ درصد است.

آذربایجان غربی/ افزایش مبتلایان روزانه کرونا

دکتر محمدامین ولیزاد سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۷۱۵ نفر در استان به کرونا مبتلا شدند که ۱۱۵ نفر بیشتر از شبانه روز پیش از آن است که این آمار نشان می دهد که وضعیت ابتلا به کرونا در آذربایجان غربی، روند صعودی پیدا کرده و باید مردم توجه بیشتری به رعایت پروتکل ها داشته باشند. البته از این تعداد، ۷۲ نفر در مراکز درمانی بستری شدند که نشان می دهد بستری شدگان، افزایش چندانی نیافته و رشد مربوط به مبتلایان سرپایی است ولی باید شهروندان دقت کنند. با اضافه شدن این تعداد، کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در استان به ۳۱۸ نفر رسیده است.در حال حاضر، ۸۵ نفر از بستری شدگان در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری هستند و ۱۹ نفر نیز فقط با استفاده از ونتیلاتور تنفس می‌کنند. طی ۲۴ ساعت گذشته چهار نفر در آذربایجان غربی از جمله ۲ نفر در ارومیه جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند با اضافه شدن این تعداد، کل فوتی های ناشی از کرونا در استان به هفت هزار و ۲۶۸ نفر رسید.

کهگیلویه و بویراحمد/ افزایش مراجعه کنندگان سرپایی

پرویز یزدان پناه رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: تعداد مراجعه کنندگان سرپایی به مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۲ برابر افزایش یافته است در صورت تداوم این روند و افزایش تعداد مبتلایان طی هفته‌های آینده ظرفیت پذیرش بیمارستان‌های معین کرونا در این استان تکمیل می‌شود. از ۶۴۵ نمونه آزمایش پی سی آر دریافت شده از آزمایشگاه‌های سلولی و مولکولی در شهرهای یاسوج و دهدشت حدود ۳۵ درصد موارد مثبت بودند که بیشتر موارد مثبت به ترتیب در شهرستان‌های بویراحمد، گچساران، کهگیلویه و بهمئی ثبت شده است. روند افزایشی کرونا در کهگیلویه و بویراحمد از حدود ۲ هفته پیش به علت بی توجهی مردم به دستورالعمل‌های بهداشتی شتاب گرفته و هم اکنون سیر صعودی دارد.

کرمانشاه/ وضعیت نارنجی در چهار شهرستان استان

مهدی محمدی رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه گفت: براساس این رنگ‌بندی شهرستان‌های کنگاور، سرپل‌ذهاب، جوانرود، هرسین، قصرشیرین، دالاهو، روانسر، سنقروکلیایی و گیلانغرب نیز در وضعیت زرد کرونایی و شهرستان ثلاث باباجانی هم در وضعیت آبی قرار گرفتند.

استان مرکزی/ سه شهرستان قرمز شد

یاسر قربانی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: دلیجان در رنگ‌بندی کرونا از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرمز اعلام شد که با احتساب اراک و ساوه، شمار شهرستان‌های پرخطر این استان به سه مورد رسید. در آخرین گزارش رنگ‌بندی کرونا محلات، تفرش، فراهان، خنداب، شازند و خمین از توابع استان مرکزی نیز در وضعیت نارنجی هستند.اکنون سه شهرستان کمیجان، زرندیه و آشتیان نیز با رنگ زرد کرونا موقعیت کم‌خطرتری دارند. با توجه به شیوع بالای بیماری، در حال حاضر هیچ کدام از شهرستان‌های استان مرکزی در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارند.

البرز/ بستری شدن ۶۲ نفر دیگر

دکتر شهرام صیادی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که بیماری کووید۱۹ سبب بستری شدن ۶۲ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان و شمار کل بستری شدگان البرز به ۸۱ هزارو ۹۱۵ نفر رسید. اکنون ۲۹۸ بیمار کووید۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت های  پزشکی قرار دارند. سه بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان البرز جان خود را از دست دادند و شمار کل جانباختگان این بیماری در البرز به ۶ هزارو ۵۰۸ نفر رسید.از مجموع ۸۱ هزار و ۹۱۵  بیمار کووید۱۹ بستری شده در بیمارستان های البرز تاکنون   ۷۵ هزار و ۱۰۸  بیمار آنان بهبود یافته اند.

لرستان/ شمار جانباختگان کرونا به ۲ هزار و ۶۹۲ نفر رسید

دکتر مریم کوشکی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: یک نفر در شبانه روز گذشته به علت ابتلا به کرونا در استان جان باخت و مجموع جانباختگان به ۲ هزار و ۶۹۲ نفر رسیده  است.۳۹۳ ابتلای جدید به کرونا طی شبانه روز گذشته در استان ثبت شده و شمار مبتلایان نیز به ۲۰۰ هزار و ۷۸۲ نفر رسید. هم اکنون ۲۶۲ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان های این استان بستری هستند.