اعظم راستی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: فرصت زیادی تا اعزام تیم به المپیک ناشنوایان در برزیل نداریم و چارهای جز آماده شدن و رسیدن به بالاترین سطح فنی نداریم پس همگی تلاش میکنیم تا از فرصت باقی مانده نهایت استفاده را بکنیم.
وی ادامه داد: نخستین اردوی آمادهسازی تیم پس از مسابقات جهانی تکواندو ناشنوایان که به میزبانی تهران برگزار شد، دوم تا یازدهم بهمن با حضور ۱۱ نفر برگزار و ۶ نفر انتخاب شدند. بعد از آن ورزشکاران به شهرهای خود بازگشتند اما از ۱۲ بهمن تمرینات به صورت آنلاین و براساس برنامه تمرینی که به آنان دادهایم در حال برگزاری است.
باید به سطح ایدهال دست یابیم
راستی ادامه داد: اردوها از اسفند ماه تا اوایل اردیبهشت و اعزام تیم به برزیل به صورت متمرکز و پیوسته ادامه خواهد داشت و امیدواریم تیم به آمادگی مطلوب برسد.
وی در خصوص سطح فنی بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم تکواندو زنان ناشنوا، افزود: از نظر فنی کار زیادی داریم، نکات و مسایل ریز و حساس زیادی است که باید به آنان آموخته شود.
درستی گفت: المپیک میدان بزرگی است که مسابقات در بالاترین سطح فنی برگزار میشود؛ این تصور اشتباهی است که فکر کنیم چون المپیک ناشنوایان است از سطح فنی پایینتری نسبت به المپیک یا مسابقات جهانی برخوردار است، بنابراین باید با تمام توان برای حضور در المپیک برزیل آماده شویم.
وی ادامه داد: نفرات دعوت شده به تیم ملی از نظر فنی با سطح مورد نیاز برای حضور در المپیک فاصله دارند ولی خوشبختانه ورزشکاران ناشنوا از سطح هوشی بالایی برخوردارند و گیرایی بسیار خوبی نیز دارند.
این مربی تصریح کرد: شاید پایین بودن سطح فنی تکواندوکاران به این دلیل است که برخی تصور میکنند که تفهیم نکات به ناشنوایان سخت است؛ این در حالی است که اگر مربی خودش فنون را به خوبی اجرا کند آنان در کوتاهترین زمان میتوانند آن را یاد گرفته و به خوبی اجرا کنند.
درستی با اشاره به اینکه مسابقات تکواندو در بازیهای المپیک ناشنوایان برزیل در بخش کیوروگی و پومسه فقط به صورت انفرادی برگزار میشود، گفت: از ۶ نفر دعوت شده به اردوی تیم تکواندو زنان ناشنوا، چهار ورزشکار در وزنهای المپیکی اعزام میشوند.
وزنهای المپیکی و اعزامی به المپیک منهای ۴۹، منهای ۵۷، منهای ۶۷ و به اضافه ۶۷ کیلوگرم است و زنان تکواندوکار ناشنوا در بخش کیوروگی در این وزنها به المپیک برزیل اعزام میشوند.
سرمربی تیم تکواندو زنان ناشنوا گفت: تیم کیوروگی زنان در مسابقات جهانی که چندی پیش در تهران برگزار شد، عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد و ما فقط با هدف کسب مدال طلا به برزیل میرویم و این مدال دست یافتنی است. مسئولان فدراسیون و انجمن تکواندو ناشنوایان تمامی توان خود را به کار گرفتهاند تا هر آنچه ما خواستهایم فراهم کنند، که این جای تشکر دارد.
مشکلات با همدلی و همت جمعی حل شدنی است
وی اضافه کرد: اما مشکلاتی هست که نیاز به همدلی و همت جمعی دارد و خوب است برای ورزشکاران ناشنوا همچون سایر ورزشکاران کشور برای حضور در اردوها حقوقی در نظر گرفته شود زیرا ناشنوایان با توجه به شرایطی که دارند از نظر مالی در مضیقه بیشتری هستند.
درستی گفت: ورزشکارانی داریم که حدود ۹ سال ملیپوش هستند اما جز مبلغی ناچیز با عنوان هزینه ایاب و ذهاب دریافت نکردهاند که این منصفانه نیست.
وی افزود: اعتبار فدراسیون ناشنوایان نسبت به حوزه فعالیتهایشان بسیار کم است و البته آنان توان پرداخت حقوق به ورزشکاران را ندارند، اما امیدوارم که مدیران ورزش کشور با حمایت بیشتر از فدراسیون شانس دریافت یک حقوق حتی اندک برای ورزشکاران ناشنوا را فراهم کنند.
ورزشکار ناشنوا دیده شود
این مربی جوان تکواندو زنان همچنین گفت: چیزی که ورزشکاران ناشنوا را ناراحت میکند، نادیده گرفته شدن از سوی مسئولان است.
بیست و چهارمین المپیک ناشنوایان از ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به میزبانی شهر کاسیاس دوسول برزیل آغاز می شود و کاروان ورزشی ناشنوایان ایران قرار است با ۷۵ ورزشکار در ۸ رشته در این رقابت ها حضور یابند.