به گزارش ایرنا، محسن منصوری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر زمان سفر رئیس جمهوری به شهرستان های استان تهران افزود: نشست های کارشناسی و هماهنگی لازم برای سفر رئیس جمهوری به شهرستان های این استان برگزار شده است.
وی یادآورشد: در نتیجه جمع بندی های انجام شده، زمان احتمالی سفر رئیس جمهوری به شهرستان های این استان به فروردین ماه و مصادف با ماه مبارک رمضان موکول شده است.
منصوری اظهارداشت: با توجه به آنکه در ماه مبارک رمضان امکان و شرایط سفر استانی وجود ندارد، تهران این ظرفیت را دارد که میزبان هیات دولت و رئیس جمهوری باشد.
اصلاح قانون منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری منتظر سفر رئیس جمهوری
استاندار تهران همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایرنا درباره آخرین وضعیت اصلاح قانون منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت نیز گفت: پیش نویس اصلاح این قانون نوشته و امضا شده است و برای طرح و تصویب در هیات دولت به معاون اول رئیس جمهوری ارسال شده است و لذا اصلاح آن چندان زمان نخواهد برد.
وی خاطرنشان کرد: امکانی باید برای استقرار و توسعه صنایع پاک باید ایجاد شود، این قانون زمانی شکل گرفته که مساله زیست محیطی در کشور مطرح نبوده و مساله اصلی آن بارگذاری جمعیتی و توزیع ثروت و سرمایه بوده است.
منصوری ادامه داد: متاسفانه در گذر زمان، به این مساله نه فقط توجه نشده بلکه به دست مایه ای برای ممانعت از استقرار برخی صنایع شده است.
استاندار تهران گفت: در سال ۱۳۴۶، در هیات دولت مصوبه با عنوان ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت تصویب شده که از آن زمان تاکنون هزاران واحد صنعتی در این محدوده مستقر شده است و این قانون باید اصلاح شود.
وی اضافه کرد: جمعیت ۱۴ میلیون نفری به توسعه صنعتی و بازسازی نیاز دارد و نمی توان کار را قفل کرد، اگرچه باید مد نظر داشت که مقدم بر صنعت، مساله حفاظت از محیط زیست است و باید ملاحظات زیست محیطی رعایت شود.
منصوری اعلام کرد: این قانون را در دست بازبینی داریم، باید این قوانین به نفع محیط زیست اصلاح شود چون اگر مسیر قانونی این کار را ببندیم، افراد به صورت غیر قانونی کار خود را پیش می برند.
استاندار تهران بیان کرد: از همین رو چند کار را برای کاهش آلودگی هوای تهران و حفاظت از محیط زیست مد نظر داریم که شامل اصلاح قوانین و مقررات دست و پا گیر، ساماندهی مجموعه های صنعتی موجود و استفاده از ظرفیت های علمی و تکنولوژی برای کاهش عوارض آلایندگی در همین صنایع موجود می شود.
حاشینه نشینی فقط مربوط به پایتخت نیست
وی درباره حاشیه نشینی در تهران نیز با تاکید بر اینکه این موضوع تنها مختص شهر تهران نیست و همه شهرهای اطراف نیز از آن رنج میبرند، گفت: کارگروه قرارگاه اجتماعی در استانداری و فرمانداری ها شکل گرفته است و حل همین موضوع از دستورکارهای اصلی آن محسوب می شود و موضوعات به صورت اولویت بندی شده دنبال می شود.
استاندار تهران گفت: اکنون اولویت نخست در این کارگروه که تا کمتر از چند ماه دیگر به نتیجه می رسد، بحث اصلاح تصویر شهری در بحث معتادان متجاهر است.
منصوری اظهارداشت: در تهران وجود حدود ۲۵ هزار معتاد متجاهر گمانه زنی می شود اما برای حدود ۱۵ هزار نفر ظرفیت نگهداری وجود دارد و بر همین اساس قدم نخست باید جبران این ۱۰ هزار نفر کمبود ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر باشد.
به گفته منصوری تا کمتر از یک ماه دیگر این ظرفیت ها آماده و تکمیل می شود و طرح در دست انجام و پیگیری قرار دارد.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: نکته دوم در بحث اصلاح سیما و منظر شهری در حاشیه های تهران است که هم شهرداری تهران و شهرداری های اطراف این موضوع را با جدیت در دستور کار قرار دارند و به همه آنها اعلام شده است که کارهایی که امکان انجام آن در کوتاه مدت وجود دارد را در دستور کار قرار دهند.
وی تاکید کرد: کسی نباید توقع داشته باشد که طی یک یا ۲ سال بحث حاشیه نشینی در تهران برچیده شود، مردم حاشیه تهران از متدین ترین مردم کشورند، آنان حاشیه نیستند و متن جامعه هستند.
منصوری ادامه داد: چندین میلیون نفر در اطراف تهران زندگی می کنند و باید برنامه ها را باید از جنس حوزه خدماتی دنبال کنیم و برخی نهادهای انقلابی پای کار هستند.
استاندار تهران گفت: باب جدیدی در مناطق حاشیه ای شهر باز کرده ایم و ادارات کار، تعاون و رفاه اجتماعی، کمیته امداد و بهزیستی مکلف شده اند منزل به منزل مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: به دنبال حل صرف عمرانی مساله حاشیه شهرها نیستیم و باید در حوزه های اقتصادی و اجتماعی نیز مساله را دنبال کرد چرا که اگر مساله اشتغال یک خانواده برطرف نشود، موضوع حاشیه نشینی و معضلات آن همچنان ادامه خواهد داشت.
صنایع تهران باید ساماندهی شوند
استاندار تهران گفت: در خصوص فعالیت معادن شن و ماسه به عنوان یکی از عوامل آلاینده هوای تهران، افزود: بیشترین سهم آلودگی هوای پایتخت مربوط به منابع متحرک است و در کنار آن بیش از ۳۰ درصد هم سهم صنایع و کارخانجات اطراف تهران است.
وی یادآور شد: طی سال های گذشته، رشد صنعت در مجموعه استان تهرانگاه نامتوازن و نابسامان بوده است تا آنجا که اکنون ۴۸ لکه صنعتی وجود دارد که مجموعه ها شکل گرفته بدون ساماندهی محسوب می شوند.
منصوری اعلام کرد: در شهرک های صنعتی نظام مند و با مدیریت مشخص، زمینه برای استقرار صنایع و نظارت بر فعالیت آنها اقدام می شود اما در لکه های صنعتی به این شکل نیست و از طرف مختلف صنایع مختلف مستقر شده اند و به طبع نظارت بر روی آنها گاه حداقل است.
به گفته وی قوانین و سختگیری هایی از قبل بوده که گاه چون بند و تبصره های بسیاری داشته مورد نظر نبوده و این قوانین نیز باید اصلاح شود.
شماره ۱۱۱، آماده دریافت گزارش تخلفات کرونایی
استاندار تهران بر لزوم رعایت محدودیت های کرونایی در دستگاه های اجرایی گفت: همه دستگاه های مکلف به رعایت مصوبات ستاد کرونا هستند و اگر مردم تخلفی در این زمینه مشاهده کردند می توانند به دبیرخانه ای که در معاونت امنیتی و انتظامی شکل گرفته است، موضوع را گزارش دهند.
وی اضافه کرد: مساله اصلی در خصوص شیوع کرونا، در مکانهایی مانند دستگاه های اجرایی نیست، موضوع در محل تجمع جمعیت مانند بازار است که منجر به شیوع ویروس می شود اما اگر گزارشی در این زمینه وجود داشت، سامانه ۱۱۱ پاسخگوی شهروندان است و به تمامی مشکلات رسیدگی می کند.
مسئولیت ساماندهی حیوانات ولگرد با شهرداری هاست
منصوری اعلام کرد: شهرداری ها باید در بحث جمع آوری و ساماندهی سگ های ولگرد اقدام کنند.
راهپیمایی ۲۲ بهمن با اجازه ستاد ملی کرونا
استاندار تهران گفت: برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن در وزارت کشور مورد بحث قرار گرفت و بنا شد روز شنبه در ستاد ملی کرونا و با حضور رئیس جمهور تصمیم نهایی گرفته شود؛ با این وجود ما در شهر و استان تهران آماده برگزاری راهپیمایی هستیم و تمام دستگاه های دخیل، برنامه خود را بر مبنای برگزاری دنبال می کنند.
منصوری در خصوص انتشار بوی نامطبوع نیز گفت: موضوعی که در این مدت با آن برخورد کردیم مربوط به جنوب تهران و مسیر فرودگاه امام بود؛ مشکل دیگری از این منظر نداشتیم که تبدیل به چالش دامنه دار شود.
استاندار تهران ادامه داد: در مورد مسیر فرودگاه امام، چند عامل از جمله فاضلاب و پساب جنوب و غرب تهران، محل دفن زباله ها در آرادکوه و مجتمع های دامداری منطقه علت انتشار بوی نامطبوع است.
وی یادآورشد: در بحث فاضلاب، ما مکلف و پیگیر راه اندازی و تکمیل تصفیه خانه در کوتاه ترین زمان ممکن در جنوب تهران هستیم که از پروژه های مهم مصوب سفر رئیس جمهوری خواهد بود و اعتبار خوبی هم برای آن در نظر گرفته شده است.
منصوری در خصوص ساماندهی آرادکوه نیز اظهارداشت: این سایت در مساحت یک هزار و ۲۰۰ هکتار در زمانی راه اندازی شد که جمعیت تهران به این میزان نبود، در حالی که امروز گاه تا هفت هزار تن زباله به صورت روزانه وارد آن سایت می شود و جمع بندی مدیریت استانی، خروج تدریجی از جنوب و کهریزک است.
استاندار تهران درباره چارچوب نیروی انسانی نهادهای شهری گفت: با اتکای شهرداری ها به منابع پایدار دریافتی از دولت، متاسفانه در سطح شهرداری های تهران طی سال های گذشته تعداد نیروی انسانی به شکل غیر کارشناسی افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در این استان، یکی از شهرداریها ۸۰ تا ۸۵ درصد منابع مالی خود را صرف هزینه های جاری می کند و این خطاست.
کمیسوین ماده ۱۰۰ به مسیری برای عبور از تخلفات تبدیل شده است
منصوری با بیان اینکه در زمینه مقابله با ساخت و ساز غیر مجاز مصمم و جدی هستیم، تاکید کرد: دستگاه های اجرایی و مردم مکلف به رعایت قانون هستند اما گاه خودمان در کمیسیون هایی تخلفات قانونی می کنیم، مانند کمیسوین ماده ۱۰۰ که به مسیری برای عبور از تخلفات تبدیل شده است.
استاندار تهران گفت: به شهرداران اعلام کرده ایم به طور جدی و به صورت شبانه روزی پیگیر ساخت و سازهای غیر مجاز شوند.
وی با بیان اینکه دستگاه ها کار را در خصوص ساخت و ساز غیر مجاز به یکدیگر محول میکنند، ادامه داد: این رویه اشتباه است و هر دستگاهی باید موضوع را در حوزه کاری خود دنبال کند و کارگروهی در این زمینه شکل دهد.
افزلیش ۷۸ درصدی مراجعات کرونایی به مراکز درمانی
استاندار تهران گفت: بخشی از علت شیوع کرونا مساله ساده انگاری مردم و مسئولان نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی است.
وی افزود: تصمیم اولی که برای مدیریت شرایط کنونی گرفتیم این بود که یک هفته مدارس ابتدایی به صورت غیر حضوری برگزار شود و در صورت تداوم یا وخامت شرایط ناچار به اعمال محدودیت های بیشتری هستیم.
منصوری یادآورشد: تعداد مراجعات کرونایی در این هفته نسبت به هفته قبل ۷۸ درصد و بستری شدگان افزایش ۶۱ درصدی داشته است که خواهشمندیم مراقبت لازم انجام گیرد.
استاندار تهران تاکید کرد: به هیچ وجه علاقه مند به تعطیلی مدارس و دانشگاه ها نیستیم چون تعطیلی آنها معادل افت تحصیلی دانشجویان و دانش آموزان است.