در این آیین پس از تلاوت آیههایی چند از کلامالله مجید و ذکر مصیبت، یاد و نام این عالم ربانی و فقیه پارسا و پرهیزکار گرامی داشته شد.
در این آیین حضرات آیات حسین نوری همدانی، عبدالله جوادآملی از مراجع تقلید و آیات محمدعلی گرامی از اساتید حوزه علمیه، سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین، سید احمد خاتمی مسئول دبیرخانه خبرگان رهبری، مرتضی مقتدایی رئیس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه خواهران، محمد جواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، سید محمدجواد علوی بروجردی از اساتید حوزه علمیه قم، عباس کعبی از اعضای خبرگان رهبری و حجتالاسلاموالمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب حضور داشتند.
عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه طی سخنانی با اشاره به برخی تعابیر مطرح شده در خصوص آیتالله صافی اظهار داشت: ساده زیستی، جامعیت، صراحت لهجه، دفاع از نظام، دفاع از اهل بیت، آزاد اندیشی، شجاعت و حافظه قوی از جمله تعبیرهای به کار رفته در وصف این مرجع عالیقدر میباشد.
حجتالاسلام ناصر رفیعی دفاع سرسختانه از حریم اهل بیت را از مشخصههای بارز آیتالله صافی خواند و یادآور شد: این مرجع فقید به شدت در ارتباط با تراث شیعه، روایتها و سخنان اهل بیت حساس بود که اگر از سوی افراد مختلف و با انگیزههای متفاوت خدشهای وارد شود، دفاع کند و در این زمینه نیز با کسی تعارف نداشت و با صراحت لهجه برخورد میکرد.
او در ادامه صراحت لهجه و اهل ملاحظه نبودن آیتالله صافی در جایی که باید به صحنه میآمد را مورد توجه قرار داد و افزود: به شدت طرفدار تفکیک جنسیتی در دانشگاهها بود و میگفت، ولو اینکه هزینه زیادی داشته باشد، دانشجویان باید تفکیک شوند، و این مطالبه را نیز از دولت وقت درخواست کرد، ولی به دلیل برخی کج سلیقگیها کنار گذاشته شد، اما ما امروز از دولت جدید میخواهیم که این موضوع را دنبال کند.
رفیعی تصریح کرد: آیتالله صافی با همه ادبیات و احترامی که داشت، با جریانهایی که مبلغ عرفانهای نوظهور بودند، مخالف بود، ولی از اصل عرفان که حضرت امام (ره) داشتند، پیروی میکرد، و مرید، همراه و یار بنیانگذار کبیر انقلاب بود.
وی هماهنگی با انقلاب را از دیگر ویژگیهای آیتالله صافی ذکر کرد و گفت: در تمام انتخاباتها شرکت کرد، مسئولان خدمت او میرفتند، به آنها تذکر میداد، و رهبر انقلاب نیز فرمودند، ایشان گاهی در مسائل به من مشورت و تذکر میدادند.
آیتالله صافی گلپایگانی، شیخ المراجع، سالیان متمادی درحوزه علمیه قم به تدریس و تحقیق و تألیف آثار گوناگون فقهی، کلامی و حدیثی پرداخته است.
عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی و عضویت در شورای نگهبان و دبیری آن با حکم امام خمینی(ره)، از جمله فعالیت های سیاسی آیت الله صافی گلپایگانی بوده است. از این مرجع تقلید بیش از ۸۰ عنوان کتاب برجای مانده که برخی از آنها جایزه کتاب سال ولایت و کتاب سال مهدویت را به دست آوردهاند، منتخب الاثر، اوقات الصلوات، بیان الاصول و ثلاث رسائل فقهیه از جمله آثار آیت الله صافی گلپایگانی است.
وی از شاگردان برجسته آیتالله بروجردی و عضو شورای استفتای وی بوده و کتاب منتخب الاثر درباره امام دوازدهم شیعیان را به توصیه استاد خود نوشته است. این مرجع تقلید در ۳۰ بهمن ماه سال ۱۲۹۷ هجری شمسی در گلپایگان اصفهان دیده به جهان گشوده بود.
پیکر این فقیه والامقام پس از تشییع باشکوه در قم، برای تدفین در جوار حرم حضرت امام حسین (ع) به عتبات عالیات انتقال پیدا کرد./