به گزارش امروز (پنجشنه) ایرنا به نقل از پایگاه خبری روزنامه گاردین، الکساندر گراشکو معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که تصمیم آمریکا برای اعزام بیش از ۳ هزار نیروی نظامی به آلمان، لهستان و رومانی یک "گام مخرب" است که رسیدن به سازش بر سر اوکراین را دشوارتر خواهد کرد.
وی افزود: این اقدام "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا موجب افزایش تنش نظامی و کاهش امکان برای تصمیمات سیاسی خواهد شد. این اقدام آمریکا همچنین موجب خشنودی مقامات اوکراین می شود که با مصونیت به خرابکاری خود در روند "توافق مینسک" ادامه خواهند داد.
توافق های سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ مینسک با هدف رسیدن به حل و فصل سیاسی در شرق اوکراین از جمله از طریق خودمختاری بیشتر برای این مناطق طراحی شدند.
"دیمیتری پسکوف" سخنگوی کرملین روسیه نیز با ابراز نگرانی درباره اعزام نیروهای بیشتر آمریکا به شرق اروپا گفت که استقرار نیروهای آمریکایی به این معنی است که واشنگتن به تشدید تنشها در اروپا ادامه میدهد و این مساله درستی نگرانیهای روسیه را ثابت میکند.
به گزارش ریانووستی، سخنگوی کرملین افزود: آمریکا به ایجاد تنش در اروپا ادامه میدهد و این اقدام آمریکا (انتقال نیرو به شرق اروپا) بهترین مدرک است که ما دلیل واضحی برای نگرانی داریم.
سخنگوی پنتاگون همزمان با افزایش تنش ها میان آمریکا و ناتو با روسیه بر سر اوکراین، روز چهارشنبه اعزام نیروهای آمریکایی به اروپا را تایید و اعلام کرد که واشنگتن به زودی نیروهایی به رومانی، لهستان و آلمان اعزام می کند. جان کربی با بیان این ادعا که وضعیت کنونی تقویت موضع بازدارندگی و دفاعی جناح شرقی ناتو را ضروری می کند، تصریح کرد: یک هزار سرباز که اکنون در آلمان مستقر هستند، در چند روز آینده به رومانی منتقل خواهند شد و به ۹۰۰ نیروی آمریکایی خواهند پیوست که پیش از این در رومانی مستقر بودند. کربی ادامه داد حدود دو هزار نیرو را نیز از آمریکا به اروپا منتقل خواهیم کرد. این نیروها به لهستان و آلمان منتقل خواهند شد.
واکنشهای تند مقامات غربی به استقرار نیروهای روسی در نزدیکی مرزهای اوکراین در حالی است که روسیه اعلام کرده که قصد حمله به هیچ کشوری را ندارد. مسکو همچنین هشدار داده که اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهایش تهدیدی برای امنیت ملی روسیه است و این حق را برای خود محفوظ میدارد که نیروها را به دلخواه در قلمرو مستقل خود جابجا کند.