مهدی صالحی در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا، اظهار داشت: این جایزه نخستینبار در سال ۱۳۹۷ وارد بخش تجلی اراده ملی شد. در آن سال این جایزه دو نخستین را با خود همراه داشت که نخستین جایزه در حوزه مشترک سینما و زبان و ادب فارسی و نخستین حضور یک انجمن مردمنهاد در جشنواره فیلم فجر بود.
وی افزود: در فارسینما، هیئتداوران فیلمها را از نظر کاربرد زبان فارسی بررسی میکنند. اعتنا به لهجهها و گویشها و درستی استفاده از آنها، یکدستی لحن و لهجه، یکدستبودن زبان بازیگران، درستی کاربرد خط فارسی، توجه به واژگان فارسی در عنوانبندیها و زیرنویسها بعضی از معیارهای داوران این جایزه است.
این فعال زبان فارسی ادامه داد: هیئتداوران برگزیدگانی هستند در تخصصهای مختلف زبانی مانند زبانشناسی، نویسندگی، ادبیات و شعر، ویرایش، ترجمه، کارگردانی و مستندسازی. این افراد در بیش از دوسال در جلسات منظمی فیلمها را از نظر زبانی بررسی کردهاند و بر روی چارچوبهای داوری زبانیسینمایی به توافق رسیدهاند.
صالحی خاطرنشان کرد: امسال گروهی از منتقدان و کارگردانان و زبدگان سینمایی نیز مشاوران جایزه خواهند بود.
وی با ابراز امیدواری به اینکه با حمایت نهادهای سینمایی، بهزودی دبیرخانهٔ جایزه راهاندازی شود که بتواند فرهنگسازی و جریانسازی در این عرصه را پیگیری کن، گفت: امسال شورای فرهنگ عمومی از این جایزه حمایت خواهد کرد.