تهران- ایرنا - گروهی از قانون گذاران از ۲ حزب آمریکا با پیشنهاد فرستادن لایحه ای به «سنا» و «مجلس نمایندگان» این کشور در اقدامی تحریک کننده علیه چین، خواستار مذاکره بر سر نامگذاری دوباره سفارت کنونی تایوان در واشنگتن شدند.

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری «رویترز» این گروه از نمایندگانِ ۲ حزب آمریکا طی ارائه پیشنهاد لایحه به «سنا» و «مجلس نمایندگان» اعلام کردند لازم است تا نام سفارت کنونی تایوان در واشنگتن به «دفتر نمایندگی تایوان» که در حال حاضر «دفتر نمایندگی فرهنگی و اقتصادی تایپه» برگرفته از نام پایتخت این جزیره می باشد تغییر کند. 

چنین اقدامی از سوی آمریکا  در برابر چین بسیار تحریک آمیز خواهد بود، چنانکه این کشور بارها اعلام کرده تایوان را بخشی از قلمرو خود می داند و هرگونه اقدام و حرکت بین المللی که به تایوان مربوط شود به شدت خشم چین را برمی‌انگیزد.

بر این اساس چین روابط دیپلماتیک خود را  با «لیتوانی» به دلیل آنچه تحکیم روابط این کشور با تایوان و بازگشایی سال گذشته  دفتری در «ویلنیوس» با نام «دفتر نمایندگی تایوان در لیتوانی» بود به پایین ترین حد ممکن رسانده است. 

برپایه این گزارش چنین اقدامی مطمئنا موجب ایجاد زخمی جدید بر پیکر روابط چین و آمریکا خواهد شد که در حال حاضر در پایین ترین سطح روابط با یکدیگر طی دهه های گذشته قرار گرفتند، جایی که واشنگتن به دنبال انجام حرکت‌های  تلافی جویانه در برابر  رشد اقتصادی و  تهدید نظامی چین است. 

از سوی دیگر با وجود اینکه آمریکا نیز همچون بیشتر کشورهای دیگر، روابط رسمی با تایوان ندارد اما بزرگترین حامی جهانی آن است. 

قرار است این لایحه با مخاطب قرار دادن مستقیم وزیر امورخارجه آمریکا، وی را به روند مذاکراتی با «دفتر نمایندگی فرهنگی و اقتصادی تایپه» برای تغییر نام آن به «دفتر نمایندگی تایوان» وارد کند. 

«مارکو روبیو» سناتور جمهوری خواه و «باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا در کنار «جان کورتیس» نماینده جمهوری خواه و «کریس پاپاس» نماینده دموکرات از این لایحه طرفداری کردند.

این در حالی است که کاخ سفید، دولت آمریکا و سفارت چین در واشنگتن تا کنون دراین باره اظهارنظری نکرده اند. 

در پایان این گزارش آمده است پکن که تاکنون هرگز  استفاده از نیروی نظامی را برای یکپارچه شدن با تایوان رد نکرده است، شرایط این جزیره را  حساس ترین مسئله بر روی روابط آمریکا و چین می داند و آنرا اساس و پایه روابط این دو کشور قلمداد می کند.