نگرانیها از شیوع سویه اومیکرون و بالارفتن مبتلایان آنجایی شدت می گیرد که کودکان اگر نگوییم در صدر هستند اما به نسبت سویه های قبل درگیری بیشتری با ویروس کرونا دارند و بستری شدن تعداد زیادی از افراد زیر ۱۰ سال در بیمارستان ها گویای این مطلب است.
دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم بر این مطلب صحه گذاشته و اعلام کرده است که شیوع اومیکرون در کودکان به گونه ای است که در زمان حاضر بیش از ۲۰ درصد آمار مبتلایان را کودکان شامل می شود.
این دانشگاه همچنین از مراجعه ۶ هزار و۵۰۰ بیمار کرونایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان خوزستان در شبانه روز گذشته خبر داده و بیان کرده است که این آمار در حالی است که در ۲ روز گذشته تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار کرونایی به مراکر درمانی استان مراجعه کردند اما با گذشت ۲۴ ساعت این رقم چهار هزار مورد بیشتر شده است.
بر اساس آخرین اطلاعات، اکنون ۱۰ شهرستان خوزستان نارنجی، ۱۴ شهرستان زرد و سه شهرستان آبی کرونایی هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هم اظهار کرده است که براساس آمار تعداد بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز درمانی و اورژانس شهرستان های شاهرود و میامی، بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا سویه اُمیکرون کودکان هستند.
حسین شیبانی تعداد مراجعان سرپایی مشکوک به سویه اومیکرون را بالا و میزان واکسیناسیون دُز اول در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه را ۹۳ درصد اعلام کرده و گفته است: هم اکنون شهرستان شاهرود در وضعیت نارنجی و شهرستان میامی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
شرایط کرونایی در پایتخت هم مناسب نیست و بنابر اظهارات علیرضا زالی فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران شمار مبتلایان به کرونا نسبت به هفته گذشته ۶۷ درصد افزایش یافته و قرار است برای اعمال محدودیت ها در این شرایط فردا (۱۶ بهمن ماه) تصمیم گیری شود.
وی همچنین گفته است که میزان مراجعات به مراکز درمانی رشد ۱۴۷ درصدی داشته و میزان مثبت شدن تستهای «پی. سی. آر» از ۲۰ به ۴۸ درصد رسیده است.
اما درباره آخرین وضعیت کرونایی استان هرمزگان هم خبری بخوانید از سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان که روند شیوع کرونا در استان را صعودی دانسته و گفته است: هم اکنون آمار مبتلایان در استان به ۹ هزار ۲۴۳ نفر رسیده، در حالی که روز گذشته این آمار ۷ هزار و ۵۶۳ نفر بود.
دکتر فاطمه نوروزیان به این مطلب هم اشاره کرده است که در زمان حاضر ۲۶۹ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که ۱۱۲ نفر از آنها در ۲۴ ساعت گذشته بستری شدند و وضعیت ۲۸ نفر از آنها چندان مناسب نبوده و در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند که هفت نفر از آنها وضعیتشان بسیار وخیم گزارش شده است.
وی با اشاره مرگ دو مبتلا به کرونا در هرمزگان در شبانه روز گذشته، افزوده است: هم اکنون تمامی نقاط هرمزگان درگیر ویروس کرونا از سویه اومیکرون است و تنها با تکمیل واکسیناسیون، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی می توان این بحران را پشت سر گذاشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم اعلام کرد: ۲۸ بیمار جدید کرونایی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان به ۷۲ نفر افزایش یافت.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته ثبت نشده اما ۳۳۹ ابتلای جدید کرونا در شبانه روز گذشته شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان به ۶۹ هزار و ۱۶۹ نفر رسیده است و اکنون شهرستان های دهلران و چرداول در وضعیت زرد و سایر شهرستان ها نیز در وضعیت آبی هستند.
به منظور پیشگیری از شیوع بیشتر سویه اومیکرون استاندار زنجان هم اعلام کرده است که وضعیت این استان به صورت لحظه ای رصد و تمهیدات لازم بر مبنای شرایط موجود اتخاد می شود.
محسن افشارچی همچنین گفته است: در ستاد کرونای استانی، مصوباتی در خصوص محدود سازی تجمعات و اختیار تعطیلی بخشی از مدارس به آموزش و پرورش داده شد و پیرو تصمیمات ستاد کرونا، فعالیت تالارهای استان با یک سوم ظرفیت خواهد بود که در این خصوص نظارت های لازم نیز از سوی کارشناسان مربوطه انجام خواهد گرفت.
در ادامه خبری هم بگیریم از وضعیت کرونایی استان کرمانشاه که بنابر اعلام رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اکنون شهرستانهای کرمانشاه، صحنه، اسلامآبادغرب، جوانرود، هرسین و پاوه در وضعیت نارنجی، کنگاور، سرپلذهاب، قصرشیرین، دالاهو، روانسر، سنقروکلیایی و گیلانغرب در وضعیت زرد و شهرستان ثلاث باباجانی هم در وضعیت آبی قرار دارد.
آمار بستریهای کرونا در مراکز درمانی استان کرمانشاه نیز اکنون ۱۶۳ نفر است که از این تعداد ۳۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال پنج نفر آنها وخیم گزارش شده است.
بر اساس آخرین آمار تاکنون ۹۰/۲ درصد افراد بالای ۱۲ سال واکسن نوبت اول را دریافت کردهاند و بررسیها نشان میدهد استقبال مردم استان کرمانشاه برای دریافت نوبت سوم واکسن نسبت به سایر استانها بیشتر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل هم در خصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان اظهار داشته است: در ادامه روند صعودی شیوع کرونا، مجموع بستری مبتلایان به کووید.۱۹ در استان اردبیل امروز به ۱۵۶ نفر افزایش یافته که نشان دهنده افزایش ۲ برابری نسبت به هفته گذشته است.
دکتر محمدیاناردی روند صعودی بستری روزانه مبتلایان کرونا و افزایش ۲ برابری شمار مبتلایان در استان اردبیل نسبت به هفته گذشته را نگران کننده خوانده و افزوده است: طی شبانه روز گذشته ۳۱ بیمار جدید مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری شده و تحت مداوا قرار گرفتند و در پی افزایش شمار مبتلایان و شیوع موج ششم، هم اینک شهرستان پارسآباد و مشکینشهر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای اردبیل، خلخال، بیلهسوار، نمین، سرعین، کوثر، گرمی و نیر در وضعیت زرد شیوع قرار دارند.
امروز همچنین خبری از وضعیت کرونایی مردم آذربایجان شرقی منتشر شد مبنی بر اینکه ۵۱۲ بیمار کرونایی در بیمارستانهای این استان بستری هستند که ۱۰۲ نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
دکتر جواد احمدیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم با بیان اینکه وضعیت کرونایی استان در حال تشدید است، اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، یک بیمار مبتلا به کرونا در استان فوت کرده است و اکنون یک شهرستان در وضعیت قرمز، هفت شهرستان از جمله تبریز در وضعیت نارنجی و ۱۱ شهرستان دیگر استان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم از افزایش تعداد مبتلایان به سویه اومیکرون در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: علت افزایش تعداد مبتلایان، بی توجهی مردم به دستورالعملهای بهداشتی، عادی انگاری و شرکت در تجمعات و رعایت نکردن فاصله فیزیکی است.
پرویز یزدان پناه این را هم گفت که اکنون ۹۰ بیمار در بیمارستانهای معین کرونای کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که از این تعداد ۲۹ بیمار مبتلای قطعی و چهار بیمار هم به دلیل وخامت حالشان در بخشهای مراقبتهای ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند.
از قزوین هم خبر رسیده که طی شبانه روز گذشته یک هزار و ۹۴ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در استان قزوین شناسایی شده که از این تعداد، ۵۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند و یک نفر از شهروندان قزوینی فوت کرد.
در استان همدان نیز که هم اکنون از مجموع ۱۰ شهرستان آن، ۶ شهرستان در وضعیت نارنجی و چهار شهرستان نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده است که با مرگ یک بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۱۷۱ نفر رسیده است.
دکتر محمد طاهری اضافه کرده است: همچنین با شناسایی ۴۸۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۳۱ هزار و ۳۶۶ و بیماران سرپایی مثبت به ۱۰۳ هزار و ۱۰۷ نفر رسیده و تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستانهای این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در این مدت ۱۰۷۷ نفر بود که ۷۷ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
آخرین خبر از وضعیت کرونایی کشور
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (۱۵ بهمن ماه) اعلام کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۵۷ نفر بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و مجموع جانباختگان به ۱۳۲ هزار و ۶۸۱ نفر رسید و از دیروز تا امروز ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۶هزار و ۹۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۶۲نفر از آنها بستری شدند، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۵۲۰هزار و ۷۰۷نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۱۳۰ هزار و ۵۶۶نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شدهاند، دو هزار و ۸۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۴۵ میلیون و ۲۰۲هزار و ۵۹۲آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
تاکنون ۶۱ میلیون و ۲۰هزار و ۴۸۷نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۴۰۵هزار و ۲۴۲نفر دُز دوم و ۱۹میلیون و ۲۲هزار و ۵۴۰نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۳۴ میلیون و ۴۴۹هزار و ۲۷۰ دز رسید.
اکنون ۷۷ شهرستان در وضعیت قرمز قرار گرفتند. ۱۷۹ شهرستان نارنجی، ۱۸۱ شهرستان زرد و ۱۱ شهرستان در وضعیت آبی هستند.
به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذر سال جاری مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنجشنبه ۳۰ دی ماه گفت: در نمونهبرداریهای انجام شده تاکنون بیش از دو هزار مورد مثبت ابتلا به ویروس اومیکرون در کشور شناسایی شده است.
محققان آفریقای جنوبی گونهای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته میشود و دارای جهشهای چندگانه است.
سازمان بهداشت جهانی، این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نامگذاری کرده است.
کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.