به گزارش روز شنبه ایرنا از رویترز، کاستاس زیلاس رئیس انجمن کشاورزان افزایش قیمت سوخت و برق را موجب بالارفتن ۵۰ درصدی هزینههای تولید محصولات کشاورزی دانست و افزود: آنها (دولت) مشکلات اصلی را حل نمی کند. ما خواستار تدابیر هستیم که راه حلی واقعی مشکل باشد.
یونان یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو یارانه برای کاستن از هزینههای فراوان انرژی خانوارها، کسب و کارهای خرد و کشاورزان اختصاص داده است. قیمت بالای انرژی مهم ترین دلیل افزایش تورم بوده است که در ماه دسامبر (آذر/ دی) به بیشتر از ۵.۱ درصد رسید و بالاترین نرخ تورم را در ۱۱ سال گذشته در این کشور رقم زد.
زیلاس در اجتماع کشاورزان معترض در مرکز شهر لاریسا به عنوان مهمترین شهر کشاورزی یونان گفت: اعتراض میکنیم زیرا (اگر دولت از کشاورزان حمایت نکند) روستاها و مناطق از سکنه خالی میشود و کسی دیگر توان کشاورزی در روستا را ندارد.
اعتراض کشاورزان با وجود تخصیص ۱۷۰ میلیون یورو کمک اضافی دولت یونان به بخش کشاورزی است که دیروز (جمعه/ ۱۵ بهمن) اعلام شد. اسپیلوس لاوانوس وزیر کشاورزی نیز در نطقی تلویزیونی اظهار داشت به رغم وضعیت مالی دشوار دولت، یونان سال گذشته ۱ میلیارد یورو به بخش کشاورزی کمک کرده است.
وی افزود: در این زمانه دشوار و در مواجهه با بحران های مهم و چندوجهی، ما با کشاورزان همراه هستیم.
بسته کمک مالی دولت شامل یارانه برای پوشش ۸۰ درصد هزینه های اضافی کشاورزان در پی افزایش قبوض برق طی ماه های اوت تا دسامبر (مرداد تا آذر) است که نیمی از ان برای ماه های ژانویه و فوریه (اواسط دی/تا اواسط اسفند) در نظر گرفته شده است. مالیات فروش کودهای شیمیایی نیز از ۴۶ درصد به ۱۳ درصد کاهش یافته.
با وجود این، کشاورزان این تدابیر را ناکافی دانسته و طی هفته های اخیر به قوانین تامین اجتماعی و توزیع بسته های کمکی اعتراض کرده اند. بخش کشاورزی یونان در مجموع تولیدات یونان بخش ناچیزی را تشکیل می دهد؛ اما صدها هزار نفر در این بخش شاغل هستند که بیشتر آنان را کارگران فصلی تشکیل میدهند.