سنندج- ایرنا- رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان مریوان گفت: عامل مرگ چند قطعه پرنده در تالاب دریاچه بین المللی زریبار مسمومیت غذایی است.

ابراهیم همت بلند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در چند روز گذشته لاشه هفت قطعه پرنده مهاجر و بومی در تالاب دریاچه زریوار پیدا شد که به دلایل نامعلومی تلف شده بودند.

وی افزود: بعد از انجام آزمایش روی این پرندگان که شامل 2 قطعه باکلان یا قره قاز، سه قطعه حواسیل شب و 2 قطعه کشیم کوچک بودند مشخص شد مسمومیت غذایی علت مرگ آنها است.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان مریوان یادآور شد: به احتمال فراوان این پرندگان از غذاهایی که مردم در اطراف دریاچه رها کرده بودند مصرف کرده و باعث مرگ آنها شده است.

اعلام نتیجه منفی بیماری آنفلوانزای فوق حاد در پرندگان تلف شده دریاچه زریبار

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مریوان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در چند روز گذشته لاشه چند قطعه پرنده مهاجر تلف شده در تالاب دریاچه زریوار به شبکه دامپزشکی تحویل شد.

دکتر مسعود خاتمی از همکاران اداره حفاظت محیط زیست مریوان در شناسایی و تحویل این پرندگان مهاجر تلف شده در تالاب دریاچه زریوار به شبکه دامپزشکی تشکر کرد و گفت: با انجام آزمایش های لازم و به موقع، موضوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان منتفی شد و آزمایش ها نشان داد علت اصلی مرگ این پرندگان مسمومیت غذایی است.

وی افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است که پرندگان مهاجر به عنوان ناقل بیماری باعث شیوع آن در منطقه خواهند شد.

خاتمی تاکید کرد: شبکه دامپزشکی به صورت مستمر ، تالاب دریاچه و سد مخزنی گاران محل مهاجرت پرندگان وحشی و واحدهای روستایی و مرغداری های صنعتی در شعاع چند کیلومتری این ۲ محل را مورد پایش قرار داده و مراقبت های فعال و غیرفعال را در دستور کار قرار داده است.

وی اضافه کرد: خوشبختانه تاکنون علایمی مبنی بر وجود بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان مریوان مشاهده نشده است.

بیماری بز کوهی منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو در دست بررسی است

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان سروآباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای بررسی و پیگیری گزارش شورای شهر اورامان و اداره حفاظت از محیط زیست سروآباد مبنی بر مشاهده علایم بیماری در گونه بز کوهی از گونه های بومی حیات وحش منطقه، موضوع به صورت ویژه مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.

دکتر سیروس امامی افزود: با وجود صعب العبور بودن مسیر بلافاصله کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان سروآباد به محل اعزام شدند و پس از معاینه بالینی، احراز علایم و شرایط موجود ضمن مشورت با دامپزشکان فعال حوزه حیات وحش کشور اقدامات تشخیصی و درمانی لازم شامل نمونه گیری های آزمایشگاهی، تجویز، تهیه و مصرف اقلام دارویی مورد نیاز انجام شد.

وی یادآور شد: تمام اقدامات به صورت رایگان توسط شبکه دامپزشکی شهرستان تحت شرایط و ضوابط بهداشتی با همکاری کارکنان محیط زیست و شورای شهر اورامان انجام شد و روند مراقبت فعال و اقدامات درمانی و پیشگیرانه لازم جهت بهبودی کامل و بازگشت این گونه به طبیعت و ممانعت از شیوع احتمالی بیماری تا حصول نتایج  قطعی ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، در چند روز گذشته به دلیل بارش سنگین برف در منطقه و سرمای هوا گونه های کمیاب بزکوهی به طرف شهر هورامان تخت و روستاهای تابعه برای یافتن غذا و آب پناه آورده اند و مردم منطقه به خوبی با این حیوانات رفتار کرده اند.

شهرستان های مریوان و سروآباد با جمعیت بیش از ۲۵۰ هزار نفری در غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده اند.