به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر علیرضا زالی روز یکشنبه درباره آخرین وضعیت بیماری کرونا در تهران با اشاره به افزایش استقبال شهروندان تهرانی برای دریافت دز سوم واکسن کرونا، اظهار داشت: از شهروندان درخواست میشود برای تکمیل مراحل واکسیناسیون خود به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
زالی با بیان اینکه خوشبختانه دز سوم واکسن در روزهای اخیر با استقبال بیشتری از سوی شهروندان تهرانی رو به رو شده است، گفت: در حال حاضر در تهران حدود ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن تزریق شده است که از این تعداد ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار مربوط به دز اول، ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار دز مربوط به دوز دوم و بالغ بر ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دز مربوط به دز سوم بوده است.
وی ادامه داد: تا هفته گذشته متوسط تزریق واکسن در تهران به ۵۰ تا ۶۰ هزار دز در روز کاهش یافته بود، اما در ۷۲ ساعت گذشته به بالای ۱۰۰ هزار دز واکسن در روز رسید و دیروز بالای ۱۲۰ هزار دز واکسن در تهران تزریق شد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه ظرفیت مراکز واکسیناسیون در تهران به گونه ای است که میتوان این مقدار را به سه برابر افزایش داد، از شهروندان تهرانی درخواست کرد کسانی که تا کنون هرگز واکسن دریافت نکرده اند هرچه سریعتر به مرکز واکسیناسیون مراجعه کنند و سایر افراد نیز برای تکمیل دوز دوم هرچه سریعتر اقدام کنند.
زالی ادامه داد: خوشبختانه برای دز سوم نیز با اقبالی که شهروندان نشان داده اند، آمار واکسیناسیون به خوبی در حال رشد است و امیدواریم که بتوانیم فاصله بین دوز دوم و سوم را هرچه سریعتر پوشش دهیم.
وی تصریح کرد: تا امروز دو هزار و ۹۵۰ بیمار کرونایی در تهران بستری هستند که از این تعداد نزدیک به ۷۷۰ نفر در بخش مراقبت های ویژه به سر میبرند. در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰۰ بیمار جدید به بیمارستانها اضافه شده اند و از این تعداد ۱۸۰ بیمار به طور مستقیم در بخش مراقبت های ویژه بستری شده اند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته با توجه بستری ۷۰۰ بیمار جدید، تنها ۲۷۰ بیمار مرخص شده اند.
افزایش تخت های بخش های آی سی یو برای کودکان
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، زالی با اعلام آمادگی بخش های درمانی در استان تهران برای رسیدگی به بیماران کرونایی، یادآور شد: درباره کودکان خوشبختانه در طول هفته گذشته هر سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران در حال تلاش برای راه اندازی سریع، فوری و جهادی تخت های آی سی یوی کودکان هستند و به نظر می رسد تا هفته آینده تعداد قابل توجهی تخت های آی سی یو ویژه کودکان به مدار اضافه شود.
وی ادامه داد: برخی دستگاه های تهویه مکانیکی که در کشور استفاده میشود، ظرفیت استفاده برای کودکان را دارد، برای همین بخشی از مراکز آی سی یو در تهران آمادگی این را دارند که سریعا برای پذیرش اطفال مورد استفاده قرار گیرند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: امروز در بیمارستان امام حسین(ع) چهارمین واحد آی سی یو به همت رییس بیمارستان و عوامل اجرایی، راه اندازی شد. بنابر این ۶۰ تخت مراقبت های ویژه در بیمارستان امام حسین(ع) ظرفیت جدیدی را در شرق تهران ایجاد کرده است.
زالی درباره وضعیت مدارس توضیح داد: درباره بحث تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی ستاد ملی کرونا تصمیم گیری میکند و با توجه به اعلام استاندار تهران در هفته گذشته مبنی بر غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی، کارگروه مشترکی بین ستاد کرونای تهران و وزارت بهداشت شکل گرفته است.
وی گفت: در استان تهران ۷ هزار و ۹۰۰ باب مدرسه در مقاطع مختلف وجود دارد که با طراحی یک نرم افزار مشترک بین ما و آموزش و پرورش اطلاعات بهداشتی در طول روزهای گذشته در آن ثبت شده است و گزارش تحلیلی و تفسیری درباره میزان ابتلا، رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تغییرات لازم برای بهینه سازی رعایت پروتکل های بهداشتی در ستاد استان تهران انجام میشود.