سید محمد موسوی میرزایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مدارس و مهدکودکها در مناطق قرمز و نارنجی با تصمیم ستاد استانی مدیریت کرونا از چهارشنبه هفته گذشته به مدت ۲ هفته تعطیل شد که نقش موثری در کنترل بیماری و کاهش مبتلایان سرپایی داشته است.
وی گفت: همچنین با توجه به دقت مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی و کاهش تجمعات در ۲ روز گذشته تعداد بیماران سرپایی نسبت به روزهای قبل از آن مقداری کاهش یافته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اضافه کرد: هفته گذشته تعداد مبتلایان روزانه در استان به هزار و ۱۶۱ نفر هم رسید که رکورد جدیدی محسوب میشود و در شبانهروز منتهی به دیروز (یکشنبه) به ۴۸۰ بیمار تازه شناساییشده کاهش یافت.
وی گفت: البته درخصوص کاهش تعداد مبتلایان در استان نباید زود قضاوت کنیم و هنوز به قله پیک ششم کرونا نرسیدهایم لذا مردم تذکرات لازم در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند و کاهش این آمار باعث نشود که دوباره عادیانگاری شود.
موسوی میرزایی افزود: خواهش ما از مردم این است که کرونا و سویه جدید آن را جدی بگیرند چرا که درخصوص اُمیکرون نگرانی ما برای کودکان خیلی بالاست و در پیک ششم کرونا کودکان بیشتری نسبت به پیکهای قبلی درگیر شدند که باید والدین مراقبتهای لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در یک ماه گذشته ۷۳ درصد مبتلایان خراسان جنوبی بین ۲۰ تا ۵۹ سال سن داشتهاند گفت: ۱۶ درصد بیماران هم زیر ۲۰ سال و ۱۱ درصد ۶۰ سال و بالاتر سن داشتند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: تحلیل آماری و تجربه ما نشان میدهد که هنوز تا ۲۰ روز دیگر در استان خراسان جنوبی افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا را خواهیم داشت.
وی افزود: هرچند در چند روز گذشته تعداد بیماران سرپایی مقداری کاهش یافته اما تعداد بستریها افزایش داشته و در حال حاضر ۱۷۴ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد تست کرونای ۸۶ بیمار مثبت شده است.
موسوی میرزایی گفت: به لحاظ مدیریت بیماری در حال حاضر وضعیت خیلی نگرانکنندهای در استان نداریم و با توجه به امکانات موجود، مشکلی در زمینه درمان بیماران و خدمات بستری وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در شبانهروز منتهی به روز گذشته چهار نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا فوت شدند افزود: فوتیهای استان از نظر سنی مسن بودند و این افراد واکسیناسیون را بهصورت ناقص انجام دادند یا بیماری زمینهای داشتهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: همیشه روال بیماری کووید۱۹ این بوده که بعد از افزایش بیماران سرپایی حدود یک تا ۲ هفته بعد آمار بستریها افزایش مییابد و با همین فاصله تعداد فوتیها بیشتر میشود.
وی گفت: خواهش ما از هماستانیها این است که واکسیناسیون را جدی بگیرند و بررسیها نشان داده است کسانی که سه نوبت واکسن کرونا را دریافت کردهاند یا از نوبت دوم آنان کمتر از سه ماه گذشته، ابتلای خیلی شدید را تجربه نمیکنند.
موسوی میرزایی ادامه داد: با توجه به افزایش تعداد بستریها در یک هفته آینده شاهد افزایش تعداد فوتیها نیز خواهیم بود و با توجه به افزایش بستریها در هفته گذشته به همان نسبت در حال حاضر فوتیهای کرونا در استان افزایش دارد.
وی گفت: سرعت واگیری سویه اُمیکرون خیلی زیادتر است و شاید شدت عوارض آن کمتر باشد بنابراین درخواست ما این است افرادی که پنج روز استراحت کامل دارند بعد از آن برای ورود به مکانهای مختلف برای مدتی هم از ۲ ماسک استفاده کنند تا درصد انتقال ویروس کاهش یابد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برخی مدارس که همچنان به گفته شهروندان باز هستند مجوزی برای بازگشایی ندارند و درخواست ما این است که همه کمک کنند تا مصوبه ستاد استانی به نحو احسن اجرایی شود و کسی که کار سلیقهای انجام میدهد جان بقیه را هم به خطر میاندازد.
براساس آخرین نقشه کرونایی بهروزرسانی شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای بیرجند، فردوس، نهبندان، سربیشه، سرایان و بشرویه در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) قرار دارند.
همچنین شهرستانهای طبس، قاینات، زیرکوه و درمیان در وضعیت نارنجی (پُرخطر) قرار دارند و خوسف تنها شهرستان خراسان جنوبی است که همچنان در وضعیت زرد (خطر متوسط) است.
تکمیل واکسیناسیون بهویژه تزریق دز سوم واکسن کرونا، پرهیز از حضور در اجتماعات، زدن ماسک در همه فضاها، توجه بیشتر به ضدعفونی دستها و پرهیز از دست زدن به چهره و مخاطها برای پیشگیری از ابتلا و انتقال ویروس توسط کارشناسان و متخصصان توصیه میشود.