علاءالدین ازوجی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، به ۲ معضل فرونشست زمین و رشد روزافزون سکونتگاه های غیررسمی در استان تهران اشاره کرد و افزود: موضوع فرونشست زمین در ارتباط تنگاتنگ با مسائل مربوط به حوزه مدیریت آب و فاضلاب در استان قرار دارد و برداشت غیراصولی و بهرهکشی بیش از اندازه از منابع آب زیرزمینی چنین پدیدهای را به وجود آورده است.
وی یادآورشد: کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز در این حوزه با توجه به تجارب خود راهکارهایی ارائه دادهاند که میتوان به اهتمام جدی در پیادهسازی دادههای سند آمایش در حوزه آب و ممانعت از رشد و توسعه سکونتگاهها جدید و به تبع آن بارگذاریهای جمعیتی اشاره کرد.
ازوجی اظهارداشت: از دیگر راهکارهای موثر برای مقابله با فرونشست زمین جلوگیری از شکلگیری شهرکها، نواحی و مجتمعهای صنعتی، افزایش راندمان آب در شبکههای آبیاری و زهکشی در بخش کشاورزی، جلوگیری از هدر رفت آب در سامانههای انتقال و توزیع آب شرب، ایجاد تشکلهای آب بران و تعاونیهای تولید در بخش کشاورزی و توجه به پسابها و فرهنگسازی مردمی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: به تازگی نشست مشترکی با اداره کل بازرسی استان تهران با همکاری اساتید و کارشناسان برجسته این حوزه انجام شده و امیدواریم خروجیهای این نشست به راهکارهای عملی برای کاهش یا مدیریت این پدیده در استان منجر شود.
وی در خصوص ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده شهری اظهار داشت: بافتهای ناکارآمد شهری (سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده) که همراه خود بسیاری از معضلات زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی را حمل میکنند به عنوان چالشهای نظام برنامهریزی و مدیریتی شهرهای کشور مطرح هستند.
به گفته ازوجی بازآفرینی شهری عنوانی جدید به دنبال ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اضافه کرد: سیاست سازمان در این حوزه، افزایش سهم بخش مسکن از منابع هدفمندسازی یارانهها، بسط روشهای حمایتی، تشویق نوسازی در بافتهای ناکارآمد و اعطای تسهیلات اسکان موقت در بافتهای فرسوده شهری است.
وی راهاندازی و تقویت صندوقهای توسعه محلی با تاکید بر تسهیلگری و ارائه خدمات فنی، اجرای پروژههای بهسازی و نوسازی واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده، ارتقای ایمنی و پایداری و مقاومسازی زیرساختهای شهری و حفاظت پایدار و احیای میراث فرهنگی، تاریخی و هویت فرهنگی شهرها از دیگر سیاست های سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران برشمرد.
ازوجی اعلام کرد: بدیهی است قانون بودجه سال ۱۴۰۰ «موضوع بند (ز) تبصره ۸ » ابزار مناسبی در اختیار استان قرار داده که به منظور تامین زیرساخت و فراهمسازی خدمات عمومی؛ پروژههایی شناسایی شده و به زودی وارد مرحله اجرایی میشود.