تهران- ایرنا- رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا از «یوسف فرناندز» خادم حرم امام رضا(ع) و فعالیت‌های او در نشر فرهنگ و معارف رضوی تجلیل کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا، «محمد مهدی احمدی» در مراسم تجلیل از یوسف فرناندز با تبریک ایام مبارک ماه رجب، گفت: فلسفه این جلسه تجلیل از یکی از خادمین امام رضا به نام یوسف فرناندز است که اصالت اسپانیایی دارد و از محققان مسلمان محسوب می‌شود.

وی افزود: بنیاد امام رضا(ع) هر ساله محققان داخلی و بین المللی را برسی می کند و آنان که در عرصه فرهنگ رضوی موفق باشند را به عنوان خادم امام رضا معرفی می کند. فرناندز سال گذشته برای ترجمه کتابی در باب امام رضا(ع) از مصادیق خادم امام انتخاب شد و با هدیه نفیس همراه با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تشویق قرار گرفت.  

احمدی افزود: تمام ائمه ما الگوی عملی برای ما هستند. اگر سبک زندگی ما بر اساس اندیشه آنان باشد زیست ما مومنانه می شود. یکی از این امامان، امام رضا (ع) است. آن امام مهربان می تواند در تمامی زمینه ها از جمله سیاست، اخلاق، تربیت و زندگی خصوصی و اجتماعی برای ما اسوه باشد. اگر در آن جهت حرکت کنیم سعادت دنیوی و اخروی داریم.

در ادامه این نشست، موسی الاسد ابوعمار رییس موسسه آل البیت نیز در سخنان کوتاهی با تشکر از رایزنی فرهنگی ایران و تبریک حلول ماه رجب بیان داشت: خدا را شاکرم که این موسسه توفیق داشت یکی از محققانش بعنوان خادم امام رضا(ع) مورد تقدیر قرار گیرد.  

یوسف فرناندز نیز با تشکر از رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا، دریافت این هدیه را مایه افتخار خود و  بنیاد آل البیت مادرید که در آن فعالیت می کند، خواند.

وی عنوان کرد: اولین باری که من با تفکر امام رضا(ع) و شخصیت ایشان آشنا شدم مربوط به زمانی است که در سال ۲۰۰۸میلادی به مشهد سفر کردم و موفق شدم حرم امام رضا(ع) را زیارت کنم. ما یک گروه بودیم که وارد حرم شدیم. بسیار شلوغ بود و موفق نشدیم به ضریح نزدیک شویم. با این حال من از وقت ناهار و خلوتی موقتی که پیش آورده بود استفاده کردم و در کنار ضریح مطهر حضور یافتم. آنجا را مکانی ویژه یافتم، بسیار متبرک و تاثیرگذار.

فرناندز افزود: بار دوم که موفق شدم در حرم حضور پیدا کنم مربوط به زمانی است که کتابی را ترجمه کردم. کتاب آقای محمود ایماندوست درباره زندگی امام رضا(ع) و بخش های مختلف حرم مطهر ایشان. تصور می کنم این اولین کتابی است که به زبان اسپانیایی منتشر می شود و با جزئیات نسبتا خوبی مکان حرم و قسمت های مختلف مثل صحن ها، گنبد، مناره ها، شبستان ها و... و. را توصیف می کند. کتاب به صورت کامل ترجمه شده اما هنوز نوبت انتشار آن نرسیده است. امیدوارم این اتفاق زودتر بیفتد و به این ترتیب خوانندگان اسپانیایی زبان بتوانند با ویژگی های حرم امام رضا(ع) با معماری بسیار تاریخی و زیبای آن، با تاریخ ساخت و توسعه آن و مهمتر از همه با شخصیت امام رضا(ع) آشنا شوند.

این خادم رضوی گفت: ما اینجا در موسسه آل البیت فعالیت های ترجمه مختلفی را در زمینه معارف شیعی، زندگی اهل بیت، شخصیت ائمه اطهار و از این دست موضوعات تعریف کرده ایم. از همین رو دریافت این جایزه بسیار انگیزه بخش است تا بتوانیم این مسیر را ادامه داده و کارمان را تکمیل کنیم. از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایرن نیز بابت تقدیرنامه و جایزه تشکر می کنم.

در پایان این مراسم که روز شنبه ۱۶ بهمن ماه با حضور تعدادی از ایرانیان مقیم مادرید و شیعیانی از کشورهای مختلف از جمله اسپانیا، پاکستان و سوریه در محل موسسه آل البیت مادرید برگزار شد، رایزن فرهنگی کشورمان به نمایندگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لوح امضا شده توسط وزارت محترم فرهنگ و نیز هدیه نفیسی که برای آقای فرناندز ارسال شده بود را تقدیم این پژوهشگر اسپانیایی کرد.

گفتنی است بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) تابستان امسال ۱۲ خادم بین المللی را که در سطح جهان به نشر معارف رضوی همت گمارده بودند معرفی کرد که آقای یوسف فرنانز از اسپانیا یکی از این افراد بود.