کرج - ایرنا - نشریه معتبر پزشکی «لانست» در آخرین شماره خود، با انتشار مقاله‌ای از واکسن کرونا «رازی کوو پارس» ساخت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی به عنوان پیشروترین واکسن استنشاقی دنیا یاد کرده است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی موسسه رازی، دکتر رضا بنی هاشمی مدیر بیوتکنولوژی موسسه رازی در این خصوص گفت: نشریه پزشکی لانست (LANCET) از معتبرترین و مشهورترین نشریات حوزه پزشکی، در آخرین شماره خود، در مقاله ای به روند کارآزمایی بالینی واکسن های استنشاقی کووید ۱۹ در دنیا به طور مفصل پرداخته است.

وی افزود: در این مقاله اشاره شده تا کنون ۱۲ واکسن داخل بینی (استنشاقی) برای مقابله با کووید ۱۹ ساخته شده و از واکسن موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با نام «رازی کوو پارس» به عنوان پیشروترین واکسن استنشاقی دنیا نام برده شده است.

مدیر تحقیق و توسعه R&Dموسسه رازی اضافه کرد: همچنین در جدولی، این واکسن را در طبقه بندی واکسن های بر پایه پروتئین و در مراحل نهایی کارآزمایی بالینی معرفی کرده است.
 بنی هاشمی با اشاره به این که ایده ساخت واکسن استنشاقی برای ویروس کووید ۱۹ نخستین بار در موسسه رازی رقم خورد، اظهار داشت: این نوید خوبی است که پس از گذشت ۲ سال از طرح اولیه این موضوع، اکنون واکسن های استنشاقی (داخل بینی) در دنیا مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

وی یادآور شد: واکسن کووپارس می تواند به عنوان بوستر دُز واکسن های تزریقی مورد استفاده قرار گیرد.

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از سال ۱۳۰۳ در منطقه حصارک کرج فعالیت خود را در زمینه تولید واکسن های انسانی و دامی آغاز کرده و از مراکز پیشرو علمی و تحقیقاتی در جهان است.

اکنون واکسن کرونا رازی کووپارس در ۲ دز تزریقی و یک دز استنشاقی  مورد استفاده قرار می گیرد.