به گزارش روز سهشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمود پرهام در دیدار با تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س) با اشاره به سرعت بالای سرایت سویه اومیکرون اظهار داشت: این بیماری به گونهای است که اگر یکی از اعضای خانواده درگیر شود بقیه اعضای خانواده نیز بلافاصله درگیر خواهند شد، و اگرچه ریه درگیری کمتری دارد، ولی چون تعداد افراد بیمار زیاد است، تعداد بستریها و مرگومیر هم زیاد میشود.
وی افزود: توجه به دستورالعملهای بهداشتی از جمله شستوشوی دستها، رعایت فاصلهها و ماسک زدن، زمینه عبور از پیک سویه اومیکرون را فراهم میکند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: در حال حاضر بیمارستان کامکار و امیرالمومنین (ع) مخصوص بیماران کرونایی هستند و اگر در روزهای آینده درگیری ما با این بیماری بیشتر شود بیمارستان فرقانی قم هم اضافه خواهد شد.
حرم حضرت معصومه(س) الگوی رعایت شیوهنامههای بهداشتی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با تاکید بر اینکه مومنان و افراد مذهبی به رعایت مسائل بهداشتی اهتمام بیشتری دارند گفت: حرم مطهر حضرت معصومه(س) باید به عنوان الگو باشد زیرا همه به حرم مطهر نگاه و از این مکان مقدس تبعیت میکنند.
مهدی مصری افزود: تاکنون دررعایت مسائل بهداشتی حرم مطهر حضرت معصومه(س) نهایت دقت را داشته و دارد.
او با بیان اینکه ما بیش از دو هفته است که وارد پیک ششم کرونا شدیم و سرایت اومیکرون سه الی چهار برابر دلتا است افزود: تعداد بیماران بستری ما دو و نیم برابر نسبت به هفته اول افزایش پیدا کرده و انتظار میرود که در دو تا سه هفته آینده این آمار چند برابر شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه ما الان باید به صورت برجسته موضوع رعایت مسائل بهداشتی را دنبال کنیم گفت: اگر اقدامهای لازم را انجام دهیم اثرش را در کاهش مرگ و میر و بستری میبینیم.
وی ادامه داد: تاکید ما این است که ضمن اینکه آداب مذهبی انجام میشود، فاصله فیزیکی، داشتن ماسک و استفاده از فضای باز برای تجمعهای مردم نیز میتواند بسیار در کنترل این بیماری موثر باشد زیرا در فضای بسته اگر از ماسک استفاده نشود در ۱۰ الی ۱۵ دقیقه سرایت حتمی است و این مقوله مهمی است که باید توجه شود.
قم از هشتم بهمنماه جاری در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.
شهروندان برای طرح هرگونه پرسش درباره ویروس کرونا میتوانند با شمارهر تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید-۱۹» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.