مشهد- ایرنا- مدیر نظارت بر درمان و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۴۰ مرکز درمان سرپایی اعتیاد در مشهد که در زمینه توزیع متادون تخلف داشتند از ابتدای امسال تا کنون مهر و موم شده‌ است.

دکتر کاظم غفاریان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: متادون، گیرنده‌های مغزی فرد مبتلا به اعتیاد را اشباع می‌کند و درمان با متادون در  راستای کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد کاربرد دارد.
وی اضافه کرد: داروی متاودن در مراکز سرپایی ترک اعتیاد توزیع می‌شود که در حال حاضر بیش از ۶۰۰ مرکز توزیع متادون در شهر مشهد فعال است.
مدیر نظارت بر درمان و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نیمی از مراکز درمانی سرپایی ترک اعتیاد در خراسان رضوی متعلق به بهزیستی و نیمی دیگر با مجوز دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت می‌کنند.
غفاریان افزود: نظارت بر توزیع متادون بر عهده معاونت درمان دانشگاه و بهزیستی است که بازرسان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طور مستمر بر فعالیت این مراکز نظارت داشته و مراکزی که بی‌توجه به اخطارها باشند، با توجه به ورود دادستانی، مهر و موم و تعطیل خواهند شد.
وی اضافه کرد: با توجه به تفاوت قیمت رسمی متادون با چیزی که در بازار خرید و فروش می‌شود احتمال تخلفات در زنجیره تولید و توزیع از کارخانه تا زمانی که به دست بیماران می‌رسد وجود دارد و ممکن است این دارو به بازار آزاد نشت یافته و در عطاریها و یا دیگر مراکز به فروش برسد.
مدیر نظارت بر درمان و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان متادونی که معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراکز ترک اعتیاد توزیع می کند مشخص است و بر اساس لیست بیماران به آنان تحویل داده می‌شود و از سوی دیگر باید پوکه‌های مصرفی نیز برگردانده شود.
غفاریان افزود: متادون، برای بیماران سرطانی بر اساس نسخه بیمار توزیع می شود و معمولا به صورت قرصهای پنج میلی است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد. 
ارائه خدمات بهداشتی و درمان به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.