به گزارش ایرنا، مسوول واحد حقوقی اداره کل دامپزشکی کردستان روز سه شنبه اظهار داشت: ۱۰ مرکز معروف عرضه و نگهداری فرآوردههای غیر قابل مصرف و فاسد خام دامی در سنندج بیش از ۷۱۰ میلیون ریال جریمه شدند.
آرش معزی افزود: با بازرسی ستادی و شبکه دامپزشکی ۱۰ مرکز بسیار معروف در شهرستان سنندج که اقدام به عرضه و نگهداری فرآوردههای غیر قابل مصرف و فاسد کرده بود شناسایی شدند.
وی اضافه کرد: ۲ سفره خانه، یک رستوران، یک فروشگاه زنجیرهای بسیار معروف، سه مرکز مرغ فروشی و سه قصابی که اقدام به عرضه فرآوردههای خام دامی همچون گوشت قرمز و گوشت مرغ غیر قابل مصرف و فاسد کرده بودند، با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
معزی یادآور شد: پس از بررسی تخلفات صورت گرفته توسط قضات، مراکز یاد شده در مجموع به پرداخت مبلغ ۷۱۷ میلیون و ۹۰۷ هزار ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شدند.
توقیف یک خودرو سواری با محموله ۲۲۰ کیلوگرمی فراورده های مرغی غیرقابل مصرف در مریوان
رییس شبکه دامپزشکی مریوان از کشف و ضبط و معدوم سازی ۲۲۰ کیلوگرم ران، سنگدان، جگر و پای مرغ غیر قابل مصرف و بدون مجوز قانونی از یک خودرو سواری در این شهرستان خبر داد.
مسعود خاتمی افزود: در جریان مکاتبات و پیگیری های مستمر شبکه دامپزشکی مریوان و اخذ دستور قضایی یک دستگاه خودروی سواری پژو که اقدام به حمل ران مرغ، سنگدان، جگر و پای مرغ غیر قابل مصرف و بدون گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای از مبدا نامعلوم به مراکز عرضه مریوان می کرد، با همکاری عوامل نیروی انتظامی شهرستان توقیف و پس از نظر کارشناسان بهداشت عمومی این شبکه و دستور مقام قضایی، محموله یاد شده که به مقدار ۲۲۰ کیلوگرم بود معدوم سازی شد.
وی ادامه داد: خودرو حامل محموله به پارکینگ منتقل و راننده آن نیز مورد پیگرد و بازداشت قرار گرفت.
معدوم سازی ۵۰ کیلوگرم شیر غیرقابل مصرف در سقز
رییس شبکه دامپزشکی سقز گفت: کارشناسان بهداشت عمومی این شبکه مقدار ۵۰ کیلوگرم شیر غیرقابل مصرف را در بازرسی از مراکز عرضه سقز کشف و معدوم کردند.
علی باباییان اضافه کرد: در راستای نظارت بر مراکز عرضه شیر خام برای اجرای طرح پایش سلامت شیر خام در مراکز عرضه سطح این شهرستان ۵۰ کیلوگرم شیرخام که با معیارهای سلامت آن پس از انجام آزمایش در محل مغایرت داشت، غیر قابل مصرف و فاسد تشخیص داده شد و قبل از توزیع و عرضه آن، با رضایت متصدی مرکز، معدوم سازی شد.
وی با بیان اینکه توصیه های لازم به متصدی مرکز حامل شیر خام ارائه شد، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه موارد مشکوک و یا تخلف بهداشتی، با شماره تلفن ۳۶۲۲۲۶۰۵ شبکه دامپزشکی سقز تماس بگیرند.
جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
هم اکنون در استان ۷۶۸ واحد پرورش طیور شامل مرغداری گوشتی، تخم گذار و جوجه ریزی، پرورش بوقلمون و شترمرغ با ظرفیت سالانه ۱۷ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۴۹ قطعه فعال است.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب میشود که تولید سالانه آن حدود ۲۴ هزار تُن گوشت قرمز و ۱۸۱ هزار تن شیر است.