تهران- ایرنا - معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اعطای تسهیلات یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی زمینه‌های توسعه طرح کلان ملی تولید ۱۰ میلیون قطعه بچه ماهی را در سال فراهم کرد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، با ایجاد بانک مولد و تولید بچه ماهی در کشور توسط یک شرکت فناور فعال در زمینه پرورش ماهی ضمن تامین زنجیره امنیت غذایی، سالانه مقادیر قابل توجهی صرفه‌جویی ارزی رقم می خورد.

حسین یوسفی مدیرعامل این شرکت فناور گفت: فعالیت‌هایی که برای این حلقه‌ها انجام می‌شود، در بخش مولدسازی و تکثیر به منظور تامین لارو و در بخش نگهداری بچه ماهیان تا رسیدن به مرحله نرسری است.

وی افزود: پرواربندی در سیستم‌های پرورش ماهی که شامل سیستم مداربسته،  پرورش ماهی در قفس‌های دریایی یا سیستم متراکم و نیمه‌متراکم استخرهای خاکی است، تا رسیدن به سایز مناسب جهت عرضه در بازار نیز از دیگر حلقه‌های اصلی زنجیره تولید ماهی به حساب می‌آید.

این فعال حوزه پرورش ماهی در ادامه ایجاد بانک مولد و تامین نهاده تولید را یکی از چالش‌های اساسی این صنعت دانست و خاطرنشان کرد: مساله تامین نهاده علاوه بر بحث وابستگی، به جهت پیچیدگی‌های لجستیکی، مشکلات مضاعفی را تحمیل می‌کند که در این طرح، گام اول در ایجاد بانک مولد و تامین نهاده تولید برای بخشی از بازار هدف برداشته شده است.

بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یوسفی اظهارداشت: این مرکز پرورش ماهی از ظرفیت ۱۰ میلیون قطعه بچه ماهی در سال برخوردار شده است و در حال حاضر پرورش ماهی در دریا و ساخت هچری ماهیان دریایی آغاز شده است و تا راه‌اندازی چرخه تولید بچه ماهی به سه سال زمان نیاز است.

وی ادامه داد: این معاونت با اعطای تسهیلات یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی، زمینه‌های توسعه این طرح کلان ملی فناوری را فراهم کرد.