تهران- ایرنا- معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی از سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای جلوگیری از هدر رفت سالیانه ۲۰ میلیارد متر مکعب گازهای غنی خبر داد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از صندوق توسعه ملی، «سید علیرضا میرمحمدصادقی» افزود: صندوق توسعه ملی با تأمین اعتبار یک‌ میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلاری در طرح مجتمع‌های پتروپالایشگاهی دهلران، پالایشگاه تصفیه گاز NGL-۳۱۰۰ و تأسیسات زیربنایی انتقال گاز و نیروگاهی آن، ضمن تبدیل منابع صندوق به طرح‌های مولد و با دانش و فناوری بالا، از سوختن سالانه بالغ بر۲۰ میلیارد متر مکعب گازهای غنی و خروج چهار میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی اظهارداشت: از طرح مجمتع‌های پتروپالایشگاهی دهلران، پالایشگاه تصفیه گاز NGL-۳۱۰۰  و زیر ساخت‌های انتقال و نیروگاهی آن بازدید و از نزدیک در جریان روند پیشرفت اجرای این طرح قرار گرفت.

میرمحمدصادقی گفت: مجمتع‌های پتروپالایشگاهی دهلران و پالایشگاه تصفیه گاز NGL-۳۱۰۰ با هدف جمع‌آوری و جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت خام میادین نفتی چشمه خوش، پایدار، پایدار غرب، دانان، دهلران، دالپری، آذر و چنگوله و تبدیل آن به خوراک مجتمع پتروشیمی دهلران و تولید نهایی محصولات با ارزش افزوده بالا در منطقه نفت خیز دهلران، با اعتبارات صندوق توسعه ملی در حال تکمیل مراحل ساخت و بهره برداری است.  

وی اظهارداشت: بنابر اظهارات مسئولان در وزارت نفت، سوختن سالانه ۲۲ میلیارد مترمکعب گاز همراه نفت و عدم جمع آوری آن با احتساب قیمت گاز وارداتی ترکمنستان، بین ۴ تا ۵.۳ میلیارد دلار خسارت به همراه دارد که با سرمایه گذاری انجام شده می‌توان از هدر رفت آن جلوگیری کرد.

معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی گفت: با توجه به این آمار و ارقام، ضرورت ساخت و توسعه پالایشگاه‌های تصفیه گازهای همراه نفت در ایران احساس می‌شود، چرا که هم اکنون مبنای پالایشگاه‌های گازی در دنیا استفاده حداکثری بدون سوختن گازها از طریق مشعل است.

وی ادامه داد: این درحالیست که  پالایشگاه NGL-۳۱۰۰، با هدف استحصال مایعات گازی از گازهای غنی همراه نفت میادین نفتی توسط شرکت ملی نفت ایران با حجم سرمایه‌گذاری تقریبی افزون بر ۲ میلیارد دلار در طرح‌های مذکور برنامه ریزی شده است که یک میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلار از مبلغ مذکور توسط صندوق توسعه ملی سرمایه گذاری شده است.
شایان ذکر است، اجرای این طرح، هم از نقطه نظر تبدیل منابع صندوق به طرح‌های مولد و با دانش و تکنولوژی بالا و هم از نظر جلوگیری از سوزانده شدن سالانه بالغ بر۲۰ میلیارد متر مکعب گازهای غنی و تبدیل آن به محصولات با ارزش افزوده بالا، اهمیت بالایی دارد.
پیش بینی می‌شود، طرح پالایشگاه تصفیه گاز NGL-۳۱۰۰  به همراه تأسیسات ایستگاه تقویت فشار گاز و نیروگاه گازی ۱۰۰ مگاواتی در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ و مجتمع پتروشیمی دهلران تا پایان سال ۱۴۰۳ راه اندازی شود.
 گفتنی است: منابع مصوب و اختصاص یافته صندوق توسعه ملی به پروژه‌ها، بر ‌اساس میزان پیشرفت واقعی این طرح‌ها بوده و طرح مذکور با پیشرفت فیزیکی حدود ۵۰ درصدی مبلغ ۱۸۰ میلیون دلار از منابع مصوب شده را جذب و دریافت کرده است.