تهران- ایرنا- پس از آنکه وزارت بازرگانی آمریکا روز گذشته ۳۳ شرکت چینی را به فهرست به اصطلاح تایید نشده خود اضافه کرد که براساس آن توانایی این شرکت‌ها برای دریافت محموله‌های صادرکنندگان آمریکایی محدود می‌شود، چین از آمریکا خواست تا به سرعت این مورد را اصلاح کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز، چین طی سال‌های گذشته بارها اقدام وزارت بازرگانی آمریکا در زمینه افزودن شرکت‌های چینی به فهرست تایید نشده را محکوم کرده و این کشور را فاقد صلاحیت حقوقی در این زمینه دانسته است. چین اعتقاد دارد این موضوع باعث اخلال در تجارت بین‌المللی خواهد شد.

شرکت صنایع «هفی آنکسین رید پرسیشن» چین اعلام کرد که از اقدام وزارت بازرگانی آمریکا در زمینه هدف قرار دادن این شرکت مطلع بوده و اقدامات فعالانه‌ای را برای مقابله با آن آغاز کرده است.

این شرکت طی بیانیه‌ای در این خصوص تصریح کرد: «محصولات آمریکایی تنها بخش کوچکی از واردات ما را تشکیل می‌دهند. مشخص نیست که ورود به فهرست تایید نشده چه تاثیری بر شرکت ما خواهد داشت.»

در عین حال برخی شرکت‌های موجود بین ۳۳ شرکت یاد شده از جمله شرکت‌ صنایع «کنشان هنگ روی چنگ» می‌گویند که در حال حاضر هیچ‌گونه تجارتی با شرکت‌های آمریکایی ندارند.

شرکت داروسازی چینی WuXi Biologics روز سه‌شنبه گفت، پس از قرار گرفتن دو شرکت تابعه خود در فهرست تایید نشده وزارت بازرگانی آمریکا، هیچ تاثیری بر تجارت خود ندیده است؛ با این وجود قیمت سهام این شرکت در بورس هنگ کنگ قبل از توقف معاملات در روز سه‌شنبه بیش از ۳۰ درصد کاهش یافت.

این شرکت در شفاف‌سازی خود در این خصوص به بورس هنگ‌کنگ اعلام کرد که دلیل قرار گرفتن نامش در فهرست تایید نشده وزارت بازرگانی آمریکا آن است که اعضای این وزارتخانه امکان سفر به چین برای تایید آن به دلیل محدودیت‌های سفر ناشی از شیوع ویروس کووید- ۱۹ را ندارند.

گلوبال تایمز گزارش داد که با افزوده شدن این ۳۳ شرکت، تعداد شرکت‌های چینی حاضر در فهرست تایید نشده آمریکا به ۱۷۰ نهاد رسیده است. در بین شرکت‌های موجود در فهرست تایید نشده وزارت بازرگانی آمریکا، شرکت‌هایی از روسیه و امارات متحده عربی هم وجود دارند.

«دونگ شائوپنگ» یکی از پژوهشگران ارشد موسسه چونگ یانگ در دانشگاه رن‌مین چین در این خصوص گفت: تعجبی ندارد که آمریکا این شرکت‌ها را به فهرست شرکت‌های تایید نشده خود افزوده زیرا این موضوع در ادامه سیاست دولت دونالد ترامپ برای نابود کردن شرکت‌های با فناوری بالای چینی است. همچنین کنگره آمریکا نیز در ادامه این روند بدنبال تصویب قانون رقابت ۲۰۲۲ است.

وی با بیان اینکه آمریکا از موضوع به اصطلاح «نگرانی از امنیت ملی خود» برای فشار بر شرکت‌های با فناوری بالا در چین استفاده می‌کند، افزود: این اقدام نشان داد که آمریکا تا چه اندازه از اینکه شرکت‌های چینی در حال رسیدن به انتهای زنجیره صنایع و فناوری هستند، وحشت زده شده است.

حمایت‌گرایی تجاری نیز به تجارت، صادرات و واردات آمریکا ضربه زده است.

«بای مینگ» معاون مدیر موسسه تحقیقاتی بازار بین‌المللی در آکادمی تجارت و اقتصاد بین‌الملل چین در این رابطه تاکید کرد: اقدام آمریکا باعث می‌شود تا شرکت‌های این کشور بتدریج بازار چین را از دست بدهند در حالی که همزمان وضع تعرفه‌های جدید بر کالاهای چینی، به طور مستقیم بر قیمت کالاهای مصرف‌کنندگان آمریکایی تاثیر خواهد گذاشت و باعث فشار تورمی بر آنها خواهد شد.

روز دوشنبه ۴۱ نفر از سناتورهای آمریکایی در نامه‌ای به دفتر تجارت نمایندگان این کشور خواستار اعمال روند جامع‌تری در خصوص مستثنی شدن اعمال تعرفه‌های تنبیهی بر برخی شرکت‌های چینی شدند.