تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا در حال تدوین معاهده‌ای برای جلوگیری از همه‌گیری‌های جدید است که ممنوعیت بازار فروش حیوانات وحشی و ارائه مشوق‌هایی برای کشورها به منظور گزارش ویروس‌ها و سویه‌های تازه را دربر می‌گیرد. 

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، یک مقام اروپایی که خواست نامش فاش نشود گفت که مذاکره‌کنندگانی از کشورهای مختلف امروز (چهارشنبه) برای مذاکره در مورد معاهده احتمالی نشستی برگزار می‌کنند. هدف از این مذاکرات رسیدن به پیش‌نویس توافق تا ماه اوت (مرداد ۱۴۰۱) است.  

بروکسل برای کسب حمایت آمریکا و دیگر کشورها از این معاهده بسیار تلاش کرده است؛ اما برخی از این کشورها با وجود موافقت اولیه با آن خواسته‌اند الزامی نباشد. شارل میشل رئیس شورای اروپا نوامبر ۲۰۲۰ (آبان/آذر ۱۳۹۹) معاهده جدیدی را در مورد همه‌گیری ها پیشنهاد داده بود. 

یکی از بندهای مد نظر اتحادیه اروپا در معاهده تعطیلی تدریجی بازارهای فروش حیوانات وحشی است. مشوق‌هایی برای کشورهای مختلف به منظور گزارش ویروس‌های جدید نیز برای کمک به کشف سریع‌تر و جلوگیری از پنهان کاری مهم است.

این مقام اروپایی گفت که مشوق ها شامل تضامین دسترسی به دارو و واکسن توسعه‌ داده شده علیه ویروس جدید است. کشورهایی که ویروس جدیدی را کشف کرده و از حمایت برخوردار می‌شوند که می تواند شامل ارائه تجهیزات پزشکی از ذخایر جهانی باشد. 

مذاکرات با حضور نمایندگانی از شش کشور مناطق مختلف جهان و شامل ژاپن، هلند، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر، تایلند برگزار می شود. برزیل به عنوان نماینده کشورهای شمال و جنوبی قاره آمریکا خواستار معاهده‌ای غیرالزام‌آور است. اتحادیه اروپا که به نمایندگی هلند در این مذاکرات حاضر است خواستار تعهدات الزام‌آور قانونی گزارش بروز ویروس‌های جدید برای پرهیز از همه‌گیری های بعدی است. اتحادیه اروپا نیز معتقد است اگر معاهده‌ای به دست آید باید تا ماه مه ۲۰۲۴ به امضا برسد. 

کشورهای مختلف به عنوان بخشی از قوانین بهداشت و درمان جهانی در حال مذاکره برای تغییر قوانین بین المللی بهداشت به منظور جلوگیری از بیماری های مسری هستند. آمریکا خواستار تقویت این قوانین برای افزایش شفافیت و اعطای دسترسی سریع به سازمان بهداشت جهانی به محل های بروز همه گیری هاست. 

بیماری کرونا از آغاز در دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۱۳۹۸) تا لحظه تنظیم خبر ۴۰۱ میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر کرده است که از این تعداد ۵ میلیون و ۷۶۰ هزار نفر جان باخته‌اند. از آغاز همه‌گیری کرونا این ویروس چندبار جهش یافته و سویه‌های آلفا، بتا، دلتا و اومیکرون تاکنون توسط دانشمندان شناسایی شده‌اند.