ساری - ایرنا - دومین سالگرد رحلت آیت‌الله نورالله طبرسی نماینده فقید ول‌ فقیه در مازندران امشب در ساری برگزارمی شود. مراسم امشب گرامیداشت مردی است که از آغاز انقلاب در سال۴۲ به صف مبارزه با طاغوت پیوست و با شرکت در تظاهرات و تمامی فعالیت‌های سیاسی مرسوم نامش را به عنوان پیشگام در این عرصه ثبت کرد.

به گزارش ایرنا ، آیت الله طبرسی نوزدهم بهمن سال ۱۳۹۸ همزمان با ایام الله دهه پیروزی انقلاب اسلامی دعوت حق را لبیک گفت و امشب در دومین سالگردش که مصادف با چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است ، نقش آفرینی اش در مبارزه علیه طاغوت بازخوانی می شود.

هر ساله ایام الله دهه فجر فرصت مناسبی است تا به گذشته نگاه کنیم ، این که از چه محدودیت‌ها و ظلماتی به حال حاضر رسیده‌ایم. بی‌شک انقلاب اسلامی را می‌توان یکی از بی‌نظیرترین انقلاب‌های تاریخ جهان دانست ، چرا که هم حکومت استبدادی قدرتمند مستحضر به حمایت اجنبی توسط  مردم ساقط شد و هم نظامی اسلامی با همه پرسی مردم روی کار آمد که مبنایش را انتخاب مردم قرار داد تا همواره با پشتیبانی مردمی پابرجا بماند.

  مستندات گنجینه تاریخی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران نشان می دهد که آیت الله نورالله طبرسی نیز به عنوان یکی از این انقلابیون خطه مازندران نقش بسزایی در مبارزات علیه رژیم پهلوی داشت. او از سال ۱۳۴۲ و زمانی که امام راحل علم پرچم مبارزه علیه طاغوت را برافراشت در تظاهرات قم شرکت داشت ، اعلامیه های امام و انقلابیون را پخش و برای آگاه کردن مردم سخنرانی می کرد. این روحانی وارسته مازندرانی نه تنها در فاجعه ای که رژیم شاه برای مدرسه فیضیه قم ایجاد کرده بود حضور داشت ، بل که در مراجعت امام راحل به قم و جشن بزرگ مدرسه فیضیه برای ورود امام نقش داشت و سابقه مبازراتیش در تهران علیه نظام ستم شاهی هم ثبت شده است.

آیت الله طبرسی همواره در صف مبارزه با رژیم پهلوی بود. او با شرکت در تظاهرات مردم قم و تمامی فعالیت‌های سیاسی مرسوم و متداول، از پیشگامان عرصه مبارزه محسوب به شمار می رفت. وی همچنین یکی از دست اندرکاران مراسم استقبال از امام خمینی (ره) به قم پس از فاجعه مدرسه فیضیه و بازداشت وی در تهران بود.

وی بعدها از قم مهاجرت کرد و در سال ۱۳۵۲ در ساری مقیم شد و در این شهرستان به فعالیت‌های سیاسی و مذهبی پرداخت.

مرحوم طبرسی در ابتدای انقلاب اسلامی با تشکیل کمیته انقلاب اسلامی ، اداره امور شهری این کمیته را بر عهده گرفت. او در طول هشت سال دفاع مقدس به فعالیت‌های پشتیبانی از جنگ پرداخت. بارزترین نقش وی در کنار آیت الله هادی روحانی نماینده وقت ولی فقیه در مازندران در مرحله سازندگی، بازسازی سوسنگرد بود.

آیت الله طبرسی در سال ۱۳۵۹ از سوی امام خمینی به عنوان امام جمعه دائم ساری منصوب شد و در سال ۷۸ پس از رحلت آیت الله روحانی ، نماینده ولی فقیه در استان مازندران شد. او سرانجام در نهم آبان سال ۱۳۹۸ به دلیل بیماری از این سمت استعفاء داد.

طبرسی همچنین در دو دوره از سوی مردم استان مازندران به عنوان نماینده در مجلس خبرگان رهبری حضور یافت.

در یکی از خاطرات مرحوم آیت الله طبرسی در مبارزات سیاسی علیه رژیم ستمگر پهلوی که در زمان حیاتش برای گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شد ، می گوید : ما همیشه در تظاهرات بودیم. در سبزه‌میدان، میدان شهدا، میدان شهرداری و ... صحبت کردیم. مجلس ختمی هم برای استاد نجات‌اللهی در مسجد جامع گرفتیم. شهید عبدالوهاب قاسمی آمد به من گفت که شما برای نجات‌الهی منبر برو. من منبر رفتم و آن وقت انحرافات شاه را برشمردم. چندین مورد بود که مرحوم شهید مطهری آن وقت نوشته بود ، من آن‌ها را گفتم مردم تعجب کردند که یک چنین شاهی داشتند. وقتی بختیار نخست‌وزیر شد ما در میدان شهدا تظاهرات کردیم. من رفتم بالا صحبت کردم گفتم: نجس‌وزیر! تیراندازی شد ۳-۲ نفر شهید شدند. بعضی وقت‌ها جمع می‌شدیم شعار می‌دادیم مرگ بر شاه چند بخش است؟ مرگ بر شاه ۵ بخش است! ۴ بخش است! این‌ها دیگر اسباب‌بازی ما بود.

آرزوی خاکسپاری در کنار شهدا

حجت الاسلام یوسف یوسف پور یار دیرینه و ۴۰ ساله مرحوم آیت الله طبرسی ، از این روحانی وارسته با عنوان شخصیتی عالم ، مجتهد و در عمل پارسا ، متقی و از روحانیون خستگی ناپذیر یاد می کند و می گوید: مرحوم طبرسی از ابتدای انقلاب یار و غار امام راحل ( ره ) و  یار صادق مقام معظم رهبری در طول ۴۰ سال امام جمعه ساری و نماینده ولی فقیه در مازندران بوده است.

یوسف پور که امام جمعه موقت ساری و رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مازندران نیز است ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم طبرسی افزود: من از سال ۱۳۵۶ با ایشان آشنا شدم و به مدت ۴۲ سال از نزدیک با وی حشر و نشر داشتم ، مرحوم طبرسی ویژگی های خاصی داشته است و همواره مورد اعتماد مسوولان ملی  و مردم متدین دیار علویان بوده است.

وی با بیان این که مرحوم آیت الله طبرسی به عنوان نماینده  مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری نیز را انجام وظیفه می کردند، اظهار داشت: این همه خدمات نشانه شایسگی خاص ایشان است به همین دلیل حق بزرگی بر مردم مازندران دارد ، طبرسی همچنین نقش ویژه ای در انقلاب داشته است و انقلابیون باید همواره جایگاه و شان ایشان را محترم و بزرگ بدارند. شخصیت و عظمت آیت اللهع طبرسی باید حفظ شود.

یوسف با اظهار این که نماینده سابق ولی فقیه در مازندران در هشت سال جنگ تحمیلی نیز با حضور میدانی در جبهه ها  بسیار نقش آفرینی داشتند ، گفت: این مرحوم با رزمندگان وجهاد گران همواره الفت و انس داشته اند.

وی با بیان این که مرحوم آیت الله طبرسی  در توسعه عمران و آبادی مازندران نیز نقش جدی پس از انقلاب داشتند، ادامه داد : حل مشکلات مردم بویژه مستضعفان از دغدغه های جدی ایشان بوده است ، این که مازندران با همه داشته های بی نظیر طبیعی متعلق به کشور است اما مردم این خطه در پس سر سبزی ها با مشکلات معیشتی و بیکاری مواجه باشند ، برای آزار دهنده بوده است.

یار دیرینه نماینده فقید ولی فقیه در مازندران تصریح کرد: با همت و پیگیری مرحوم طبرسی علاوه ب شکل گیی نهاد های مختلف انقلابی ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با همت  ایشان در استان شکل گرفته است و امروز خدمات این دانشگاه  بین المللی شده است.

وی  رفتار و اخلاق مرحوم طبرسی را خاص  و مومنانه توصیف کرد و بیان داشت: با همین رفتار ساده و خالصانه وصیت کرده بود که جنازه من را در کنار شهدا قرار دهید و هیچ گونه تشریفاتی را برای مزار من قائل نشوید.

دومین سالگرد مرحوم نورالله طبرسی  امشب با حضور آحاد مردم ، سخنرانی  آیت‌الله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان و مداحی حاج مرتضی طاهری پس زا نماز مغرب و عشاء در محل مصلی ساری  برگزارمی شود.

پیکر آیت‌الله نورالله طبرسی نماینده سابق ولی فقیه در مازندران بیست سوم بهمن سال ۱۳۹۸ پس از تشییع با حضور اقشار مختلف مردم و مسوولان کشوری و استانی در ساری ،طبق وصیعت این مرحوم  در گلزار شهدای این شهرستان واقع در آرامگاه ملامجدالدین به خاک سپرده شد.