تهران- ایرنا- چند کشور اروپایی همزمان با تعطیلات میان‌ ترم مدارس محدودیت‌های کرونایی را روزآمد و ضرورت ارائه آزمایش منفی برای گردشگران را لغو کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از گاردین، گردشگرانی که به پرتغال سفر می کنند در صورتی که واکسن زده باشند لازم نیست آزمایش منفی کرونا نشان دهند. یونان نیز آزمایش منفی را برای افرادی که کامل واکسینه شده اند لغو کرده است. اما باید دز دوم را ۲۷۰ روز قبل (۹ ماه قبل) و دز تقویتی را نیز تزریق کرده باشند. فرانسه اعلام کرد بزودی شرط آزمایش منفی را برای گردشگران واکسینه شده از خارج اتحادیه اروپا ملغی می‌کند. هر فردی که اکنون به فرانسه سفر می کند و از اتباع خارج از اتحادیه اروپا (شامل انگلیس) است، باید آزمایش منفی کرونا از ۴۸ ساعت قبل را نشان دهد.

کلمنت بون وزیر امور اروپای فرانسه نیز گفت: ما در ماه دسامبر (آبان/ آذر) به دلیل اوج‌گیری سویه اومیکرون آزمایش منفی کرونا را برای گردشگران ضروری کردیم. اما در روزهای آینده اعلام می کنیم افراد واکسینه شده، نیازی به ارائه آزمایش در ورود به کشور ندارند.

وی افزود: احتمالا طی هفته آتی دستورالعمل جدیدی از اتحادیه اروپا برای افراد واکسینه شده و اتباع غیر اتحادیه اروپا ارائه می شود که تدابیر فعلی را تسهیل می‌کند. 

کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشستی ۲۵ ژانویه (۵ بهمن) در مورد هماهنگ کردن بیشتر قوانین سفری خود به ویژه در مورد اتباع کشورهای عضو توافق کردند. 

بر اساس این گزارش نروژ نیز از گردشگران درخواست آزمایش منفی نمی کند اما همه مسافران بالای ۱۶ سال باید ۷۲ ساعت قبل از ورود به این کشور به صورت برخط ثبت‌نام کنند. کسانیکه کامل واکسینه نشده اند باید ضمن ثبت‌نام برخط و تکمیل فرم‌ها آزمایش منفی کرونا از ۲۴ ساعت قبل از ورود خود ارائه دهند. 

سوئد نیز با کاهش محدودیت‌های کرونایی برای مردم این کشور ضرورت آزمایش کرونا را حتی برای افرادی که علائم بیماری دارند لغو کرده است و چادرهای سیار در میادین شهر، مراکز آزمایش‌گیری خودرویی و گروه‌های آزمایش‌گیرنده در خانه ها را جمع می کند؛ اقداماتی که در دوران همه‌گیری گسترش یافت. 

کارین تگمارک ویزل وزیر بهداشت عمومی سوئد با اقتصادی ندانستن ادامه انجام آزمایش‌ها گفت: به مرحله ای رسیده ایم که هزینه و ارتباط آزمایش کرونا (با موارد ابتلا) دیگر قابل دفاع نیست. 

بیماری کرونا از آغاز شیوع در دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۱۳۹۸) تا لحظه تنظیم خبر ۴۰۱ میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر کرده است که از این تعداد ۵ میلیون و ۷۶۰ هزار نفر جان باخته‌اند. از آغاز همه‌گیری کرونا این ویروس چندبار جهش یافته و سویه‌های آلفا، بتا، دلتا و اومیکرون تاکنون توسط دانشمندان شناسایی شده‌اند.