تهران - ایرنا - سفیر ایران در کویت تاکید کرد که ایران به دنبال گسترش روابط با همه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه «القبس»، «محمد ایرانی» امروز (چهارشنبه) در یک نشست خبری که به مناسب سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در محل سفارت ایران در کویت برگزار شد، افزود: در مدت کوتاهی که دولت جدید در ایران بر سر کار آمده است شاهد سه دور مذاکره بین وزرای امور خارجه ایران و کویت بودیم.  

وی بیان کرد: سفر «حسین امیرعبدالهیان» وزیر امور خارجه ایران به کویت همچنان در دستور کار قرار دارد و به زودی انجام می‌شود و ما تلاش می‌کنیم وزیر امور خارجه ایران در سفر به کویت دیدارهای متقابل داشته باشد.   

سفیر ایران در کویت تصریح کرد که این کشور هیچ شرطی برای صدور روادید ایران برای کویتی‌ها قائل نیست و هیچ چیز جدیدی در این زمینه وجود ندارد.  

وی از صدور ۲۰۰ روادید برای کویتی‌ها در هر روز توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: ما از این موضوع خرسندیم.

به گفته ایرانی، قبل از شیوع بیماری کرونا سفارت ایران در کویت سالانه حدود ۶۰ هزار روادید از جمله روادید گردشگری، مذهبی و درمانی برای کویتی‌ها صادر می‌کرد. 

وی با اشاره به اینکه هنوز تاریخ تشکیل کمیته دوجانبه ایران و کویت مشخص نشده است، افزود: به هنگام ورود به کویت همچنان محدودیت‌های کرونایی برای ایرانیان اعمال می‌شود و ما امیدواریم در مذاکرات دوجانبه آینده این مشکل برطرف شود. 

ایرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر تلاش برای برگزاری اجلاس سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و ایران در آینده‌ای نزدیک گفت: نشست مقامات ارشد ایران و سران شورای همکاری خلیج فارس در حال حاضر مطرح نیست اما به دنبال این هستیم که روابط با کشورهای مختلف حاشیه خلیج فارس را تقویت کنیم.  

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با قطر و عمان روابط خوب و با امارات روابط فعالی دارد و با این کشورها تبادل دیدارهای رسمی و هیات‌های تجاری و گردشگری و پروازهای هواپیمایی فعال دارد. 

سفیر ایران در کویت اظهار داشت: تهران برای تقویت و تحکیم همکاری و توسعه روابط با ۱۵ کشور همسایه به ویژه شورای همکاری خلیج فارس آمادگی کامل دارد و امیدواریم در همه زمینه‌ها شاهد جهش این روابط باشیم. 

ریاض و تهران 

ایرانی درباره روند نشست‌های گفت‌وگوهای تهران و ریاض گفت: دو طرف چهار دور گفت‌و گو داشتند که آخرین دور آن در ۲۲ سپتامبر گذشته بود که طرفین نسبت به از سرگیری روابط دو کشور ابراز خوش‌بینی کردند و مذاکرات مثبت و جدی بود.  

وی با اشاره به اینکه دفتر ایران در سازمان همکاری اسلامی در جده که سال‌ها تعطیل بود بازگشایی شده و ریاض به سه دیپلمات ایرانی برای انجام ماموریت خود در این دفتر روادید داده است، افزود: تصور ما این است که ریاض مشتاق حل مشکلات بین دو کشور است. 

سفیر ایران در کویت با اشاره به اینکه تهران این اقدام را گامی مثبت برای از سرگیری عادی روابط می‌داند، خاطرنشان کرد: عراق به دنبال برگزاری دور پنجم مذاکرات بین ایران و عربستان است و پیشتر نیز «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری ایران از آمادگی ایران برای از سرگیری دور پنجم خبر داده بود. 

وی ادامه داد: ما معتقدیم که احیای روابط با عربستان منجر به حل بسیاری از مسائل منطقه‌ای می‌شود و معتقدیم که تشکیل دولت جدید در عراق به هدایت دور جدید مذاکرات تهران و ریاض کمک می‌کند. 

کویت و ایران 

ایرانی در خصوص روابط ایران و کویت نیز گفت: تهران بارها اعلام کرده است که برای ارتقای سطح روابط آمادگی کامل جهت برقراری ارتباط با کویت در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و امنیتی را دارد.  

وی اظهار داشت: برای توسعه روابط با کویت ملاحظات یا شرایط خاصی نداریم زیرا کویت دولت دوست و همسایه ماست و اشتراکات نزدیکی با ما دارد هرچند ممکن است در مورد برخی پرونده‌ها و مسائل منطقه دیدگاه‌های متفاوتی وجود داشته باشد و این طبیعی است. 

سفیر ایران در کویت افزود: به عنوان مثال ما با امارات در برخی پرونده‌ها اختلاف داریم اما با آن‌ها روابط خوبی داریم و به احتمال زیاد امارات جایگزین کویت در گفت و گوی ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد شد. 

وی درباره بحران به وجود آمده بین انصارالله یمن و امارات گفت: ما با صنعا و ابوظبی روابط متمایزی داریم، روابط ما با امارات خوب و رو به بهبود است. در سطح مقامات ارشد دیدارهایی انجام شده است و ما برای کمک به گفت و گوها بین طرف‌های درگیر آماده هستیم. 

ایرانی با تاکید بر اینکه حل مساله یمن تنها از طریق گفت و گو حاصل می‌شود و ایران با ادامه جنگ یمن موافق نیست، افزود: زیرا ادامه آن به نفع هیچ طرفی نیست. 

وی با بیان اینکه جنگ برای مردم یمن هزینه زیادی داشت و برای طرف‌های دیگر نیز گران تمام شده است در حالی که می‌توان از این مبالغ برای توسعه و سرمایه‌گذاری در یمن بهره برد، افزود: مردم یمن در شرایط سختی به سر می‌برند و به اعتقاد ما بهترین راه برای درمان این پرونده این است که همه احزاب یمنی بنشینند تا راه حل سیاسی یمن را پیدا کنند. 

مبادلات تجاری 

سفیر ایران در کویت در باره مبادلات تجاری بین تهران و کویت گفت: مبادلات تجاری بین کویت و ایران تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا گرفت و به سطح طبیعی قبل از بیماری کرونا که سالانه ۶۰۰ میلیون دلار بود، نرسیده ایم.  

 وی با اشاره به اینکه پس از شیوع کرونا حجم مبادلات تجاری بین دو کشور به ۳۰۰ میلیون دلار کاهش یافت و اکنون به کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است، افزود: اما این امور به تدریج افزایش می‌یابد. 

میانجیگری بین کشورهای خلیج فارس و انصارالله یمن

ایرانی درباره اینکه آیا کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از تهران برای میانجیگری با انصارالله درخواستی داشته اند، گفت: از ایران خواسته شد برای نشستن صنعا با طرف‌های دیگر بر سر یک میز میانجیگری کند و این کار توسط بسیاری از کشورهای اروپایی، سازمان ملل و فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل انجام شد.  

اقامت ۶۰ساله‌ها 

سفیر ایران در کویت از دولت کویت برای حل بحران اقامت افراد مقیم این کشور با ۶۰ سال سن به بالا تشکر کرد و افزود: این موضوع همه ملیت‌ها از جمله ایرانیان را شامل می‌شود و این موضوع کاملاً انسانی است زیرا این افراد چندین دهه است که در کویت زندگی می‌کنند و خاطرات زیبایی از این کشور دارند و ما ابتکار دولت کویت برای حل این مشکل را ارج می‌نهیم.