تهران- ایرنا- سازمان سنجش آموزش کشور با انتشار اطلاعیه‌ای از اصلاح شرایط و ضوابط سهمیه بهیاران در دفترچه راهنمای ثبت نام و مهلت مجدد نام نویسی در آزمون‌ سراسری‌ سال‌ ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد پیرو اطلاعیه‌های دهم و هفدهم بهمن ماه جاری ضمن اعلام اصلاح شرایط و ضوابط سهمیه بهیاران به ‌اطلاع‌ متقاضیان‌ ثبت‌نام‌ و شرکت‌ در آزمون‌ سراسری‌ سال ۱۴۰۱ در دوره‌های‌ روزانه، نوبت دوم «شبانه»، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات‌ آموزش‌ عالی، دانشگاه‌ پیام‌ نور و مؤسسات‌ آموزش‌ عالی‌ غیرانتفاعی‌ و همچنین رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد که موفق به دریافت کدسوابق تحصیلی نشده یا به نتوانستند ثبت‌نام کنند می‌رساند، مهلت مجدد برای ثبت‌نام‌ از روز یکشنبه یکم اسفند تا چهارشنبه چهارم اسفندماه ۱۴۰۰در نظر گرفته شده است.

مهلت تعیین شده قبلی برای ثبت نام  دهم تا بیستم بهمن ماه جاری بود. متقاضیان می‌توانند منحصراً از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش در این خصوص اقدام کنند.

براساس این اطلاعیه، متقاضیانی که قبلاً در این آزمون ثبت نام کرده اند، درصورت تمایل در بازه زمانی فوق اطلاعات ثبت نامی خود را ویرایش کنند. این آزمون در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه، جمعه و شنبه هشتم تا ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.

ضریب چهار درس تخصصی برای بهیاران از کنکور ۱۴۰۱ اعمال خواهد شد. همچنین پیش از این ظرفیت رشته بهیاری به دوره روزانه اختصاص داشت که با تغییر در پذیرش این رشته، بهیاری در تمام دوره‌ها و دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش خواهد داشت.

اصلاحات مربوط به سهمیه بهیاران: 

۱- دارا بودن شرایط عمومی شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱

۲- برخورداری از سلامت کامل جسمی و روانی

۳- دارا بودن دیپلم «بهیاری» مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش در یکی از نظام‌های زیر:

- نظام قدیم آموزش متوسطه

- نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی به علاوه مدرک پیش دانشگاهی

- نظام جدید (۳-۳-۶)

۴- دارا بودن گواهینامه اشتغال به خدمت، اعم از دولتی و یا غیردولتی بعنوان«بهیار» در استان محل خدمت پس از اخذ    مدرک دیپلم به تایید دفتر پرستاری محل خدمت.

۵- دارا بودن حداقل سه سال سابقه خدمت اعم از دولتی و غیردولتی به عنوان «بهیار» در استان محل خدمت پس از دریافت مدرک دیپلم بهیاری به تایید دفتر پرستاری محل ارائه خدمت.

۶- پذیرفته‌شدگان رشته‌محل‌هایی که شروع تحصیل آن‌ها در مرحله انتخاب رشته، نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ اعلام می‌شود باید تا ۱۴۰۱/۰۶/۳۱ دارای حداقل سه سال سابقه خدمت به عنوان «بهیار» باشند. پذیرفته‌شدگان رشته‌محل‌هایی که شروع تحصیل آن‌ها در مرحله انتخاب رشته، نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ اعلام می‌شود باید تا ۱۴۰۱/۱۱/۳۰ دارای حداقل سه سال سابقه خدمت به عنوان «بهیار» باشند.

شرایط سهمیه:

۱- این تسهیلات فقط برای ورود به رشته کارشناسی پیوسته پرستاری در آزمون سراسری است.

۲- این سهمیه از سال ۱۴۰۰ به مدت پنج سال قابل اجرا است.

۳- اختصاص ظرفیت پذیرش به میزان حداکثر۵ درصد از ظرفیت پذیرش هر یک از رشته‌محل‌های رشته کارشناسی پیوسته پرستاری واقع در استان محل خدمت(اشتغال) متقاضی در تمامی دوره‌ها (روزانه، شهریه‌پرداز، دانشگاه آزاد اسلامی، ...) به جز رشته‌محل‌های مخصوص «مناطق محروم» و «مناطق درگیر بلایای طبیعی» و دارای تعهد خدمت خواهد بود.

۴- متقاضیان حق انتخاب رشته‌محل‌های مجاز استان‌های دیگر(غیر از استان محل خدمت و اشتغال خود) را ندارند و در صورت رعایت نکردن این ضابطه و قبولی با سهمیه «بهیاری» در رشته‌محل‌های استان‌های دیگر، قبولی داوطلب لغو خواهد شد.

۵- برای گزینش در این سهمیه، نمره کل بهیاران با در نظر گرفتن نمره درس «بهیاری» (علاوه بر پنج درس تخصصی گروه آزمایشی علوم تجربی) به عنوان یک درس تخصصی با ضریب چهار و با «تاثیر قطعی» در نمره کل زیرگروه یک در نظر گرفته می‌شود. درس تخصصی «بهیاری» شامل درس‌های مراقبت‌های بهیاری(دستگاه گوارش، دستگاه عضلانی، اسکلتی، پوست، دستگاه تولیدمثل، دستگاه ادراری، بیماری‌های گوش و حلق و بینی و چشم، دستگاه قلب و عروق و خون و دستگاه تنفس)، تغذیه و رژیم‌های درمانی، زیست‌شناسی اختصاصی، بهداشت روانی، بهداشت عمومی، اخلاق و مقررات بهیاری و فن بهیاری(دستورالعمل مقدماتی) است.

۶- حدنصاب نمره لازم برای پذیرش متقاضیان حائز شرایط در سهمیه بهیاری هر یک از کد رشته‌محل‌های پرستاری، کسب حداقل ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد آن کدرشته‌محل است. متقاضیان بهیار حائز شرایط داری حدنصاب نمره، با توجه به ظرفیت مربوطه با یکدیگر رقابت می‌کنند.

۷- پذیرفته‌شدگان مجاز به انتقال و جابجایی نیستند.

۸- میزان تعهد خدمت استفاده‌کنندگان از این سهمیه دو برابر طول مدت تحصیل و مطابق مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

۹- برنامه آموزشی مطابق برنامه آموزشی مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی است و درس‌هایی که دانشجو در دوره بهیاری گذرانده است در مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری، تطبیق واحد داده نمی‌شود و دانشجو ملزم به گذراندن تمامی دروس مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری است.

۱۰- طول دوره تحصیل و نظام آموزشی مطابق آیین‌نامه آموزشی مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی است.