به گزارش روز پنجشنبه ایرنا کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در سخنرانی خود در این وبینار معنویتگرایی را به عنوان یکی از محورها و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران برشمرد و گفت: در زمان شکلگیری انقلاب، جهان میان دو شیوه تفکر کمونیستی و امپریالیستی تقسیم شده بود و براساس این دو جهانبینی بلوکبندی شرق و غرب در عرصه بینالمللی شکل گرفته بود و در این دو رویکرد دین و معنویت جایگاهی نداشتند. نگاه کمونیستی و مارکسیستی از اساس دین را افیون تودهها میدانست و آن را عنصری ضد انقلاب معرفی کرده بود. جهان غرب نیز نقشی برای معنویت در لیبرال دموکراسی قائل نبود.
جلالی افزود: احیاء معنویتگرایی و دین باوری هم در سطوح نظری و هم در میدان عمل یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است. انقلاب به رهبری امام خمینی (ره) دین را به عنوان عنصری انقلابی به جهان شناساند و با پیروزی آن، روح معنویتگرایی در جهان مادی آن زمان جانی دوباره گرفت و گرایش به معنویت و دین در میان ملتها شکوفا شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه گفت: پس از انقلاب دانشمندان علوم سیاسی و پژوهشگران عرصه نظریههای انقلاب، به تجدید نظر در این نظریهها پرداختند و از دین به عنوان یک عامل شکلدهنده به انقلاب نام بردند.
جلالی در بخش دیگر سخنرانی خود به موضوع استقلال طلبی به عنوان یکی از دستاوردهای اساسی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: اندیشه «نه شرقی، نه غربی» یکی از محوریترین آرمانها و جهت گیریهای انقلاب بود که در زمان شکلگیری و پس از پیروزی آن و تثبیت نظام جمهوری اسلامی بر سر آن ایستادگی کرده است.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، جهان غرب به ترویج نظریاتی از قبیل پایان تاریخ و پیروزی مکتب نئولیبرالیسم پرداخت و حکومت امریکا را به عنوان مدل متکامل لیبرال دموکراسی تبلیغ کرد. اما جمهوری اسلامی ایران در برابر این یک جانبهگرایی ایستادگی کرد و در منطقه غرب آسیا در برابر حضور استعماری این کشور مقابله کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه افزود: آمریکاییها به اذعان خودشان میلیاردها دلار برای حضور در غرب آسیا هزینه کردند و اگر امروز آمریکا و ناتو مجبور به خروج از منطقه غرب آسیا هستند حاصل ایستادگیهای چهل ساله جمهوری اسلامی ایران است.
بررسی سه موضوع آرمانهای انقلاب، طبقات پیشرو در انقلاب و کانونهای اصلی انقلاب نشان میدهد ماهیت انقلاب اسلامی ایران، ماهیتی برخاسته از فرهنگ است و آرمانهای آن، اقشار پیشرو در آن و کانونهای آن همه فرهنگی بودهاند.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز به عنوان سخنران این مراسم به نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک سیستم کشورداری جدید مبتنی بر نظریه مردم سالاری دینی به عنوان آلترناتیو دموکراسی غربی اشاره کرد و افزود: فرهنگ نه تنها در زمان شکل گیری انقلاب بلکه پس از پیروزی انقلاب و در زمان تثبیت نظام جمهوری اسلامی نیز جایگاهی رفیع دارد به گونهای که باورهای فرهنگی، بنمایه سیاستگذاری در جمهوری اسلامی ایران هستند.
در ادامه این وبینار «نینا مامدوا» رئیس بخش ایران انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه با موضوع «پویایی اقتصادی و عوامل خارجی در مسیر توسعه جمهوری اسلامی ایران»، «مارینا کامناوا» پژوهشگر ارشد علمی انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه با موضوع «آموزش زبان فارسی در روسیه»، «لانا راوندی» فدایی دانشیار کرسی شرق معاصر دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه و مدیر مرکز فرهنگ شرق با موضوع «نقش ایران در تأمین امنیت در قفقاز و آسیای میانه»، «ولادیمیر ساژین» پژوهشگر ارشد انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه با موضوع «برجام»، ایرینا فدراوا پژوهشگر ارشد انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه با موضوع «نقش ایران در منطقه»، نیکیتا فیلین رئیس کرسی شرق معاصر دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه با موضوع «نظام انتخاباتی ایران»، آناستاسیا آبوخووا پژوهشگر ارشد انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه با موضوع «ظرفیت صادراتی ایران» و الکساندر پالیشوک دانشیار دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو با موضوع «همکاریهای دانشگاهی ایران و روسیه» سخنرانی کردند.